https://kolorline.hu/Greenplan Kazincbarcika Rally

Greenplan Kazincbarcika Rally

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

11 év után újra visszakerülünk a rally versenyek körforgásába, ugyanis október 16-17 között városunk adja központi helyszínét a Rally2 bajnokság egyik kiemelt eseményének, melyet a Wolf Racing Company Kft. szervez.

Maga a futam a környező településeken fog zajlani, 3 szakaszon:

  • Rudabánya – Imola          14,65 km
  • Felsőnyárád – Sajókaza   5,5 km
  • Szuhogy – Imola               12,9 km

„Ez utóbbi szakasz azért is különleges, mert este, sötétben fognak versenyezni az indulók.” – tette hozzá Juhász István főszervező, aki így mesélt az eseményről:
„Sikerült egy kompakt versenyt összehoznunk, melyre több, mint 100 autót várunk. Nem csupán a Rally2 bajnokságban szereplőkkel találkozhatnak a nézők, de az egy héttel később megrendezésre kerülő Európa-bajnokság miatt országunkba érkező nemzetközi, nagy csapatok közül is ellátogatnak ide, valamint - egyedi rajtengedéllyel - Rally3 autók is indulhatnak, tehát nagyon színes mezőnyre számítunk. A futamok nagy részét a Sport TV élőben közvetíti vasárnap.”

Kazincbarcika az esemény központi helyszínét és a szervízparkot biztosítja.
A Fő téren, a rajt-cél dobogónál látványos ceremóniával várnak mindenkit, illetve a Kolorcity Aréna melletti szervízparkban is megcsodálhatják közelről az autókat a kilátogatók.
Ezen helyszínek környékén - a biztonság érdekében – útlezárásra kerül sor, melyről IDE kattintva tájékozódhatnak részletesen.

Kiemelt programok városunkban:
Rajtceremónia: október 16. szombat 18:30 Fő tér
Célceremónia:  október 17. vasárnap 18:40 Fő tér

A kazincbarcikai helyszínek mindegyike díjmentesen, illetve védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón egy fontos bejelentés is elhangzott: megalapították a Greenplan Vándordíjat, melyet a futam legjobb Borsod megyei párosa vehet majd át.
„Ez nem csupán egy serleggel, hanem jelentős pénzjutalommal is jár. Ezzel is szeretnénk ösztönözni a versenyzőket, hogy minél többen vegyenek részt az év utolsó Rally2 futamán és egy sikeres rendezvény után az esemény hosszú éveken keresztül szerepelhessen a versenynaptárban.” - mondta el a díj kapcsán Plachy László, a névadó Greenplan Energy Kft. ügyvezetője.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk