https://kolorline.hu/Greenplan Kazincbarcika Rally

Greenplan Kazincbarcika Rally

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

11 év után újra visszakerülünk a rally versenyek körforgásába, ugyanis október 16-17 között városunk adja központi helyszínét a Rally2 bajnokság egyik kiemelt eseményének, melyet a Wolf Racing Company Kft. szervez.

Maga a futam a környező településeken fog zajlani, 3 szakaszon:

  • Rudabánya – Imola          14,65 km
  • Felsőnyárád – Sajókaza   5,5 km
  • Szuhogy – Imola               12,9 km

„Ez utóbbi szakasz azért is különleges, mert este, sötétben fognak versenyezni az indulók.” – tette hozzá Juhász István főszervező, aki így mesélt az eseményről:
„Sikerült egy kompakt versenyt összehoznunk, melyre több, mint 100 autót várunk. Nem csupán a Rally2 bajnokságban szereplőkkel találkozhatnak a nézők, de az egy héttel később megrendezésre kerülő Európa-bajnokság miatt országunkba érkező nemzetközi, nagy csapatok közül is ellátogatnak ide, valamint - egyedi rajtengedéllyel - Rally3 autók is indulhatnak, tehát nagyon színes mezőnyre számítunk. A futamok nagy részét a Sport TV élőben közvetíti vasárnap.”

Kazincbarcika az esemény központi helyszínét és a szervízparkot biztosítja.
A Fő téren, a rajt-cél dobogónál látványos ceremóniával várnak mindenkit, illetve a Kolorcity Aréna melletti szervízparkban is megcsodálhatják közelről az autókat a kilátogatók.
Ezen helyszínek környékén - a biztonság érdekében – útlezárásra kerül sor, melyről IDE kattintva tájékozódhatnak részletesen.

Kiemelt programok városunkban:
Rajtceremónia: október 16. szombat 18:30 Fő tér
Célceremónia:  október 17. vasárnap 18:40 Fő tér

A kazincbarcikai helyszínek mindegyike díjmentesen, illetve védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón egy fontos bejelentés is elhangzott: megalapították a Greenplan Vándordíjat, melyet a futam legjobb Borsod megyei párosa vehet majd át.
„Ez nem csupán egy serleggel, hanem jelentős pénzjutalommal is jár. Ezzel is szeretnénk ösztönözni a versenyzőket, hogy minél többen vegyenek részt az év utolsó Rally2 futamán és egy sikeres rendezvény után az esemény hosszú éveken keresztül szerepelhessen a versenynaptárban.” - mondta el a díj kapcsán Plachy László, a névadó Greenplan Energy Kft. ügyvezetője.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk