https://kolorline.hu/„Könyvtári örömök” advent idején

„Könyvtári örömök” advent idején

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ebben az évben is meglepetésekkel, valamint játékos feladatokkal várja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény december 1-jétől igyekszik a látogatóinak kedveskedni, hogy így tegye még meghittebbé az ünnepi előkészületet.

Decemberben az ünnep előtt érdemes betérni a könyvtárba, hiszen a cél most is az, hogy a várakozás napjait színesebbé tegye a bibliotéka. A karácsonyi bejgli mellett egy jó könyv, egy szép történet harmonikusabbá varázsolja az ünnepet. A központi épület és valamennyi fiókkönyvtár december 1. és 24. között az olvasnivaló mellé apró meglepetésekkel, ajándékokkal, kedvezményekkel készül.

Ezekben a hetekben játékra is invitálják a könyvek szerelmeseit. A honlapon (www.rfmlib.hu), valamint a közösségi oldalakon elérhető adventi naptár az idén Móricz Zsigmond karácsonyi gondolatát rejti. Ha minden nap felnyitják a naptár ablakát, az ott talált szövegeket feljegyzik, és az utolsó napon helyes sorrendbe teszik a részleteket, megkapják a megfejtést. A megoldásokat 2021. december 28-ig a karacsonyijatek@rfmlib.hu címre várjuk. A helyes válaszokat beküldők között 24 karácsonyi ajándékot sorsolnak ki.

December 6-tól elérhető a honlapon és a közösségi oldalakon az adventi irodalmi kvíz, melyben karácsonyi idézetek találhatók a legnagyobb magyar költők tollából. Aki felismeri az idézeteket, helyesen válaszol és megadja e-mail-címét, családi társasjátékot nyerhet, melyet még az ünnepek előtt átvehetnek a szerencsés nyertesek.

Egy másik kvízjátékhoz szükségünk lesz az okostelefonunkra is. Az adventi időszakban négy QR-kódot helyeznek el könyvtárakban és a közösségi oldalakon, természetesen mindenhol ugyanazokat. Az első ilyen kódot december 1-jén helyezték ki, majd december 7-én, 13-án és végül 20-án teszik ki a következőket. Ezek beolvasása után, megjelenik egy-egy kérdés, melynek megválaszolását néhány információ is segíti. A megfejtők a négy választ 2021. december 29-ig küldhetik el a karacsonyijatek@rfmlib.hu e-mail-címre. A helyes megfejtők között ajándékokat sorsolnak ki.

A könyvtár csatlakozik a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által indított Szeretet Sütigyár jótékonysági programhoz. A „Könyvtári angyalok” december 9-én, délután 4 órától gyertyadíszeket készítenek és kínálnak a Szent István téren.

További híreink

Szász szőnyegkiállítás nyílt a Mezeyben

Dátum: 2022. jan 25. 12:00

„Szász szőnyegek" címmel nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központban január 21-én. A tárlaton Vámos Arnold tulajdonában lévő Szász Endre festőművész által tervezett faliszőnyegeket csodálhatja meg a művészetkedvelő közönség.

Megkezdődött a vízi komplexum építése

Dátum: 2022. jan 25. 09:58

2022 januárjában - a terveknek megfelelően - átadták a Csónakázó-tó melletti füves területet a kivitelezési munkálatok megkezdéséhez, hogy megvalósulhasson az elmúlt évek legnagyobb városi beruházása: a kazincbarcikai vízi komplexum megépítése.

Már lehet jelentkezni az idei rejtvényfejtő versenyre

Dátum: 2022. jan 24. 15:59

Idén ötödik alkalommal szervez rejtvényfejtő versenyt az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Nonrpofit Kft. február 11-én. Jelentkezni és regisztrálni a (+36) (48) 310-116-os telefonszámon, vagy a rejtveny@kolorcity.hu e-mail-címen lehet, 2022. február 4. (péntek) 16:00 óráig!

Szeptemberben indulhat a vegyészmérnöki egyetemi alapképzés Kazincbarcikán

Dátum: 2022. jan 24. 12:56

Már lehet jelentkezni a Kazincbarcikán induló vegyészmérnöki egyetemi alapképzésre. A Miskolci Egyetem, a Tiszáninneni Református Egyházkerület, a Wanhua BorsodChem Zrt. és Kazincbarcika Város Önkormányzata összefogásával és együttműködésével idén szeptemberben itt, helyben, az Irinyi János Református Oktatási Központban kezdhetik meg egyetemi tanulmányaikat azok, akik ezen a területen szeretnék elkezdeni vagy folytatni karrierjüket. Ráadásul a gyakorlati képzésüket a későbbi esetleges munkahelyük, a helyi vegyipari óriáscég biztosítja.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk