https://kolorline.hu/„Könyvtári örömök” advent idején

„Könyvtári örömök” advent idején

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ebben az évben is meglepetésekkel, valamint játékos feladatokkal várja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény december 1-jétől igyekszik a látogatóinak kedveskedni, hogy így tegye még meghittebbé az ünnepi előkészületet.

Decemberben az ünnep előtt érdemes betérni a könyvtárba, hiszen a cél most is az, hogy a várakozás napjait színesebbé tegye a bibliotéka. A karácsonyi bejgli mellett egy jó könyv, egy szép történet harmonikusabbá varázsolja az ünnepet. A központi épület és valamennyi fiókkönyvtár december 1. és 24. között az olvasnivaló mellé apró meglepetésekkel, ajándékokkal, kedvezményekkel készül.

Ezekben a hetekben játékra is invitálják a könyvek szerelmeseit. A honlapon (www.rfmlib.hu), valamint a közösségi oldalakon elérhető adventi naptár az idén Móricz Zsigmond karácsonyi gondolatát rejti. Ha minden nap felnyitják a naptár ablakát, az ott talált szövegeket feljegyzik, és az utolsó napon helyes sorrendbe teszik a részleteket, megkapják a megfejtést. A megoldásokat 2021. december 28-ig a karacsonyijatek@rfmlib.hu címre várjuk. A helyes válaszokat beküldők között 24 karácsonyi ajándékot sorsolnak ki.

December 6-tól elérhető a honlapon és a közösségi oldalakon az adventi irodalmi kvíz, melyben karácsonyi idézetek találhatók a legnagyobb magyar költők tollából. Aki felismeri az idézeteket, helyesen válaszol és megadja e-mail-címét, családi társasjátékot nyerhet, melyet még az ünnepek előtt átvehetnek a szerencsés nyertesek.

Egy másik kvízjátékhoz szükségünk lesz az okostelefonunkra is. Az adventi időszakban négy QR-kódot helyeznek el könyvtárakban és a közösségi oldalakon, természetesen mindenhol ugyanazokat. Az első ilyen kódot december 1-jén helyezték ki, majd december 7-én, 13-án és végül 20-án teszik ki a következőket. Ezek beolvasása után, megjelenik egy-egy kérdés, melynek megválaszolását néhány információ is segíti. A megfejtők a négy választ 2021. december 29-ig küldhetik el a karacsonyijatek@rfmlib.hu e-mail-címre. A helyes megfejtők között ajándékokat sorsolnak ki.

A könyvtár csatlakozik a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által indított Szeretet Sütigyár jótékonysági programhoz. A „Könyvtári angyalok” december 9-én, délután 4 órától gyertyadíszeket készítenek és kínálnak a Szent István téren.

További híreink

Forgalomkorlátozás a Rezeda utcában és környékén

Dátum: 2024. júl 16. 16:33

Munkálatok miatt számíthatnak az arra közlekedők kisebb volumenű forgalomkorlátozásra Kazincbarcika Alsóvárosi részén. A munkavégzés a nagyobb forgalmú útszakaszt nem, csak a Rezeda utcát és az ahhoz kapcsolódó mellékutcákat érinti.

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk