https://kolorline.hu/Újabb eredményes évet zártak a KVSE súlyemelői 2021-ben

Újabb eredményes évet zártak a KVSE súlyemelői 2021-ben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Magyarország második legsikeresebb egyesületének választotta meg a Magyar Súlyemelő Szövetség a KVSE Súlyemelő Szakosztályát.

A súlyemelő szakosztály néhány lelkes sportolni vágyó fiatallal, valamint Papp László irányításával 1974 februárjában alakult meg. Pátrovics Géza, a KVSE Súlyemelő Szakosztályának vezetőedzője, már akkor is részese volt az egyesület életének, hiszen az első edzésen ő is részt vett. 1990-ben kérte fel az elnökség, hogy irányítsa a szakmai munkát.

A KVSE Súlyemelő Szakosztálya rengeteg versenyt rendezett az évek alatt. Többek között két alkalommal volt Kazincbarcikán Masters Európa-bajnokság (1999, 2014), egy alkalommal Masters Világbajnokság (2007), négy alkalommal adtak otthont az IWF BorsodChem Nagydíjnak, (2000-2003). A megmérettetéseken olimpiai, és világbajnokok jelentek meg és mérték össze tudásukat a városban. Számtalan alkalommal szerveztek Opel-Barcika kupát, valamint a mai napig is minden évben megtartják a Szűcs Lajos, és Szabó Ferenc Emlékversenyeket.

2021-ben igazán sikeres évet zárt a KVSE Súlyemelő Szakosztálya. Pátrovics Gézát kérdeztük az egyesület életével, sikereivel kapcsolatban.

Mi alapján határozzák meg, hogy mennyire sikeres egy egyesület, illetve mennyire sikeres a KVSE súlyemelő szakosztálya?

Minden évben szakosztályi sorrendet állít fel a Magyar Súlyemelő Szövetség. A szakosztályokból 8 versenyző eredményeit veszik figyelembe. A teljesítményük után Robi pontot kap minden érintett sportoló, a különböző nemzetközi, és hazai országos bajnokságokon elért teljesítmény alapján. A KVSE Súlyemelő Szakosztálya, a 2020-as harmadik helye után 2021-ben ezüstérmet szerzett ezen a rangos listán.

Milyen nagyobb sikerek, eredmények jellemzik az egyesületet?

Négy országos bajnoki címet szereztek sportolóink, Bojti Vilmos Marcell, Czeglédi Balázs, Pacsuta Gergő és Hornyák Zalán. Ezüstérmeseink Holló Szilárd Dávid és Moldovai Levente. Bronzérmet szerzett Czeglédi Balázs, Féderer Benjamin és Pacsuta Gergő. Ezeken kívül számos pontszerző helyet értünk el különböző versenyeken. Az országos csapatverseny első fordulójában, III. helyen végeztünk, sajnos a döntő elmaradt.

Nemzetközi eredményekkel is büszkélkedhetünk, hiszen Holló Szilárd Dávid, az ORV csapat tagja II. helyen végzett, az U23-as Európa Bajnokságon pedig a VI. helyet szerezte meg. A felnőtt Európa-bajnokságon Szilárd sajnos nem tudott részt venni, mivel az MSSZ nem vállalta át a költségeket.

Az ismert járványügyi helyzet miatt, sajnos sok verseny elmaradt, azonban online versenyzési lehetőségekre volt lehetőség. Online lett például megtartva a Masters Világbajnokság, ahol Fábiánné Kovács Mária élete első világbajnokságán a X. helyen végzett, én pedig itt szereztem meg a XVI. VB aranyérmemet.

Már épül a birkózó és súlyemelő csarnok. Mekkora jelentősége van ennek az egyesület életében? Hogyan fogja segíteni ez a sportolókat a sikeresebb felkészülésben?

Nagyon várjuk már, hogy ott tudjunk majd edzeni. Azt gondolom, hogy a beruházással, hosszú távra megoldódik a szakosztály helyzete. Bízunk benne, hogy az új csarnok az utánpótlás szempontjából is segíteni fogja a munkánkat. Reményeink szerint egy korszerű teremben tölthetik majd a sportolni vágyó fiatalok az edzéseket. Az új helyszín lehetőséget fog biztosítani, a különböző versenyek rendezésére is.

Jelenleg mekkora utánpótlás bázis jellemzi az egyesületet?

A szakosztály létszáma jelenleg 20 fő, ebből 5 fő egyetemi hallgató, 2 fő Budapesten, 2 fő Debrecenben, 1 fő pedig Egerben tanul. Minden korosztály jelen van a szakosztályban, a legfiatalabb 9 éves, a legidősebb 67 éves. Az edzői feladatokat én végzem. Valószínűleg, ha lehetőségünk lenne az edzői létszámot növelni, akkor a versenyzők is többen lehetnének.

Mik a tervek a jövőben, milyen versenyeken vesznek majd részt a tagok, illetve hogyan készülnek erre?

Minden fontos országos versenyen szeretnénk elindulni idén is. Felnőtt és utánpótlás-bajnokságokon, illetve minden kiemelt rendezvényen meg akarjuk mérettetni magunkat. A versenyek rendezését is szeretnénk megoldani, még a jelenlegi helyünkön. Az elmúlt évben négy hazai megmérettetés rendezését tudtuk bevállalni, ezt idén is szeretnénk hasonló módon megszervezni. A hét öt napján tartunk edzéseket, a hétvégeken gyakran veszünk részt versenyeken, természetesen a mindenkori járványügyi szabályok betartásával.

Reményeink szerint az idei évet is hasonlóan szép sikerekkel fogjuk zárni. Az elért eredményeket nem tudtuk volna teljesíteni, ha Kazincbarcika város vezetői nem segítik az egyesületet. Köszönjük nekik és támogatóinknak a közös munkát.

További híreink

Új játszóeszközök Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 16. 22:13

A kazincbarcikai játszóterek látványos újításon estek át. Szerdán délután három téren is kis ünnepség keretében adták át az új elemeket. A Derkovits téri játszótéren grandiózus játszóvár és hinta, az Árpád fejedelem téren új hinta, a Radnóti Miklós téren pedig új játszóvár várja mostantól a gyerekeket. Az átadáson kézműves foglalkozás várta a kicsiket, akik szuperhősökkel is találkozhattak.

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk