https://kolorline.hu/Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!

Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Nem telhet el húsvét anélkül, hogy legalább néhány tojást ki ne díszítettünk volna. Ez a hagyomány nemcsak arra kínál lehetőséget, hogy mindenki kedve szerint kiélje a kreativitását, hanem arra is, hogy a család együtt lehessen. A tojásfestésből igazi tartalmas, szórakoztató családi program lehet.

Most hoztunk néhány szuper technikát, amik bevetésével igazi tojás különlegességek hozhatók létre. 

Csak egyszerűen!

Tisztítsuk meg a tojásokat, majd olajbázisú vagy alkoholos lakkfilccel rajzoljunk egyszerű motívumokat. Ha fehér alapon szeretnénk dolgozni, nyugodtan beszerezhetünk fehér tojásokat is. Ezeken több szín mutat jól. 

tojás

Ha még meleg a tojás, bátran nekiállhatunk zsírkrétával is, de persze vízfestéket is használhatunk. Ez a gyerekek számára is kifejezetten szórakoztató festési mód lehet, hiszen kedvük szerint dekorálhatják ki az összes tojást. Minél több színt használunk, annál mutatósabb végeredményt kapunk. 

tojás

Keressük elő a szekrény mélyéből a maradék csipkeszalagot és vegyük végre hasznát! Szabjuk méretre az anyagot, majd egyszerűen ragasszuk a tojásra. Minél különlegesebb, érdekesebb a csipke, annál szebb végeredményt kapunk.

tojás

Bonyolítsunk kicsit a dolgon!

Hungarocell tojásokat akár flitterrel is díszíthetünk. Kifejezetten ilyen típusú dekoráció készítéséhez beszerezhető rövidszárú gombostű, hogy csak a flitter közepébe kelljen szúrni a tűt. Időigényes díszítési mód, ám a flitteres tojás hosszú évekig tökéletes állapotban marad. Kapható virág formájú flitter is, amivel csak még mutatósabb végeredmény kapható. 

tojás

Ha jó a kézügyességünk, a szépen megfestett tojásra különböző mutatós, színes motívumokat is rajzolhatunk. Ám ehhez valóban szükséges némi rajztudás.  

tojás

A maradék színes fonalak is jól jöhetnek a húsvéti időszakban. Ez is egy elég macerás feladat, így bátran lehet hungarocell tojásokkal készíteni, hogy az ne vesszen kárba. A fonalas tojás a következő években is szuper dekorelem lehet. 

tojás

Forrás: https://praktikushaziasszonyok.hu/

További híreink

A gyors intézkedésnek köszönhetően nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Dátum: 2022. máj 16. 19:21

Ma délután az épülő vízi komplexum mellett felhalmozott faapríték tüzet kapott, ami nagy füsttel járt. A kazincbarcikai tűzoltóság azonnal kiérkezett a helyszínre, és megkezdte az oltást.

Győzelem a KKSE női csapatánál

Dátum: 2022. máj 16. 13:50

A Kazincbarcikai KSE női csapata az NB II. Északkeleti csoportjának 21. fordulójában május 14-én a Kállósemjéni SZSE csapatát fogadta a Kazinczy Tornacsarnokban.

Május 18-ától 31-éig változik a Fitt Barcika órarendje

Dátum: 2022. máj 16. 10:46

Május 18-a, szerda és május 31-e, kedd között az Egressy Béni Művelődési Központ klubhelyiségében tartott forgalkozások helyszíne átkerül a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermébe.

Hiánypótló élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal köszöntötte a kismamákat a Nébih

Dátum: 2022. máj 15. 08:00

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika – Jóga 40 felett

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Kangoo jumps

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Fitt Barcika – Kismama torna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Hastánc

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Gerinctorna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk