https://kolorline.hu/Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!

Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Nem telhet el húsvét anélkül, hogy legalább néhány tojást ki ne díszítettünk volna. Ez a hagyomány nemcsak arra kínál lehetőséget, hogy mindenki kedve szerint kiélje a kreativitását, hanem arra is, hogy a család együtt lehessen. A tojásfestésből igazi tartalmas, szórakoztató családi program lehet.

Most hoztunk néhány szuper technikát, amik bevetésével igazi tojás különlegességek hozhatók létre. 

Csak egyszerűen!

Tisztítsuk meg a tojásokat, majd olajbázisú vagy alkoholos lakkfilccel rajzoljunk egyszerű motívumokat. Ha fehér alapon szeretnénk dolgozni, nyugodtan beszerezhetünk fehér tojásokat is. Ezeken több szín mutat jól. 

tojás

Ha még meleg a tojás, bátran nekiállhatunk zsírkrétával is, de persze vízfestéket is használhatunk. Ez a gyerekek számára is kifejezetten szórakoztató festési mód lehet, hiszen kedvük szerint dekorálhatják ki az összes tojást. Minél több színt használunk, annál mutatósabb végeredményt kapunk. 

tojás

Keressük elő a szekrény mélyéből a maradék csipkeszalagot és vegyük végre hasznát! Szabjuk méretre az anyagot, majd egyszerűen ragasszuk a tojásra. Minél különlegesebb, érdekesebb a csipke, annál szebb végeredményt kapunk.

tojás

Bonyolítsunk kicsit a dolgon!

Hungarocell tojásokat akár flitterrel is díszíthetünk. Kifejezetten ilyen típusú dekoráció készítéséhez beszerezhető rövidszárú gombostű, hogy csak a flitter közepébe kelljen szúrni a tűt. Időigényes díszítési mód, ám a flitteres tojás hosszú évekig tökéletes állapotban marad. Kapható virág formájú flitter is, amivel csak még mutatósabb végeredmény kapható. 

tojás

Ha jó a kézügyességünk, a szépen megfestett tojásra különböző mutatós, színes motívumokat is rajzolhatunk. Ám ehhez valóban szükséges némi rajztudás.  

tojás

A maradék színes fonalak is jól jöhetnek a húsvéti időszakban. Ez is egy elég macerás feladat, így bátran lehet hungarocell tojásokkal készíteni, hogy az ne vesszen kárba. A fonalas tojás a következő években is szuper dekorelem lehet. 

tojás

Forrás: https://praktikushaziasszonyok.hu/

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk