https://kolorline.hu/Nyílt szakszolgálati hét lehetőségei a Kazincbarcikai Pedagógiai Szakszolgálatnál és a Sajószentpéteri Telephelyen

Nyílt szakszolgálati hét lehetőségei a Kazincbarcikai Pedagógiai Szakszolgálatnál és a Sajószentpéteri Telephelyen

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Legyenek a vendégeink 2022. április 25 és 29 között!

Előzmények

A pedagógiai szakszolgálat –vagy a sokak által közismert nevén: nevelési tanácsadóköznevelési feladatot ellátó intézmény, melynek működése törvényileg szabályozott. Bár az intézmény több évtizedes szakmai múltra tekint vissza, mégis a lakosság, a társszakmai szervezetek és olykor még a pedagógus kollégák részéről is tanácstalanság vélhető felfedezni, ha szóba kerül intézményünk.

Először 2018-ban érkezett hozzánk a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat kezdeményezése: nyílt hetet hirdettek meg partnereiknek, amiben mi is megláttuk a kiváló lehetőséget. 2019-ben a „Nyitott Kapuk” programsorozat Kazincbarcikán is elindult útjára, melynek eredetileg hivatott célja: betekintést nyújtson az átfogó szakszolgálati munkába minden érdeklődő számára, legyen az gyermek, szülő, pedagógus, intézményvezető, intézményfenntartó vagy akár más szakmai szervezet szakembere, ezáltal az intézményt népszerűsítse.

A jelen és a benne rejlő lehetőségek

Az adott héten intézményünk megnyitja ajtaját az érdeklődők előtt: előre egyeztetett időpontokban (erre fejlesztőhelyiségeink befogadóképességének végessége és a jelenlegi vírushelyzet miatt van szükség, így a programokra való jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk elfogadni) minden egyes általunk ellátott szakszolgálati területről kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. Nyílt hetünkön a lehetőségek tárháza mondhatni végtelen, ki-ki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot, helyszínt.

Lehetőség nyílik többek között:
 konzultációra, tanácsadásra pszichológussal, logopédussal, gyógytestnevelővel;
 a TSMT terápia elemeivel való megismerkedésre a gyakorlatban;
 óvodai és iskolai készségfejlesztés lehetőségeinek szemléltetésére;
 kerekasztal-beszélgetésre a korai fejlesztés szakterületén bekövetkezett törvényi változásokról,
 játékos-mondókás beszédindítás,
 táplálkozási és életmód-tanácsadás,
 korai fejlesztés eszközeivel, lehetőségeivel, köztük a baba-mama csoportok tevékenységével való megismerkedésre,
 logopédiai tanácsadásra, beszédfejlesztésnél is jól alkalmazható közös eszközkészítésre és bemutatóra műhelyfoglalkozás keretében,
 iskolai és óvodai fejlesztésekhez alkalmas eszközbemutatóra,
 gyógytestnevelési foglalkozások megtekintésére óvodákban vagy az uszodában,
 nyílt fejlesztő és tehetséggondozó terápiás órákon való részvételre az óvodákban,
 az országos viszonylatban is egyedülálló műszeres figyelemfejlesztő gépparkunk megtekintésére, sajátélmény-szerzésre,
 végül, de nem utolsó sorban közös jógázásra a társszakmákban dolgozóknak, mint a kiégés-prevenció egyik lehetőségére.

Minden évben tavasszal kerül megrendezésre programsorozatunk, annak ajánlott időpontja központilag meghatározott; idén 2022. április 25 és 29 között kerül rá sor.

A programfüzet megtekinthető intézményünk Facebook-oldalán, és letölthető: ITT.

Meghirdetett programjainkra szeretettel várjuk az érdeklődőket, legyenek a vendégeink!

A PROGRAMOKRA JELENTKEZNI LEHET 2022. ÁPRILIS 7 ÉS 22 KÖZÖTT MINDEN NAP 8.00-12.00-IG A 48/512-674 VAGY A 30/841-3404-ES TELEFONSZÁMON. A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

Várjuk Önöket szeretettel!

Smolnicki Beáta
tagintézmény-igazgatóhelyettes
a „Nyitott Kapuk” programsorozat koordinátora

További híreink

Szeptemberre elkészül az Eszterlánc Óvoda új épülete

Dátum: 2023. márc 29. 09:00

Korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő épületet kap a kazincbarcikai Eszterlánc Óvoda a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében. A beruházás jó ütemben halad, így az új intézmény idén szeptembertől fogadja a gyermekeket.

A végéhez közelít a távfűtési szezon

Dátum: 2023. márc 28. 18:29

Kazincbarcikán az országos átlaghoz képest kiemelten sok, körülbelül 8000 távfűtéses ingatlan található. A távhőtörvény szerint a szolgáltatónak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állnia. Hogy mikor induljon és mikor álljon le a fűtés ezen időszakon belül, azt a társasházközösség dönti el. Kazincbarcikán az intézményekben úgynevezett jelleggörbe alapján, míg a távfűtéses lakásokban a külső hőmérséklet alakulásának függvényében fűtenek.

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Dátum: 2023. márc 28. 09:00

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Bemutatkoztak a leendő elsősök tanítói Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 27. 22:13

Egy igazán kedves és emlékezetes program során ismerhették meg a leendő első osztályos kazincbarcikai óvodások tanítóikat. A Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái a Don Bosco Sportközpontba hívták a város utolsó éves ovisait, hogy bemutathassák, milyen munka zajlik az érintett oktatási intézményekben.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk