https://kolorline.hu/II. Erőműves találkozó

II. Erőműves találkozó

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A volt Borsodi Hőerőmű kollektívája első alkalommal 5 évvel ezelőtt, 99 fővel, majd most, május 20-án második alkalommal találkozott a Kazincbarcikán mintegy 130 fő részvételével.

A cél mindkét alkalommal az volt, hogy a családias légkörről, az összetartozásról mindig is híres volt erőműves kollektíva – ha még csak egy rövid időre is –, de találkozzon, emlékezzen, felidézzen olyan pillanatokat, munkasikereket, amely életre szóló, meghatározó volt valamennyiünk életében. A szebb napokon az Erőmű létszáma elérte az 1200 főt is, de a gazdasági átszervezések, a privatizáció sajnos oda vezetett, hogy a törzsgárda, kollektíva száma egyre csökkent, majd véglegesen megszűnt a vállalat. Fájó szívvel láttuk a nem olyan régen lerobbantott erőműkéményeket, aminek eredményeként torzóként láthattuk a volt „otthonunk” romjait. Döbbenetes, fájó érzések voltak ezek mindannyiunk számára.
Szervező csapatunkkal úgy döntöttünk, hogy félretéve ezen napra a bánatot, emlékezni, egymásnak örülni jövünk össze. Felemelő érzés vett mindannyiunkat hatalmába, amikor közelítve egymáshoz tárt karok fogadtak bennünket, és sok esetben a sírással küszködve voltunk hálásak a sorsnak, hogy még találkozhatunk, és hogy sikerült 130 volt kollegát összehozni, és együtt emlékezni. A megjelentek között volt, aki Harkányból, a Balaton mellől, vagy éppen Budapestről jött el hozzánk, időt, fáradságot és költséget nem kímélve. 
Rendezvényünk nyitó eseményeként megemlékeztünk volt kollegáinkról, akik már nem lehettek köztünk, majd rövid áttekintést kaptunk a szervezés menetéről, a délután programjáról. A háttérben folyamatosan fotók, dokumentumok kivetítése zajlott, amely a „Rekviem egy erőműért” Facebook-oldal képanyagát ölelte fel, több mint 2000 fotóval. Ezt követően egy alkalomhoz illő zeneszámmal hangolódtunk rá Négyessy István - volt igazgatónk - visszaemlékező beszédére, aki méltatta az erőmű kollektívájának összetartását, vázolva azokat a tevékenységeket, amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egy nagy családi kollektíva, közösség alakulhatott ki. Kifejezte köszönetét és háláját a szervező bizottság felé, hogy 130 fő volt kollégát tudott mozgósítani, ezzel is bizonyítva, hogy szükségét érezzük az – időnkénti – találkozásnak. Ígéret hangzott el úgy a szervezők, mind a jelenlévő volt kollégák részéről, hogy hagyományként meg fogjuk tartani – lehetőleg évente - ezeket a találkozókat. Megható pillanatok voltak bőven, hiszen körünkben megjelent pár olyan idős „szaki”, volt kollégánk, akik lassan a 90. életévükhöz közelednek, öröm és meghatottság volt látható arcukon, nem egy esetben a „mécses is eltört”. Ezeket a pillanatokat, érzéseket nem lehet leírni, felejthetetlenül mélyen belém, belénk ívódtak. Itt szeretném megköszönni azoknak a fiatalabb családtagoknak, akik segítettek a szervezésben, hogy akár kocsival, vagy csak kísérőként elhozták a rendezvényre volt kollégáinkat. A legmeghatóbb pillanatok ezek voltak, hisz ki tudja lesz-e még jövőre egy új találkozás velük?  Ebben csak bízni lehet!
A rendezvény vidámabb része következett, a vacsora után a fiatalabb generáció a jó zene hallatán táncra perdült és 22.15 perckor nagy nehezen tudtuk lezárni a hivatalos programot.
Összességében úgy ítélem meg, hogy ez a közösségi rendezvény példamutató, példaértékűnek kellene hogy legyen más cégek, vállalatok számára is, megbecsülve a múltunkat, hisz a múlt és az emlékezés nélkül nem lehet szebb jövő.
 
Zólyomi Sándorné
a rendezvény szervezője

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk