https://kolorline.hu/Gondtalan vakációt kívánnak!

Gondtalan vakációt kívánnak!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A nyári szünidőt otthon töltő gyermekekre számos veszély leselkedhet, amelyet a dolgozó szülők általában nagyszülői felügyelettel, ismerősök, bébiszitterek, illetve szervezett táborok segítségével próbálnak megelőzni.

Fontos, hogy a gyerekeket lehetőség szerint ne hagyják egyedül, illetve ne engedjék, hogy csapatosan csellengjenek az utcán, hiszen könnyen bűncselekmények áldozatává válhatnak.

A nagyobb és önellátásra képes tizenévesek persze gyakran egyedül is jól boldogulnak amíg a szülők hazaérnek. Az áldozattá válás megelőzése érdekében mégis fontos, hogy megfogadják az alábbi tanácsokat:

  • Legyen mindig információja a gyermeke hollétéről, baráti köréről, illetve társaságáról.

  • Amennyiben a gyermeke elmegy otthonról, csak a legszükségesebb dolgok legyenek nála, értékeivel ne kérkedjen nyilvános helyen.

  • Tudatosítsa a gyerekeiben, hogy lehetőleg soha ne álljanak szóba idegenekkel, ne fogadjanak el tőlük semmit. Ha gyanús személyre figyelnek fel a lakókörnyezetben, azonnal menjenek biztonságos helyre, például egy közeli üzletbe, közintézménybe. Hívja fel gyerekei figyelmét, hogy ilyen esetekről mindig számoljon be önöknek.

  • Ha a gyermek egyedül tartózkodik otthon, soha ne nyisson ajtót idegeneknek. Amennyiben mégis szükséges, úgy ne tudassa az ismeretlennel, hogy egyedül tartózkodik otthon.

  • Beszéljék meg közelben lakó ismerőssel, szomszéddal, hogy szükség esetén hogyan tudják értesíteni.

  • Biztosítsák a gyermek számára az elérhetőséget, beszéljék meg, hogy kihez és hova fordulhatnak segítségért ha baj történne.

  • A gyermek ismerje a 112-es központi segélyhívó számot, legyen tisztában a bejelentés szabályaival és ismerje a szülei telefonszámát.

  • Ismerjék meg az általános biztonsági- és tűzvédelmi szabályokat.

Forrás police.hu

További híreink

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Népszámlálás 2022 – Számlálóbiztosok jelentkezését várják

Dátum: 2022. jún 30. 08:34

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, amely egyedülálló a statisztikai adatfelvételek között. A népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét. A népszámlálás az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk