https://kolorline.hu/Vakáció Maradék nélkül – Rajzpályázatot hirdet a Nébih

Vakáció Maradék nélkül – Rajzpályázatot hirdet a Nébih

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Eredményes tanévet zárt a Nébih Oktatási Programja, amely a 2021/2022-es tanévben először hirdette meg országosan nagyköveti programját. Bár a vakáció elkezdődött, az Oktatási Program nem tart nyári szünetet: a Maradék nélkül program élelmiszerpazarlás témájú rajzpályázatot hirdet általános iskolások számára, amelynek fődíja kategóriánként egy-egy kerékpár.

A jövő fogyasztóit célozza a Nébih Oktatási Programja, mely 2021-ben Nagyköveti Programmal bővült. A mintegy ötven pályázó pedagógusnak köszönhetően több mint 1000 óvodás, általános- és középiskolás ismerkedhetett meg az idei tanévben a Nébih gyerekeknek szóló kiadványaival, előadások, játékos foglalkozások, tanulmányi kirándulások és kreatív játékok formájában. 

Bár a vakáció már megkezdődött, az Oktatási Program nem tart nyári szünetet. A hivatal Maradék nélkül programja rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak, amelynek célja, hogy – a hasznos nyári időtöltésen túl – a gyerekek megismerjék az élelmiszerpazarlás problémakörét, környezetre gyakorolt hatását és a megelőzés lehetőségeit. A pályaművek beküldési határideje július 17., a részletes felhívás elérhető a Maradék nélkül honlapján. A szakmai zsűri díjazottjai mellett a közönség kedvenceit és a legaktívabb oktatási intézményt is jutalmazza a hivatal. A két kategória legjobb 15 alkotásából pedig óriásszínező készül, így az alkotások több ezer gyerekhez juthatnak el az iskolakezdésre.

A Maradék nélkül csapata összegyűjtött néhány családi programötletet is. A nyári szünet ugyanis számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek közelebbi kapcsolatba kerüljenek az élelmiszerekkel, megismerjék milyen utat járnak be és mekkora értéket képviselnek az otthon asztalra kerülő ételek. Emellett a pedagógusokról sem feledkeznek meg a vakáció idején sem az Oktatási Program munkatársai. A nyári táborok szervezői az oktatas@nebih.gov.hu email címen jelentkezhetnek a Nébih élelmiszerbiztonsági, valamint élelmiszerpazarlás témájú foglalkozásaira.

További hasznos oldalak:
Kiadványok, az Oktatási Nagyköveti Program beszámolói: nebihoktatas.hu 
Maradék nélkül élelmiszerpazarlás-megelőzési program felületei: 
•    maradeknelkul.hu
•    https://www.facebook.com/maradeknelkul
•    https://www.instagram.com/maradek_nelkul/

Letölthető dokumentum:
"Vakáció Maradék nélkül – Rajzpályázatot hirdet a Nébih" című közlemény (doc)

Forrás: https://portal.nebih.gov.hu/

További híreink

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk