https://kolorline.hu/A hőség zavara...

A hőség zavara...

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Forró beton, kiszáradt vizes tálka, rövid lánc, árnyékmentes hely, ezek mind olyan kockázati tényezők, amelyekből, már egy is elég ahhoz, hogy a kutyatartás kapcsán baj történjen. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztulásukhoz vezethet.

Az az állattartó, aki nem gondozza megfelelően a kutyáját, elkövetheti az állatkínzás vétségét.

A Büntető Törvénykönyv szerint állatkínzást követ el, aki gerinces állatot indokolatlanul bánt vagy olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Súlyosabb büntetésre számíthat az állatkínzó, ha mindeközben az állatnak különös szenvedést okoz, több állat szenved el maradandó egészségkárosodást, esetleg több állat pusztul el.

Hűsítő tippek:

  • Naponta többször kell friss vizet biztosítani és árnyas helyen kell tartani a kutyákat a nagy melegben, a sétáltatást pedig reggelre vagy estére időzítsék a gazdák.

  • A naptól felhevült aszfaltot is érdemes elkerülni, hiszen ott könnyen égési sérülés fenyegeti a sétáltatott kutya-, macskamancsát.

  • A hörcsögök, madarak számára hasznos, ha távozásunkkor lehúzzuk a redőnyt, hogy a besütő naptól ne melegedjen tovább a ház

  • A madáretetők mellé tegyünk itatótálakat!

  • Az ablak mellett tartott akváriumok vize ilyenkor nagyon fel tud hevülni, a halak pedig elpusztulhatnak.

Forrás: police.hu

További híreink

Bike Day

Dátum: 2023. szept 23. 08:00

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság idén is megrendezte a Bike Day elnevezésű balesetmegelőzési programját. A Don Bosco Sportközpont parkolójában több mint 100 helyi óvodás és általános iskolás mutatta meg, mennyire jártas a KRESZ-ben, és mennyire veszi jól a gyakorlatban a közlekedési akadályokat.

Feloldották az útzárat a Lidl-körforgalomnál

Dátum: 2023. szept 22. 19:25

Nem készült el még teljesen, ám szeptember 22-én feloldották a Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződésében az útzárat. Azok a munkálatok, amelyek még hátravannak, már nem járnak teljes korlátozással.

ERASMUS+ BARCELONA – 2023

Dátum: 2023. szept 20. 20:38

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola megnyerte az Erasmus+ rövidtávú szakmai gyakorlatának lehetőségét. 2023. június 25. és július 16. között Barcelonában bővült 12 grafikus tanuló szakmai tapasztalata, kulturális műveltsége.

Kertünk felkészítése a szélsőséges időjárásra — a kertben alkalmazható alkalmazkodási válaszlépések

Dátum: 2023. szept 19. 09:00

Kertünk fokozottan ki van téve az éghajlati elemeknek, a globális szintű klímaváltozás okozta extrém időjárás súlyosan károsíthatja a növényeket, kerti eszközöket és melléképületeket, ezzel akár jelentős anyagi károkat és terméskiesést okozva. Az ilyen jellegű károk egy része megelőzhető, ha tudatosan felkészítjük kertünket és – ha kert hiányában is kertészkednénk, akkor – erkélyünket az extrém időjárási események okozta kihívásokra. Ehhez fontos átgondolnunk, hogy a kertünknek vagy erkélyünknek milyen adottságai vannak, és a várható jövőbeli éghajlati változásokat figyelembe véve, tudatosan célszerű megtervezni a változtatásokat, beavatkozásokat.

KolorTV élőben

Programajánló

Mezey-workshop II.

Mezey István Művészeti Központ

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk