https://kolorline.hu/ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A városban járva többfelé is építkezésekkel találkozunk. Sajókazinc legöregebb épülete is megújul. A Kazincbarcika - Alsói Református Gyülekezet ez év júliusában kezdte el református templomának helyreállítását. Mivel az épület műemlék, sok szakértői véleményre volt szükség ahhoz, hogy az engedélyt megkapjuk.

Isten háza kívülről újul meg. Elvégezzük a templom homlokzatának felújítását, ami már nagyon időszerű volt, hiszen több helyen omlott a vakolat. Ezen felül sor kerül a csatorna cseréjére, bádogos munkák elvégzésére, a templom körüli vízelvezetésre, a templomhajó ablakainak a cseréjére és a belső repedések kijavítására, illetve a templom belső festésére. Mindezen munkálatok elvégzését a Gyülekezet évek óta tartó áldozatkész adakozása, illetve a Tiszánininneni Református Egyházkerület és Magyarország Kormányának támogatása teszi lehetővé.

táborozók

Emellett építjük a jövő gyülekezetét is! Július 11-15 között tartottuk meg nyári napközis hittantáborunkat a Dózsa György Tagiskolában. A csendes héten 75 gyermek, 15 középiskolás diák és 15 felnőtt szolgatársunk vett részt. A tábor vezérgondolatát így fogalmaztuk meg: „Tedd hasznossá a maradékot!” Legfőbb célunk az volt, hogy sok örömteli pillanatokat szerezzünk egymásnak. Délelőtt bibliai történeteket dolgoztunk fel, énekeket tanultunk. A délutánokat pedig a kreatív foglalkozások, a sport, a játék töltötte ki. Ezúton is köszönjük az Egyházközség, a Sajókazinci Reménység Alapítvány, Magyarország Kormánya és minden jó szívvel adakozó testvérünk felajánlását.

Hisszük, hogy a táborozó gyermekekből lesz majd a jövő gyülekezete. A magvetést elvégezzük, a hittanórákon megöntözzük az elvetett magokat, a hitbeli növekedést pedig Istenre bízzuk. Reménységgel vagyunk afelől, hogy ezek a gyermekek és szüleik sokszor megtöltik majd templomunkat az istentisztelet óráján. Mert egy templom nem csupán attól szép, hogy új vakolatot és festést kap, hanem attól, hogy élet van benne!

Bundzik Attiláné lelkipásztor

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk