https://kolorline.hu/ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A városban járva többfelé is építkezésekkel találkozunk. Sajókazinc legöregebb épülete is megújul. A Kazincbarcika - Alsói Református Gyülekezet ez év júliusában kezdte el református templomának helyreállítását. Mivel az épület műemlék, sok szakértői véleményre volt szükség ahhoz, hogy az engedélyt megkapjuk.

Isten háza kívülről újul meg. Elvégezzük a templom homlokzatának felújítását, ami már nagyon időszerű volt, hiszen több helyen omlott a vakolat. Ezen felül sor kerül a csatorna cseréjére, bádogos munkák elvégzésére, a templom körüli vízelvezetésre, a templomhajó ablakainak a cseréjére és a belső repedések kijavítására, illetve a templom belső festésére. Mindezen munkálatok elvégzését a Gyülekezet évek óta tartó áldozatkész adakozása, illetve a Tiszánininneni Református Egyházkerület és Magyarország Kormányának támogatása teszi lehetővé.

táborozók

Emellett építjük a jövő gyülekezetét is! Július 11-15 között tartottuk meg nyári napközis hittantáborunkat a Dózsa György Tagiskolában. A csendes héten 75 gyermek, 15 középiskolás diák és 15 felnőtt szolgatársunk vett részt. A tábor vezérgondolatát így fogalmaztuk meg: „Tedd hasznossá a maradékot!” Legfőbb célunk az volt, hogy sok örömteli pillanatokat szerezzünk egymásnak. Délelőtt bibliai történeteket dolgoztunk fel, énekeket tanultunk. A délutánokat pedig a kreatív foglalkozások, a sport, a játék töltötte ki. Ezúton is köszönjük az Egyházközség, a Sajókazinci Reménység Alapítvány, Magyarország Kormánya és minden jó szívvel adakozó testvérünk felajánlását.

Hisszük, hogy a táborozó gyermekekből lesz majd a jövő gyülekezete. A magvetést elvégezzük, a hittanórákon megöntözzük az elvetett magokat, a hitbeli növekedést pedig Istenre bízzuk. Reménységgel vagyunk afelől, hogy ezek a gyermekek és szüleik sokszor megtöltik majd templomunkat az istentisztelet óráján. Mert egy templom nem csupán attól szép, hogy új vakolatot és festést kap, hanem attól, hogy élet van benne!

Bundzik Attiláné lelkipásztor

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk