https://kolorline.hu/ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A városban járva többfelé is építkezésekkel találkozunk. Sajókazinc legöregebb épülete is megújul. A Kazincbarcika - Alsói Református Gyülekezet ez év júliusában kezdte el református templomának helyreállítását. Mivel az épület műemlék, sok szakértői véleményre volt szükség ahhoz, hogy az engedélyt megkapjuk.

Isten háza kívülről újul meg. Elvégezzük a templom homlokzatának felújítását, ami már nagyon időszerű volt, hiszen több helyen omlott a vakolat. Ezen felül sor kerül a csatorna cseréjére, bádogos munkák elvégzésére, a templom körüli vízelvezetésre, a templomhajó ablakainak a cseréjére és a belső repedések kijavítására, illetve a templom belső festésére. Mindezen munkálatok elvégzését a Gyülekezet évek óta tartó áldozatkész adakozása, illetve a Tiszánininneni Református Egyházkerület és Magyarország Kormányának támogatása teszi lehetővé.

táborozók

Emellett építjük a jövő gyülekezetét is! Július 11-15 között tartottuk meg nyári napközis hittantáborunkat a Dózsa György Tagiskolában. A csendes héten 75 gyermek, 15 középiskolás diák és 15 felnőtt szolgatársunk vett részt. A tábor vezérgondolatát így fogalmaztuk meg: „Tedd hasznossá a maradékot!” Legfőbb célunk az volt, hogy sok örömteli pillanatokat szerezzünk egymásnak. Délelőtt bibliai történeteket dolgoztunk fel, énekeket tanultunk. A délutánokat pedig a kreatív foglalkozások, a sport, a játék töltötte ki. Ezúton is köszönjük az Egyházközség, a Sajókazinci Reménység Alapítvány, Magyarország Kormánya és minden jó szívvel adakozó testvérünk felajánlását.

Hisszük, hogy a táborozó gyermekekből lesz majd a jövő gyülekezete. A magvetést elvégezzük, a hittanórákon megöntözzük az elvetett magokat, a hitbeli növekedést pedig Istenre bízzuk. Reménységgel vagyunk afelől, hogy ezek a gyermekek és szüleik sokszor megtöltik majd templomunkat az istentisztelet óráján. Mert egy templom nem csupán attól szép, hogy új vakolatot és festést kap, hanem attól, hogy élet van benne!

Bundzik Attiláné lelkipásztor

További híreink

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk