https://kolorline.hu/ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A városban járva többfelé is építkezésekkel találkozunk. Sajókazinc legöregebb épülete is megújul. A Kazincbarcika - Alsói Református Gyülekezet ez év júliusában kezdte el református templomának helyreállítását. Mivel az épület műemlék, sok szakértői véleményre volt szükség ahhoz, hogy az engedélyt megkapjuk.

Isten háza kívülről újul meg. Elvégezzük a templom homlokzatának felújítását, ami már nagyon időszerű volt, hiszen több helyen omlott a vakolat. Ezen felül sor kerül a csatorna cseréjére, bádogos munkák elvégzésére, a templom körüli vízelvezetésre, a templomhajó ablakainak a cseréjére és a belső repedések kijavítására, illetve a templom belső festésére. Mindezen munkálatok elvégzését a Gyülekezet évek óta tartó áldozatkész adakozása, illetve a Tiszánininneni Református Egyházkerület és Magyarország Kormányának támogatása teszi lehetővé.

táborozók

Emellett építjük a jövő gyülekezetét is! Július 11-15 között tartottuk meg nyári napközis hittantáborunkat a Dózsa György Tagiskolában. A csendes héten 75 gyermek, 15 középiskolás diák és 15 felnőtt szolgatársunk vett részt. A tábor vezérgondolatát így fogalmaztuk meg: „Tedd hasznossá a maradékot!” Legfőbb célunk az volt, hogy sok örömteli pillanatokat szerezzünk egymásnak. Délelőtt bibliai történeteket dolgoztunk fel, énekeket tanultunk. A délutánokat pedig a kreatív foglalkozások, a sport, a játék töltötte ki. Ezúton is köszönjük az Egyházközség, a Sajókazinci Reménység Alapítvány, Magyarország Kormánya és minden jó szívvel adakozó testvérünk felajánlását.

Hisszük, hogy a táborozó gyermekekből lesz majd a jövő gyülekezete. A magvetést elvégezzük, a hittanórákon megöntözzük az elvetett magokat, a hitbeli növekedést pedig Istenre bízzuk. Reménységgel vagyunk afelől, hogy ezek a gyermekek és szüleik sokszor megtöltik majd templomunkat az istentisztelet óráján. Mert egy templom nem csupán attól szép, hogy új vakolatot és festést kap, hanem attól, hogy élet van benne!

Bundzik Attiláné lelkipásztor

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk