https://kolorline.hu/ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

ÉLET VAN BENNE… – Pillanatkép a Kazincbarcika-Alsói Református Egyházközség életéből

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A városban járva többfelé is építkezésekkel találkozunk. Sajókazinc legöregebb épülete is megújul. A Kazincbarcika - Alsói Református Gyülekezet ez év júliusában kezdte el református templomának helyreállítását. Mivel az épület műemlék, sok szakértői véleményre volt szükség ahhoz, hogy az engedélyt megkapjuk.

Isten háza kívülről újul meg. Elvégezzük a templom homlokzatának felújítását, ami már nagyon időszerű volt, hiszen több helyen omlott a vakolat. Ezen felül sor kerül a csatorna cseréjére, bádogos munkák elvégzésére, a templom körüli vízelvezetésre, a templomhajó ablakainak a cseréjére és a belső repedések kijavítására, illetve a templom belső festésére. Mindezen munkálatok elvégzését a Gyülekezet évek óta tartó áldozatkész adakozása, illetve a Tiszánininneni Református Egyházkerület és Magyarország Kormányának támogatása teszi lehetővé.

táborozók

Emellett építjük a jövő gyülekezetét is! Július 11-15 között tartottuk meg nyári napközis hittantáborunkat a Dózsa György Tagiskolában. A csendes héten 75 gyermek, 15 középiskolás diák és 15 felnőtt szolgatársunk vett részt. A tábor vezérgondolatát így fogalmaztuk meg: „Tedd hasznossá a maradékot!” Legfőbb célunk az volt, hogy sok örömteli pillanatokat szerezzünk egymásnak. Délelőtt bibliai történeteket dolgoztunk fel, énekeket tanultunk. A délutánokat pedig a kreatív foglalkozások, a sport, a játék töltötte ki. Ezúton is köszönjük az Egyházközség, a Sajókazinci Reménység Alapítvány, Magyarország Kormánya és minden jó szívvel adakozó testvérünk felajánlását.

Hisszük, hogy a táborozó gyermekekből lesz majd a jövő gyülekezete. A magvetést elvégezzük, a hittanórákon megöntözzük az elvetett magokat, a hitbeli növekedést pedig Istenre bízzuk. Reménységgel vagyunk afelől, hogy ezek a gyermekek és szüleik sokszor megtöltik majd templomunkat az istentisztelet óráján. Mert egy templom nem csupán attól szép, hogy új vakolatot és festést kap, hanem attól, hogy élet van benne!

Bundzik Attiláné lelkipásztor

További híreink

Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Dátum: 2022. aug 11. 16:38

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

A Barcika Szolg Kft. közleménye melegvíz szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2022. aug 11. 08:17

Értesítjük a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy az ALTEO-Therm Kft. üzemeltetésében lévő Fűtőerőmű egyes berendezéseinek cseréje, illetve karbantartása, valamint a Barcika Szolg Kft. által a városi távhővezeték-rendszeren tervezett munkavégzés miatt 2022. augusztus 22-én 06:00 órától várhatóan 2022. augusztus 25-én 10:00 óráig a távhőszolgáltatás – ezáltal a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz szolgáltatás - a teljes városban szünetel.

Kihagyhatatlan gyűjtemény Kazincbarcika sportmúltjából

Dátum: 2022. aug 10. 17:48

Augusztus 6-án nyílt meg a kazincbarcikai sportlegendák relikviái kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. Aki lemaradt róla, szeptember 2-ig megtekintheti az egyedülálló gyűjteményt.

A KolorFesztiválon folytatódik a határvadász toborzás

Dátum: 2022. aug 10. 16:52

Kazincbarcikán, a KolorFesztiválon folytatódik a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság határvadászokat toborzó kampánya augusztus 11-én, 12-én, 13-án a Mezey István Művészeti Központ udvarán, 18-án és 19-én a Fő téren, valamint a BorsdoChem Kolorfutás Night-on.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG kiállítás

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

HORGAS ESZTER FUVOLAMŰVÉSZ ÉS HÁRS VIKTOR ESTJE

EDELÉNY, L’HUILLIER-COBURG KASTÉLY KERTJE

GROUP’N’SWING

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ udvara

FÉNYFESTÉS

Kazincbarcika, Fő tér, Polgármesteri Hivatal épülete

Szavazás

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében kiírt kreatív falfestési pályázat közönségszavazása

Grubánovits Attila: Mátyás király

(8) szavazat

Grubánovits Attila: Látványterv

(10) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Túléléskamra

(14) szavazat

Csikó Emőke: A Föld utolsó órája

(110) szavazat

Csovics-Mata Eszter: Zöld város koncepció

(254) szavazat

Méhész-Polyák Attila: Zöldfal

(22) szavazat

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Reklám

Facebook

Szurkoljunk