https://kolorline.hu/A gépkocsi és az értékek biztonságáért

A gépkocsi és az értékek biztonságáért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A rendőrség a vagyonvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet.

A nyári idegenforgalmi idényben az sokan látogatnak el a közkedvelt turisztikai célpontokhoz. A látogatók értékeinek védelme, illetve a nyugodt, felhőtlen kikapcsolódás érdekében kérjük, fogadják meg a bűnmegelőzési szakemberek tanácsait:

  • A jármű leparkolását, majd távozását követően soha ne hagyjon értéket a járműben!

  • A leállított gépjármű ajtajait mindig zárja be, az ablakokat húzza fel, még akkor is, ha csak pár percre száll ki az autóból!

  • Üres táskát sem célszerű az utastérben hagyni, ugyanis elképzelhető, hogy a tolvaj csak a távozást követően veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit, azonban a gépkocsi feltörésével jelentős anyagi kárt tud okozni.

  • Személyes okmányaikat, kézitáskájukat tartsák testközelben, hogy kívülről illetéktelenek ne férhessenek hozzá!

  • Lehetőség szerint parkoljanak őrzött helyen, vagy olyan helyen álljanak meg, különösen az esti órákban, ahol jó a közvilágítás!

Utazásaik során, az úgynevezett trükkös lopások megelőzése érdekében a prevenciós kollégáink az alábbiakat tanácsolják a pihenőhelyeken megálló autósoknak:

  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Az autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.

  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!

  • Pihenni csak a kijelölt, az éjszakai órákban megfelelően kivilágított, forgalmas pihenőkben álljanak meg!

  • Kiszállás után mindig ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!

Forrás: police.hu

 

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk