https://kolorline.hu/Vihar, aszály, hőség… RIADÓ!

Vihar, aszály, hőség… RIADÓ!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

2022 nyarának hosszú hőhullámai és kritikus aszálya önmagáért beszél: egyre inkább a saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás hatásait. Tüzek pusztítanak, tavak, patakok száradnak ki, a csapadékhiány miatt kilátástalanná válik a gazdák helyzete, és már több településen is érezhető, hogy a csapból korlátlanul folyó tiszta víz nem magától értetődő adomány. Egyetlen megoldás, hogy alkalmazkodunk a helyzethez! Gyakorlati megoldásokat kínál mindenki számára a Miskolci Egyetem vezetésével megvalósuló éghajlatalkalmazkodási projekt.

A LIFE-CLIMCOOP projekt vállalatok, önkormányzatok és magánemberek alkalmazkodását segíti a klímaváltozás azon hatásaihoz, amelyek mára jó eséllyel minden erőfeszítésünk ellenére sem fordíthatók vissza.

A projekt mintaterülete a Sajó-völgye, főszerepben a BorsodChem Zrt. és Kazincbarcika Város Önkormányzata. Új adaptációs módszereket próbálnak ki, a bevált módszerek és eljárásokat mások számára is elérhetővé kívánják tenni. Azon dolgoznak hogyan lehet az egyre fokozódó szélsőséges időjárási események és káros hatások között is fenntartani a vállalatok és az önkormányzatok biztos működését, az emberek életminőségét, és mit tehetünk a veszélyes folyamatok visszafordításáért.

Az alkalmazkodás égető kérdéseinek megválaszolására 2022. szeptember 22-én Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban   Klímaadaptációs konferenciát szervezünk. A téma jeles hazai és külföldi szakértői segítik tanácsaikkal a vállalatok, az önkormányzatok képviselőinek, és az érdeklődő magánszemélynek az alkalmazkodását. Az eseményen előadást tart többek között Litkai Gergely humorista, a Dumaszínház produkciós vezetője, Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem tanára, a LIFE-CLIMCOOP szakmai vezetője, Klimon István, Kazincbarcika város alpolgármestere és Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója.

A konferencia tervezett programja megtekinthető itt: https://life-climcoop.hu/klimaalkalmazkodasi-talalkozo-gyakorlati-megoldasokkal/

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet: https://life-climcoop.hu/regisztracio/

Kapcsolat: (Prof. Dr. Viskolcz Béla)

Life logó

A LIFE-CLIMCOOP-LIFE19 CCA/HU/001320 számú projekt az Európai Unió LIFE-programjának támogatásával valósul meg.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk