https://kolorline.hu/Vihar, aszály, hőség… RIADÓ!

Vihar, aszály, hőség… RIADÓ!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

2022 nyarának hosszú hőhullámai és kritikus aszálya önmagáért beszél: egyre inkább a saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás hatásait. Tüzek pusztítanak, tavak, patakok száradnak ki, a csapadékhiány miatt kilátástalanná válik a gazdák helyzete, és már több településen is érezhető, hogy a csapból korlátlanul folyó tiszta víz nem magától értetődő adomány. Egyetlen megoldás, hogy alkalmazkodunk a helyzethez! Gyakorlati megoldásokat kínál mindenki számára a Miskolci Egyetem vezetésével megvalósuló éghajlatalkalmazkodási projekt.

A LIFE-CLIMCOOP projekt vállalatok, önkormányzatok és magánemberek alkalmazkodását segíti a klímaváltozás azon hatásaihoz, amelyek mára jó eséllyel minden erőfeszítésünk ellenére sem fordíthatók vissza.

A projekt mintaterülete a Sajó-völgye, főszerepben a BorsodChem Zrt. és Kazincbarcika Város Önkormányzata. Új adaptációs módszereket próbálnak ki, a bevált módszerek és eljárásokat mások számára is elérhetővé kívánják tenni. Azon dolgoznak hogyan lehet az egyre fokozódó szélsőséges időjárási események és káros hatások között is fenntartani a vállalatok és az önkormányzatok biztos működését, az emberek életminőségét, és mit tehetünk a veszélyes folyamatok visszafordításáért.

Az alkalmazkodás égető kérdéseinek megválaszolására 2022. szeptember 22-én Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban   Klímaadaptációs konferenciát szervezünk. A téma jeles hazai és külföldi szakértői segítik tanácsaikkal a vállalatok, az önkormányzatok képviselőinek, és az érdeklődő magánszemélynek az alkalmazkodását. Az eseményen előadást tart többek között Litkai Gergely humorista, a Dumaszínház produkciós vezetője, Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem tanára, a LIFE-CLIMCOOP szakmai vezetője, Klimon István, Kazincbarcika város alpolgármestere és Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója.

A konferencia tervezett programja megtekinthető itt: https://life-climcoop.hu/klimaalkalmazkodasi-talalkozo-gyakorlati-megoldasokkal/

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet: https://life-climcoop.hu/regisztracio/

Kapcsolat: (Prof. Dr. Viskolcz Béla)

Life logó

A LIFE-CLIMCOOP-LIFE19 CCA/HU/001320 számú projekt az Európai Unió LIFE-programjának támogatásával valósul meg.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk