https://kolorline.hu/Kutassuk együtt a tiszta víz titkát  az Erőművek Éjszakáján!

Kutassuk együtt a tiszta víz titkát az Erőművek Éjszakáján!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén október 28-ára hirdette meg az Erőművek Éjszakája programot. A tematikus esemény keretében a csatlakozó erőművek, távfűtőművek és vízikömű-szolgáltatók megnyitják kapuikat, és az előre bejelentkezett látogatókat végigvezetik az egyes helyszíneken, bemutatva többek között az energiatermelés, az ivóvízellátás, vagy éppen a szennyvíztisztítás és -hasznosítás fenntarthatóságra törekvő folyamatait.

A MEKH és az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV. Zrt.) együttműködésének köszönhetően a több megyében víziközmű-szolgáltatást ellátó társaság a rendezvény keretében az alábbi hat helyszínen fogadja a látogatókat:

•    LÁZBÉRCI VÍZTÁROZÓ ÉS VÍZMŰ 
•    PÁSZTÓ-HASZNOS VÍZTÁROZÓ ÉS VÍZMŰ 
•    KAZINCBARCIKAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP
•    ÓZDI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP
•    KAZINCBARCIKA-BERENTE TÉRSÉGI KOMPOSZTÁLÓ TELEP
•    SALGÓTARJÁNI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP

Az ÉRV. Zrt. a közelmúltban egy edukatív programsorozatot indított a szolgáltatási területén, melynek témái között kiemelten szerepel a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelmére fókuszáló szemléletformálás. 

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-0024  „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű projekt üzenetei összhangban vannak a MEKH által már hagyományosan megrendezendő Erőművek Éjszakája programsorozat céljaival. 

Minél többen és mélyebben megismerjük a környezettudatos termelési-ellátási folyamatokat, a szakemberek elhivatott munkáját, annál okosabban és takarékosabban bánunk az erőforrásainkkal. A kulisszatitkok feltárása pedig ráirányítja a figyelmet a nélkülözhetetlen közszolgáltatói tevékenység fontosságára. 

A program ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött. Részletes tájékoztató és jelentkezési lehetőség a MEKH oldalán érhető el:

•    https://eromuvekejszakaja.hu/regisztracios-kisokos/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-lazberc/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-kazincbarcika/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-berente/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-zrt-ozd-varosi-szennyviztisztito-telep/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-hasznos/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-salgotarjan/

MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK AZ ÉRV. ZRT. MUNKATÁRSAI!
További információ: www.ervzrt.hu
 

További híreink

A végéhez közelít a távfűtési szezon

Dátum: 2023. márc 28. 18:29

Kazincbarcikán az országos átlaghoz képest kiemelten sok, körülbelül 8000 távfűtéses ingatlan található. A távhőtörvény szerint a szolgáltatónak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állnia. Hogy mikor induljon és mikor álljon le a fűtés ezen időszakon belül, azt a társasházközösség dönti el. Kazincbarcikán az intézményekben úgynevezett jelleggörbe alapján, míg a távfűtéses lakásokban a külső hőmérséklet alakulásának függvényében fűtenek.

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Dátum: 2023. márc 28. 09:00

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Bemutatkoztak a leendő elsősök tanítói Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 27. 22:13

Egy igazán kedves és emlékezetes program során ismerhették meg a leendő első osztályos kazincbarcikai óvodások tanítóikat. A Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái a Don Bosco Sportközpontba hívták a város utolsó éves ovisait, hogy bemutathassák, milyen munka zajlik az érintett oktatási intézményekben.

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk