https://kolorline.hu/Kutassuk együtt a tiszta víz titkát  az Erőművek Éjszakáján!

Kutassuk együtt a tiszta víz titkát az Erőművek Éjszakáján!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén október 28-ára hirdette meg az Erőművek Éjszakája programot. A tematikus esemény keretében a csatlakozó erőművek, távfűtőművek és vízikömű-szolgáltatók megnyitják kapuikat, és az előre bejelentkezett látogatókat végigvezetik az egyes helyszíneken, bemutatva többek között az energiatermelés, az ivóvízellátás, vagy éppen a szennyvíztisztítás és -hasznosítás fenntarthatóságra törekvő folyamatait.

A MEKH és az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV. Zrt.) együttműködésének köszönhetően a több megyében víziközmű-szolgáltatást ellátó társaság a rendezvény keretében az alábbi hat helyszínen fogadja a látogatókat:

•    LÁZBÉRCI VÍZTÁROZÓ ÉS VÍZMŰ 
•    PÁSZTÓ-HASZNOS VÍZTÁROZÓ ÉS VÍZMŰ 
•    KAZINCBARCIKAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP
•    ÓZDI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP
•    KAZINCBARCIKA-BERENTE TÉRSÉGI KOMPOSZTÁLÓ TELEP
•    SALGÓTARJÁNI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP

Az ÉRV. Zrt. a közelmúltban egy edukatív programsorozatot indított a szolgáltatási területén, melynek témái között kiemelten szerepel a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelmére fókuszáló szemléletformálás. 

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-0024  „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű projekt üzenetei összhangban vannak a MEKH által már hagyományosan megrendezendő Erőművek Éjszakája programsorozat céljaival. 

Minél többen és mélyebben megismerjük a környezettudatos termelési-ellátási folyamatokat, a szakemberek elhivatott munkáját, annál okosabban és takarékosabban bánunk az erőforrásainkkal. A kulisszatitkok feltárása pedig ráirányítja a figyelmet a nélkülözhetetlen közszolgáltatói tevékenység fontosságára. 

A program ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött. Részletes tájékoztató és jelentkezési lehetőség a MEKH oldalán érhető el:

•    https://eromuvekejszakaja.hu/regisztracios-kisokos/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-lazberc/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-kazincbarcika/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-berente/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-zrt-ozd-varosi-szennyviztisztito-telep/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-hasznos/
•    https://eromuvekejszakaja.hu/erv-salgotarjan/

MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK AZ ÉRV. ZRT. MUNKATÁRSAI!
További információ: www.ervzrt.hu
 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk