https://kolorline.hu/Motorral is biztonságban!

Motorral is biztonságban!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a november eleji kedvező időjárásra tekintettel a motorosok még nagy számban lehetnek a közutakon, ezért kérjük, fokozottan figyeljenek rájuk!

Az őszi időjárással érkező ködös, párás idő nagymértékben megnehezítheti a biztonságos közlekedést. Az utak csúszóssá válnak, amelyet az aszfaltra hulló falevelek is felerősítenek. Ezek a hatások nagymértékben negatív irányba változtatják meg a járművek, főként a motorkerékpárok stabilitását az úton, ezáltal nő a balesetek bekövetkezésének lehetősége.

A kétkerekű motoros járművel utazók baleseti kockázata meghaladja az átlagot. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így ütközés, elesés esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést viseljen a sofőr és utasa, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, a motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a járművet a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

A legfontosabb alapelv motorozás közben, hogy mindig mindenki a saját tempójában közlekedjen! Egyesek túlvállalják a sebességet, és ezzel veszélyes szituációkba hajszolják magukat. Kérjük, hogy az úton mindig figyeljenek a többi közlekedőre, legyenek tekintettel a látómező holttereire!

Bár a klasszikus motoros szezon végén járunk, de lesz még november hónapban néhány napsütéses nap, amikor nagyobb számban lehet számítani a motorosokra az utakon.

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk