https://kolorline.hu/Motorral is biztonságban!

Motorral is biztonságban!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a november eleji kedvező időjárásra tekintettel a motorosok még nagy számban lehetnek a közutakon, ezért kérjük, fokozottan figyeljenek rájuk!

Az őszi időjárással érkező ködös, párás idő nagymértékben megnehezítheti a biztonságos közlekedést. Az utak csúszóssá válnak, amelyet az aszfaltra hulló falevelek is felerősítenek. Ezek a hatások nagymértékben negatív irányba változtatják meg a járművek, főként a motorkerékpárok stabilitását az úton, ezáltal nő a balesetek bekövetkezésének lehetősége.

A kétkerekű motoros járművel utazók baleseti kockázata meghaladja az átlagot. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így ütközés, elesés esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést viseljen a sofőr és utasa, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, a motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a járművet a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

A legfontosabb alapelv motorozás közben, hogy mindig mindenki a saját tempójában közlekedjen! Egyesek túlvállalják a sebességet, és ezzel veszélyes szituációkba hajszolják magukat. Kérjük, hogy az úton mindig figyeljenek a többi közlekedőre, legyenek tekintettel a látómező holttereire!

Bár a klasszikus motoros szezon végén járunk, de lesz még november hónapban néhány napsütéses nap, amikor nagyobb számban lehet számítani a motorosokra az utakon.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk