https://kolorline.hu/Változtass most!

Változtass most!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az ÉRV. Zrt. két évvel ezelőtt indított komplex szemléletformáló programsorozatot, amelynek keretében nemcsak együtt gondolkodásra, de folyamatos, közös tevékenységekre is buzdít, többek között a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelme érdekében. A 136 275 000 Ft, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-00024 „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű program során a szolgáltató nagyvállalat ezúttal az idei Víz Világnapjához csatlakozva kívánja felhívni a lakosság figyelmét az édesvízkincs megóvásának fontosságára.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. célja, hogy a lakosság figyelmét ráirányítsa arra, hogy a vízkincs megőrzésében mindannyiunkra egyénenként is komoly felelősség hárul, és a fenntarthatóság érdekében, az eddigieknél is hatékonyabban össze kell fogni a szolgáltatónak és a felhasználóknak.

ÉLMÉNYNAP A LÁZBÉRCI VÍZTÁROZÓNÁL 

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében is szolgáltató ÉRV Zrt. a projekthez kapcsolódóan, ebben az évben alkotói pályázatot hirdetett. A felhíváson részt vettek az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai, vízbázis- és környezetvédelem témakörében. A pályázatra kisfilmmel jelentkező, csaknem száz 15-18 év közötti fiatal meghívást kapott az ÉRV Zrt. idei Víz Világnapi rendezvényére, melyet 2023. március 24-én, a Lázbérci víztározónál rendeztek meg. 

Az eseményen, a színes és tartalmas edukációs program mellett, a fiatalok működés közben is megtekinthették a „vízgyárat”, és az élő ivóvízbázist, a Lázbérci víztározót. A rendezvény keretén belül átadták az öt állomásból álló tanösvényt is, melyet az ÉRV Zrt. szintén a szemléletformáló projekt keretében alakított ki a Lázbérci víztározó gátja közelében.

A Tiszta víz titka elnevezésű projektről részletes tájékoztatás a www.ervzrt.hu oldalon található.


 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk