https://kolorline.hu/Változtass most!

Változtass most!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az ÉRV. Zrt. két évvel ezelőtt indított komplex szemléletformáló programsorozatot, amelynek keretében nemcsak együtt gondolkodásra, de folyamatos, közös tevékenységekre is buzdít, többek között a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelme érdekében. A 136 275 000 Ft, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-00024 „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű program során a szolgáltató nagyvállalat ezúttal az idei Víz Világnapjához csatlakozva kívánja felhívni a lakosság figyelmét az édesvízkincs megóvásának fontosságára.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. célja, hogy a lakosság figyelmét ráirányítsa arra, hogy a vízkincs megőrzésében mindannyiunkra egyénenként is komoly felelősség hárul, és a fenntarthatóság érdekében, az eddigieknél is hatékonyabban össze kell fogni a szolgáltatónak és a felhasználóknak.

ÉLMÉNYNAP A LÁZBÉRCI VÍZTÁROZÓNÁL 

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében is szolgáltató ÉRV Zrt. a projekthez kapcsolódóan, ebben az évben alkotói pályázatot hirdetett. A felhíváson részt vettek az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai, vízbázis- és környezetvédelem témakörében. A pályázatra kisfilmmel jelentkező, csaknem száz 15-18 év közötti fiatal meghívást kapott az ÉRV Zrt. idei Víz Világnapi rendezvényére, melyet 2023. március 24-én, a Lázbérci víztározónál rendeztek meg. 

Az eseményen, a színes és tartalmas edukációs program mellett, a fiatalok működés közben is megtekinthették a „vízgyárat”, és az élő ivóvízbázist, a Lázbérci víztározót. A rendezvény keretén belül átadták az öt állomásból álló tanösvényt is, melyet az ÉRV Zrt. szintén a szemléletformáló projekt keretében alakított ki a Lázbérci víztározó gátja közelében.

A Tiszta víz titka elnevezésű projektről részletes tájékoztatás a www.ervzrt.hu oldalon található.


 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk