https://kolorline.hu/Változtass most!

Változtass most!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az ÉRV. Zrt. két évvel ezelőtt indított komplex szemléletformáló programsorozatot, amelynek keretében nemcsak együtt gondolkodásra, de folyamatos, közös tevékenységekre is buzdít, többek között a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelme érdekében. A 136 275 000 Ft, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-00024 „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű program során a szolgáltató nagyvállalat ezúttal az idei Víz Világnapjához csatlakozva kívánja felhívni a lakosság figyelmét az édesvízkincs megóvásának fontosságára.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. célja, hogy a lakosság figyelmét ráirányítsa arra, hogy a vízkincs megőrzésében mindannyiunkra egyénenként is komoly felelősség hárul, és a fenntarthatóság érdekében, az eddigieknél is hatékonyabban össze kell fogni a szolgáltatónak és a felhasználóknak.

ÉLMÉNYNAP A LÁZBÉRCI VÍZTÁROZÓNÁL 

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében is szolgáltató ÉRV Zrt. a projekthez kapcsolódóan, ebben az évben alkotói pályázatot hirdetett. A felhíváson részt vettek az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai, vízbázis- és környezetvédelem témakörében. A pályázatra kisfilmmel jelentkező, csaknem száz 15-18 év közötti fiatal meghívást kapott az ÉRV Zrt. idei Víz Világnapi rendezvényére, melyet 2023. március 24-én, a Lázbérci víztározónál rendeztek meg. 

Az eseményen, a színes és tartalmas edukációs program mellett, a fiatalok működés közben is megtekinthették a „vízgyárat”, és az élő ivóvízbázist, a Lázbérci víztározót. A rendezvény keretén belül átadták az öt állomásból álló tanösvényt is, melyet az ÉRV Zrt. szintén a szemléletformáló projekt keretében alakított ki a Lázbérci víztározó gátja közelében.

A Tiszta víz titka elnevezésű projektről részletes tájékoztatás a www.ervzrt.hu oldalon található.


 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk