https://kolorline.hu/A TISZTA VÍZ TITKA — A VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁS NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPELLÁTÁS — A MI HIVATÁSUNK

A TISZTA VÍZ TITKA — A VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁS NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPELLÁTÁS — A MI HIVATÁSUNK

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Társaságunk, a KEHOP-2.1.7-19-2019-00024 A TISZTA VÍZ TITKA - SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM AZ ÉRV. ÉSZAKMAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS VÍZMŰVEK ZRT. MEGVALÓSÍTÁSÁBAN elnevezésű projekt keretében, egy 6 részből álló nyereményjátékot hirdet a KolorLine hírportál látogatói körében.

A témakörök a következők:

⇒ A VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁS NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPELLÁTÁS - A MI HIVATÁSUNK
⇒ TUDATOS KÖZMŰHASZNÁLAT
⇒ ÉRTÉKÜNK A VÍZ - KUTATÁS, TUDOMÁNY, INNOVÁCIÓK
⇒ ÜGYFÉLBARÁT ÜGYINTÉZÉSI LEHETŐSÉGEK
⇒ VÍZBÁZISVÉDELEM
⇒ A TÁRSADALOM SZOLGÁLATÁBAN

Érdemes velünk játszaniuk, hiszen — a tájékoztató anyag végén található linken megjelenő kvízt kitöltők között — folyamatosan tárgynyereményeket sorsolunk ki, egészen pontosan minden tizedik kitöltőt ajándékkal jutalmazunk meg.


Azok között pedig, akik mind a hat fordulóban részt vesznek a játékban, egy
LENOVO M10 HD táblagépet sorsolunk ki.


A játék további részleteiről a kvíz felületén kaphatnak információt.

Segítve azt, hogy a kérdésekre megfelelő választ tudjanak adni, minden forduló felvezetőjében szöveges tájékoztató anyagot teszünk közzé.

Íme az első témánk:

A VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁS NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPELLÁTÁS - A MI HIVATÁSUNK

A víz az élet forrása, a társadalmi jólét és a fejlődés egyik alapfeltétele. Az emberi test kb. 60-70%-a víz. Bátran kijelenthetjük, hogy a víz kulcsfontosságú, hiszen élelem nélkül az ember pár hétig, de ivóvíz nélkül csak pár napig maradhat életben. Ma az ivóvíz biztosítása, valamint a szennyvíz elvezetése és kezelése nélkülözhetetlen közszolgáltatás, amit majdnem mindenki igénybe vesz.

IVÓVÍZ- ÉS SZENNYVÍZSZOLGÁLTATÁS

Az ivóvíz-szolgáltatás magában foglalja a nyersvíz tározását, kitermelését, annak tulajdonságai alapján a szükséges kezelését (víztisztítási technológia), a víz továbbítását a felhasználók felé, az elosztóhálózatok üzemeltetését, a szolgáltatott ivóvíz rendszeres és szigorú (a vonatkozó előírásoknak megfelelő) ellenőrzését, valamint a szükséges laboratóriumi vizsgálatok elvégzését. A szennyvíz-szolgáltatás magában foglalja a szennyvízgyűjtő hálózatok és tisztító telepek üzemeltetését, a technológiai folyamatok biztosításához szükséges laboratóriumi vizsgálatok rendszeres elvégzését, a tisztított szennyvíz megfelelő befogadó élővizekben történő elhelyezését.

AZ IVÓVÍZELLÁTÁS

Az ivóvízellátás folyamatának első és meghatározó eleme a vízbázis, ahonnan egy-egy ellátandó terület, térség számára kitermelhető a megfelelő minőségű nyersvíz, az igényekhez szükséges mennyiségben. Alapvetően a vízbázis határozza meg, milyen technológiát igényel az ivóvíz előállítása. A folyamat következő eleme az, hogy az előállított ivóvizet el kell juttatni a több mint 700 ezer felhasználóhoz. Társaságunk a szolgáltatási területén 6 víztározót, 9 regionális rendszert és több ezer km hosszúságú vízvezeték-hálózatot üzemeltet, hogy az ellátást folyamatosan biztosítsa. Egy ilyen komplex rendszer esetében elkerülhetetlenül előfordulnak meghibásodások, csőtörések, szivattyúhibák, energiaellátást érintő problémák. Hálózatkarbantartó munkatársaink feladata, hogy a lehető legrövidebb időn belül elhárítsák a vízellátást akadályozó hibákat.

SZENNYVÍZSZOLGÁLTATÁS

A víziközmű-szolgáltatás másik meghatározó területe a szennyvízszolgáltatás. A vízfelhasználás során keletkezett kommunális szennyvizet szennyvízgyűjtő vezetékhálózatok szállítják el, gyűjtik össze és juttatják el a szennyvíztelepekre. A szennyvíztisztító telepen történik a beérkező szennyvíz mechanikai és biológiai tisztítása. A folyamat első fázisa a durvább szennyezők eltávolítása, melyet követ a derítés, ülepítés, homokfogás, zsír és olajszennyeződések leválasztása. Ezt követi a biológiai tisztítás, melynek során a szerves szennyeződések lebontása történik meg. Ha a szennyvíz minősége megkívánja, harmadik tisztítási fázis következik, mely során fizikai-kémiai tisztítás révén további kémiai, ill. szerves szennyeződések távolíthatóak el. A jól működő technológia által a keletkező tisztított szennyvíz nyugodt szívvel, környezetkárosítás nélkül bocsátható be a befogadó élővízbe. Szennyvíztisztítás során keletkező biomasszából hasznos talajjavító anyag nyerhető ki, ill. biogázzá történő átalakítása révén energiatermelésre is felhasználható. Társaságunknál mindkét hasznosítási lehetőségre sikeres példák vannak.

A KÖZMŰSZOLGÁLTATÁSOK HÁTTERÉBEN

A közműszolgáltatás üzembiztonságát, megbízhatóságát számos háttértevékenység segíti. Ilyen alapvető feladatot lát el az ÉRV teljes szolgáltatási területét felügyelő diszpécserszolgálat és az egyes rendszereken dolgozó vízműgépészi állomány, akik a hét minden napján, napi 24 órában működtetik, felügyelik a közműrendszereket. Az összetett víziközmű-szolgáltatói feladatellátáshoz nélkülözhetetlenek a további támogató tevékenységeket végző szakmacsoportok, mint például a tervezés, a humánerőforrás-menedzsment, az informatika, az ügyfélszolgálat, a beruházás, a beszerzés, a műszaki ellenőrzés, a projektmenedzselés, a gazdasági, a kommunikációs vagy az adminisztratív terület munkája is. Azt tudnunk kell, hogy bár kiemelt szerepe van a víziközmű-szolgáltatóknak a vízbázisaink védelmében, de mindannyian egyénileg is sokat tehetünk azért, hogy utódaink számára is biztosítható legyen majd az egészséges ivóvíz és a megfelelő színvonalú víziközmű-szolgáltatás.

A MI HIVATÁSUNK

Ha olyan változatos szakmát szeretnél, amiben hasznosnak érezheted magad, fejlődhetsz és ami egyszerre munka és hivatás is, akkor nálunk a helyed! Dolgozz te is egy családbarát munkahelyen, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. összetartó, egymást inspiráló, támogató, kreatív csapatában! Nálunk a hétköznapok hősévé válhatsz. Olyan területen dolgozhatsz, amire mindig szükség lesz, szolgáltatásunkat az egész Társadalom igénybe veszi, nélkülözhetetlen alapellátást biztosítunk. Azok a legjobb munkák, amelyekben megtalálod önmagad, illetve tovább fejlődhetsz.

Értékünk a víz és értékünk az ember! Társaságunknál egyszerre van jelen a több mint 60 éves múltból adódó szakmai tapasztalat és hagyománytisztelet, valamint a folyamatos megújulásra való törekvés. A minőségi víziközmű-szolgáltatás és a fejlődés alapja a megfelelő szakmai ismerettel rendelkező, elhivatott és áldozatkész kollektíva. Arra törekszünk, hogy a szektor presztízsét növelve az ágazatba vonzzuk, és itt tartsuk a dolgozni tudó és akaró munkavállalókat.

A szakma becsületének megerősítésével párhuzamosan megismertetjük a tevékenységeinket a pályaválasztás előtt álló diákokkal, és duális képzés keretében támogatjuk őket az elhelyezkedésben. Kiemelt figyelmet fordítunk a munkavállalók beillesztésére, a folyamatos képzésükre, a karrierépítésre, a teljesítmény értékelésére és ösztönzésére. Nagy hangsúlyt fektetünk a Kollégák teljesítményének erkölcsi és anyagi elismerésére, a csapatépítésre és a megfelelő munkakörülményekre. Családbarát munkahely lévén a jó munkakörülmények mellett családi és egyéb rendezvényeken is igyekszünk gondoskodni a jó hangulatról.

A víz természetes környezetében még nem alkalmas arra, hogy a mindennapi tiszta ivóvíz-szükségletünket kielégítse. Ahhoz, hogy időben és térben egyszerre, a nap minden pillanatában az ÉRV. Zrt. szolgáltatási területén élő több mint 700 000 felhasználóhoz eljusson, majd környezettudatosan gondoskodhassunk a szennyvíz elvezetéséről és kezeléséről, a korszerű, innovatív technológiák alkalmazása mellett elkötelezett szakemberekre és a szolgáltatási folyamatot támogató, igazi csapatjátékos munkatársakra van szükség.

További információ az aktuális álláshirdetésekről: https://www.ervzrt.hu/karrier

A KVÍZJÁTÉK ITT ÉRHETŐ EL:

https://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1159996065/

Projekt azonosítószáma: KEHOP-2.1.7-19-2019-00024 A TISZTA VÍZ TITKA - SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM AZ ÉRV. ÉSZAKMAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS VÍZMŰVEK ZRT. MEGVALÓSÍTÁSÁBAN

 

(x)

ℹ️ Ez a cikk fizetett PR-cikk, megrendelője az ÉRV. ÉSZAKMAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS VÍZMŰVEK ZRT. 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk