https://kolorline.hu/A Kolorfesztiválon fellépő Mehringert Majka segíti meg balesetüket követően

A Kolorfesztiválon fellépő Mehringert Majka segíti meg balesetüket követően

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Kazincbarcikai fellépésük után egy nappal rázta meg az országot a hír, miszerint Majka előzenekara, a Mehringer súlyos balesetet szenvedett az ország másik felén, amikor egy fesztiválra tartottak. Csodával határosan nyolcból nyolcan túlélőként juthattak ki a roncsok közül, de dobosuk, Frick csigolyatörést szenvedett (szerencsére már stabil állapotban van), továbbá minden felszerelésük odalett. A Fábián Juli Emlékalapítvány adománygyűjtést szervezett a drámai helyzetben a művészeknek, majd néhány órája érkezett a hír, hogy Majkáék vállalják a megsemmisült hangszerpark visszaállításának teljes költségét.

„Az emberek sokszor azt gondolják, hogy velük ilyesmi nem történhet meg, mikor a híradóban néznek egy „katasztórfaturista” közvetítést” — nyilatkozta a Kolorline-nak Mehringer Marci, a frontember és énekes.

„Pedig valójában ez egy ilyen egyszerű történet: egy pukkanás, egy durrdefekt és repülünk. Távolinak érezzük, pedig bárkinek nagyon közeli. Amíg nem éljük át talán másképp gondolkodunk róla, de a részeseiként ez hirtelen megváltozik.”

Az énekes szerint a baleset túlélőinek az elmúlt napokban egyszer sem jutott eszükbe, hogy mi lesz az egyetemmel, a karrierrel, hogy mennyi pénz van a számlájukon, csak az, hogy mind élnek és felépülhetnek, ki hamarabb, ki később…

„Odalett minden hangszerünk, azt viszont pótolunk kell. Nincs mögöttünk kiadó, minden a sajátunk volt, magunk vettünk, esetleg a szüleink segítségével. Ez a hosszútávon megtérülő megoldás, de egy ilyen helyzetben hatalmas hátrány. Évek alatt raktuk össze a többmillió forint értéket, épp fejlesztés előtt álltunk. Aztán jött az élet, és azt mondta, hogy gyerekek, vegyetek vissza, durr: minden kuka! Mindenki, aki tudja, milyen megdolgozni valamiért, és úgy elérni, az átérezheti, hogy egy pillanat alatt elveszíteni ezt nem egy leányálom” — foglalta össze Mehringer Marci.

A fiatal együttes már tudja, hogy élni nem természetes, „nagyon nem". A fizikai megterhelésen, a hosszas felépülésen és a mentális sokkon túl is nagy a 4-5 millió forintos veszteség, a további károk és a rehabilitáció költsége.

„Már most nagyon sok segítséget kaptunk. A hallgatóinktól, a rajongóinktól, a szakmától és akár teljesen ismeretlen emberektől. Ma számunkra teljesen felfoghatatlan módon Majkáék felajánlották, hogy magukra vállalják a hangszerparkunk visszaállításának teljes költségét. Őszintén nincsenek szavak, nem tudom, hogyan tudnánk ezt megköszönni. Ennek fényében mi is szeretnénk visszaadni a közösségnek. A pluszban érkező összegeket a Tolna Megye 104 Mentőalapítványnak ajánljuk fel, illetve a pécsi és a kaposvári klinikát segítenénk.”

Kazincbarcika minden városlakója és minden kolorfesztiválozó nevében kívánunk mihamarabbi felépülést Fricknek, és emberségből pedig jelesre vizsgázott Majka. Reméljük hamarosan újra a színpadon láthatjuk Marciékat.

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk