https://kolorline.hu/A Kolorfesztiválon fellépő Mehringert Majka segíti meg balesetüket követően

A Kolorfesztiválon fellépő Mehringert Majka segíti meg balesetüket követően

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Kazincbarcikai fellépésük után egy nappal rázta meg az országot a hír, miszerint Majka előzenekara, a Mehringer súlyos balesetet szenvedett az ország másik felén, amikor egy fesztiválra tartottak. Csodával határosan nyolcból nyolcan túlélőként juthattak ki a roncsok közül, de dobosuk, Frick csigolyatörést szenvedett (szerencsére már stabil állapotban van), továbbá minden felszerelésük odalett. A Fábián Juli Emlékalapítvány adománygyűjtést szervezett a drámai helyzetben a művészeknek, majd néhány órája érkezett a hír, hogy Majkáék vállalják a megsemmisült hangszerpark visszaállításának teljes költségét.

„Az emberek sokszor azt gondolják, hogy velük ilyesmi nem történhet meg, mikor a híradóban néznek egy „katasztórfaturista” közvetítést” — nyilatkozta a Kolorline-nak Mehringer Marci, a frontember és énekes.

„Pedig valójában ez egy ilyen egyszerű történet: egy pukkanás, egy durrdefekt és repülünk. Távolinak érezzük, pedig bárkinek nagyon közeli. Amíg nem éljük át talán másképp gondolkodunk róla, de a részeseiként ez hirtelen megváltozik.”

Az énekes szerint a baleset túlélőinek az elmúlt napokban egyszer sem jutott eszükbe, hogy mi lesz az egyetemmel, a karrierrel, hogy mennyi pénz van a számlájukon, csak az, hogy mind élnek és felépülhetnek, ki hamarabb, ki később…

„Odalett minden hangszerünk, azt viszont pótolunk kell. Nincs mögöttünk kiadó, minden a sajátunk volt, magunk vettünk, esetleg a szüleink segítségével. Ez a hosszútávon megtérülő megoldás, de egy ilyen helyzetben hatalmas hátrány. Évek alatt raktuk össze a többmillió forint értéket, épp fejlesztés előtt álltunk. Aztán jött az élet, és azt mondta, hogy gyerekek, vegyetek vissza, durr: minden kuka! Mindenki, aki tudja, milyen megdolgozni valamiért, és úgy elérni, az átérezheti, hogy egy pillanat alatt elveszíteni ezt nem egy leányálom” — foglalta össze Mehringer Marci.

A fiatal együttes már tudja, hogy élni nem természetes, „nagyon nem". A fizikai megterhelésen, a hosszas felépülésen és a mentális sokkon túl is nagy a 4-5 millió forintos veszteség, a további károk és a rehabilitáció költsége.

„Már most nagyon sok segítséget kaptunk. A hallgatóinktól, a rajongóinktól, a szakmától és akár teljesen ismeretlen emberektől. Ma számunkra teljesen felfoghatatlan módon Majkáék felajánlották, hogy magukra vállalják a hangszerparkunk visszaállításának teljes költségét. Őszintén nincsenek szavak, nem tudom, hogyan tudnánk ezt megköszönni. Ennek fényében mi is szeretnénk visszaadni a közösségnek. A pluszban érkező összegeket a Tolna Megye 104 Mentőalapítványnak ajánljuk fel, illetve a pécsi és a kaposvári klinikát segítenénk.”

Kazincbarcika minden városlakója és minden kolorfesztiválozó nevében kívánunk mihamarabbi felépülést Fricknek, és emberségből pedig jelesre vizsgázott Majka. Reméljük hamarosan újra a színpadon láthatjuk Marciékat.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk