https://kolorline.hu/Varázskoktélt a gyerkőcnek, és menekülnek a bacik!

Varázskoktélt a gyerkőcnek, és menekülnek a bacik!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Köhög, tüsszög, pedig még be sem jöttek a mínuszok. Milyen teákat adjunk egy ovisnak vagy kisiskolásnak, hogy ne betegeskedje végig az őszt és a telet?

Itt az ősz, szeptemberben pedig nemcsak a gyerekek özönlötték el az óvoda- és iskolaudvarokat, hanem a vírusok és a bacik is. Szülőként törhetjük a fejünket, mit vessünk be a betegségek megelőzése érdekében, hogy később ne kelljen gyógyszerekhez nyúlni. 

A drogériákban persze rengeteg vitaminkészítmény áll rendelkezésünkre, jó tudni azonban, hogy sok olyan gyógytea is létezik, amelyet kirobbanó egészséggel hálál meg a csemete szervezete. No, de mit hajlandó meginni egy gyerek, ami egészséges? Sőt, mi az, amiért egyenesen könyörögni fog? Eláruljuk…  

Anyu, kérek egy koktélt! 

Az apróbojtorján tea semleges ízének köszönhetően önmagában is iható, erős immunrendszer-erősítő hatása miatt pedig igazi szuper drinknek bizonyul. Napi két pohárral, reggel és este érdemes bevetni, 3-4 hétig.  

A tea elkészítése egyszerű: két és fél deci forrásban lévő vízbe egy csapott evőkanálnyi növényt teszünk, 3 percig főni hagyjuk, majd a tűzről levéve letakarjuk, hogy 15 percig ázzon. Ezután leszűrjük. 

Miután langyosra hűlt, félpohárnyi teához fél pohár 100 százalékos gyümölcslevet adunk – mondjuk feketeáfonyát, gránátalmalét, vagy kifacsart narancs levét. Végül egy nagy kanálnyi méz és kis fahéj dukál a keverékbe, s készen is van a menő varázskoktél! 

Hasonló finomságot készíthetünk akár tőzegáfonya teából, a különbség annyi, hogy a tőzegáfonyát elég forrásban lévő vízbe keverni, majd rögtön le is húzhatjuk a tűzről. 

Ha pedig már a gyerkőcnek elkészítjük, magunkról és a párunkról se feledkezzünk el! Több szempontból hasznos, ha családi „koktélozással” indítjuk és zárjuk a napot. Egyrészt teszünk az egészségünkért, másrészt kiváló alkalom adódik a közös beszélgetésre. S mi turbózná fel jobban az immunrendszerünket, mint a szeretteinkkel töltött idő?  

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk