https://kolorline.hu/Varázskoktélt a gyerkőcnek, és menekülnek a bacik!

Varázskoktélt a gyerkőcnek, és menekülnek a bacik!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Köhög, tüsszög, pedig még be sem jöttek a mínuszok. Milyen teákat adjunk egy ovisnak vagy kisiskolásnak, hogy ne betegeskedje végig az őszt és a telet?

Itt az ősz, szeptemberben pedig nemcsak a gyerekek özönlötték el az óvoda- és iskolaudvarokat, hanem a vírusok és a bacik is. Szülőként törhetjük a fejünket, mit vessünk be a betegségek megelőzése érdekében, hogy később ne kelljen gyógyszerekhez nyúlni. 

A drogériákban persze rengeteg vitaminkészítmény áll rendelkezésünkre, jó tudni azonban, hogy sok olyan gyógytea is létezik, amelyet kirobbanó egészséggel hálál meg a csemete szervezete. No, de mit hajlandó meginni egy gyerek, ami egészséges? Sőt, mi az, amiért egyenesen könyörögni fog? Eláruljuk…  

Anyu, kérek egy koktélt! 

Az apróbojtorján tea semleges ízének köszönhetően önmagában is iható, erős immunrendszer-erősítő hatása miatt pedig igazi szuper drinknek bizonyul. Napi két pohárral, reggel és este érdemes bevetni, 3-4 hétig.  

A tea elkészítése egyszerű: két és fél deci forrásban lévő vízbe egy csapott evőkanálnyi növényt teszünk, 3 percig főni hagyjuk, majd a tűzről levéve letakarjuk, hogy 15 percig ázzon. Ezután leszűrjük. 

Miután langyosra hűlt, félpohárnyi teához fél pohár 100 százalékos gyümölcslevet adunk – mondjuk feketeáfonyát, gránátalmalét, vagy kifacsart narancs levét. Végül egy nagy kanálnyi méz és kis fahéj dukál a keverékbe, s készen is van a menő varázskoktél! 

Hasonló finomságot készíthetünk akár tőzegáfonya teából, a különbség annyi, hogy a tőzegáfonyát elég forrásban lévő vízbe keverni, majd rögtön le is húzhatjuk a tűzről. 

Ha pedig már a gyerkőcnek elkészítjük, magunkról és a párunkról se feledkezzünk el! Több szempontból hasznos, ha családi „koktélozással” indítjuk és zárjuk a napot. Egyrészt teszünk az egészségünkért, másrészt kiváló alkalom adódik a közös beszélgetésre. S mi turbózná fel jobban az immunrendszerünket, mint a szeretteinkkel töltött idő?  

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk