https://kolorline.hu/Varázskoktélt a gyerkőcnek, és menekülnek a bacik!

Varázskoktélt a gyerkőcnek, és menekülnek a bacik!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Köhög, tüsszög, pedig még be sem jöttek a mínuszok. Milyen teákat adjunk egy ovisnak vagy kisiskolásnak, hogy ne betegeskedje végig az őszt és a telet?

Itt az ősz, szeptemberben pedig nemcsak a gyerekek özönlötték el az óvoda- és iskolaudvarokat, hanem a vírusok és a bacik is. Szülőként törhetjük a fejünket, mit vessünk be a betegségek megelőzése érdekében, hogy később ne kelljen gyógyszerekhez nyúlni. 

A drogériákban persze rengeteg vitaminkészítmény áll rendelkezésünkre, jó tudni azonban, hogy sok olyan gyógytea is létezik, amelyet kirobbanó egészséggel hálál meg a csemete szervezete. No, de mit hajlandó meginni egy gyerek, ami egészséges? Sőt, mi az, amiért egyenesen könyörögni fog? Eláruljuk…  

Anyu, kérek egy koktélt! 

Az apróbojtorján tea semleges ízének köszönhetően önmagában is iható, erős immunrendszer-erősítő hatása miatt pedig igazi szuper drinknek bizonyul. Napi két pohárral, reggel és este érdemes bevetni, 3-4 hétig.  

A tea elkészítése egyszerű: két és fél deci forrásban lévő vízbe egy csapott evőkanálnyi növényt teszünk, 3 percig főni hagyjuk, majd a tűzről levéve letakarjuk, hogy 15 percig ázzon. Ezután leszűrjük. 

Miután langyosra hűlt, félpohárnyi teához fél pohár 100 százalékos gyümölcslevet adunk – mondjuk feketeáfonyát, gránátalmalét, vagy kifacsart narancs levét. Végül egy nagy kanálnyi méz és kis fahéj dukál a keverékbe, s készen is van a menő varázskoktél! 

Hasonló finomságot készíthetünk akár tőzegáfonya teából, a különbség annyi, hogy a tőzegáfonyát elég forrásban lévő vízbe keverni, majd rögtön le is húzhatjuk a tűzről. 

Ha pedig már a gyerkőcnek elkészítjük, magunkról és a párunkról se feledkezzünk el! Több szempontból hasznos, ha családi „koktélozással” indítjuk és zárjuk a napot. Egyrészt teszünk az egészségünkért, másrészt kiváló alkalom adódik a közös beszélgetésre. S mi turbózná fel jobban az immunrendszerünket, mint a szeretteinkkel töltött idő?  

További híreink

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk