https://kolorline.hu/Szemléletformáló iskolai foglalkozások a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében

Szemléletformáló iskolai foglalkozások a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A LIFE-CLIMCOOP projektben partnerként részt vevő Kazincbarcika Város Önkormányzatával együttműködésben a Holocén Természetvédelmi Egyesület munkatársai szemléletformálási, ismeretterjesztési feladatokat láttak el november-december folyamán.

Kiemelten fontos a fiatalok tájékoztatása és ismereteiknek bővítése a környezetvédelem területén. A tematikus, interaktív iskolai foglalkozások a kazincbarcikai középiskolák 9. osztályos tanulói számára voltak elérhetőek.

A foglalkozásokon többek között szó esett a város részére készülő fakataszterről és annak jelentőségéről. Emellett téma volt még a klímaváltozás és megoldási lehetőségei, a városi fák ökoszisztéma-szolgáltatásai, kiemelten a helyi alkalmazkodásban betöltött szerepük, valamint a tudatos és fenntartható parkhasználat kérdése. A résztvevők megtudhatták, hogy a Holocén Természetvédelmi Egyesület munkatársai a város lakóövezetében, és rekreációs területén elvégezték a fák és cserjék fajtáinak, méreteinek, egészségügyi állapotuknak a felmérését, a végeredmény pedig döbbenetes számokat produkált: kb. 10 000 példányszámú fát és cserjét, valamint cserjecsoportot, ezen belül pedig mintegy 170 fajtát azonosítottak.A foglalkozások többek között a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban valósultak meg. Az említett iskola azért is kiemelkedő a szemléletformálás szempontjából, hiszen ez egy többcélú szakképző intézmény, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a hátrányokkal, nehézségekkel küzdő diákok felzárkóztatására. Az itt szervezett foglalkozások résztvevői 9. osztályos szakiskolai tanulók voltak, akik hegesztő, csőszerelő, festő, női szabó, szociális gondozó és eladó szakon kezdték meg tanulmányaikat 2023-ban. 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk