https://kolorline.hu/Szemléletformáló iskolai foglalkozások a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében

Szemléletformáló iskolai foglalkozások a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A LIFE-CLIMCOOP projektben partnerként részt vevő Kazincbarcika Város Önkormányzatával együttműködésben a Holocén Természetvédelmi Egyesület munkatársai szemléletformálási, ismeretterjesztési feladatokat láttak el november-december folyamán.

Kiemelten fontos a fiatalok tájékoztatása és ismereteiknek bővítése a környezetvédelem területén. A tematikus, interaktív iskolai foglalkozások a kazincbarcikai középiskolák 9. osztályos tanulói számára voltak elérhetőek.

A foglalkozásokon többek között szó esett a város részére készülő fakataszterről és annak jelentőségéről. Emellett téma volt még a klímaváltozás és megoldási lehetőségei, a városi fák ökoszisztéma-szolgáltatásai, kiemelten a helyi alkalmazkodásban betöltött szerepük, valamint a tudatos és fenntartható parkhasználat kérdése. A résztvevők megtudhatták, hogy a Holocén Természetvédelmi Egyesület munkatársai a város lakóövezetében, és rekreációs területén elvégezték a fák és cserjék fajtáinak, méreteinek, egészségügyi állapotuknak a felmérését, a végeredmény pedig döbbenetes számokat produkált: kb. 10 000 példányszámú fát és cserjét, valamint cserjecsoportot, ezen belül pedig mintegy 170 fajtát azonosítottak.A foglalkozások többek között a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban valósultak meg. Az említett iskola azért is kiemelkedő a szemléletformálás szempontjából, hiszen ez egy többcélú szakképző intézmény, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a hátrányokkal, nehézségekkel küzdő diákok felzárkóztatására. Az itt szervezett foglalkozások résztvevői 9. osztályos szakiskolai tanulók voltak, akik hegesztő, csőszerelő, festő, női szabó, szociális gondozó és eladó szakon kezdték meg tanulmányaikat 2023-ban. 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk