https://kolorline.hu/Extra menü notórius betűfalóknak – új könyvek a barcikai könyvtárban!

Extra menü notórius betűfalóknak – új könyvek a barcikai könyvtárban!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár vezetője mindenki számára ajánl valami izgalmas olvasmányt: a kisgyerekes szülőknek éppúgy, mint a romantika kedvelőinek, vagy a környezetvédelem és a divat rajongóinak…

Egy kultúrember sosem hanyagolja az olvasást, legyen bármilyen évszak. Télen azonban talán még könnyebben nyúlunk könyvek után, hiszen a zimankós esték határozottan bekuckózásra csábítanak. Van, aki elméje pallérozása kedvéért forgatja a lapokat, más egyszerűen szeretne kiszakadni a hétköznapok világából. 

A választék szerencsére óriási, mindenki meglelheti, amire vágyik. Ráadásul a pénztárcánkat sem kell halálra sokkolnunk, ha az olvasásnak hódolnánk, hiszen a könyvtárak szélesre tárt kapukkal várják látogatóikat. 

Kazincbarcikán például az Egressy Béni Városi Könyvtár igyekszik újabb és újabb beszerzésekkel kényeztetni a beiratkozott tagokat és a spontán betérőket egyaránt. Molekné Kőrösi Beatrix, a könyvtár vezetője szerint nem panaszkodhatnak, egész évben sok a látogató. Ugyanakkor az is igaz, hogy télen még szívesebben lépik át a könyvtár küszöbét a barcikaiak, hogy aztán könyvekkel felpakolva térjenek haza. Lássuk, milyen menüt ajánl egy szakember a notórius betűfalóknak! 

A jövő olvasói a barkák bűvöletében… 

Különösen fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb megszeressék a könyveket, ennek pedig az egyik módja, ha a szülő felolvas a kicsinek  – emelte ki Molekné Kőrösi Beatrix.

“Vadadi Adrienn Barkamesék könyvsorozata például kiváló lehetőséget ad egy izgalmakkal teli családi estéhez. A sorozat legutóbbi része A kis csizma címmel jelent meg, és könyvtárunkban is megtalálható. Sőt, maga az írónő is többször volt a vendégünk. Ebben a mesében megszemélyesített barkák a főszereplők, a velük történt kalandokat élvezhetik a gyerekek. A gyönyörű illusztációkkal teli kötet nemcsak a három és hat év közöttiek, de az első és második osztályos gyerekek körében is népszerű, akik már maguk is el tudják olvasni az izgalmas történeteket.” 

Romantikával sújts le a monotonitásra! 

Beatrix azokat sem hagyta ötlet nélkül, akik egy fárasztó munkanap után valami romantikával szeretnék színessé varázsolni a tél szürkeségét. Jennifer Dupee A kis francia menyasszonyiruha-bolt című regényét főként a női olvasók számára ajánlja. A könnyed, szórakoztató történet főszereplője egy szingli hölgy, aki munkanélkülivé vált, és egy napon megpillant egy különös menyasszonyi ruhát egy üzlet kirakatában. Ezzel persze el is kezdődnek a bonyodalmak… 

A fenntarthatóság is lehet izgalmas? 

Bizony! Csalár Bence divatújságíró és divatszakértő tálalásában legalábbis mindenképp. Az író A fenntartható divat kézikönyve című kötetéből megtudhatjuk, hogyan tündököljünk trendi ruhákban anélkül, hogy közben ártanánk a természetnek. Beatrix szerint ezzel a kötettel két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a divat és a fenntarthatóság területén is otthonosan mozgunk majd az elolvasása után. 

Molekné Kőrösi Beatrix méltán büszke arra, hogy könyvtáruk az országos statisztikákhoz képest is kiemelkedően sok látogatóval dicsekedhet. Tegyünk róla, hogy ez a jövőben se legyen másként – így egyúttal azért is teszünk, hogy életünket szebbé változtassa a betűk varázsa. 

KN

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk