https://kolorline.hu/Extra menü notórius betűfalóknak – új könyvek a barcikai könyvtárban!

Extra menü notórius betűfalóknak – új könyvek a barcikai könyvtárban!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár vezetője mindenki számára ajánl valami izgalmas olvasmányt: a kisgyerekes szülőknek éppúgy, mint a romantika kedvelőinek, vagy a környezetvédelem és a divat rajongóinak…

Egy kultúrember sosem hanyagolja az olvasást, legyen bármilyen évszak. Télen azonban talán még könnyebben nyúlunk könyvek után, hiszen a zimankós esték határozottan bekuckózásra csábítanak. Van, aki elméje pallérozása kedvéért forgatja a lapokat, más egyszerűen szeretne kiszakadni a hétköznapok világából. 

A választék szerencsére óriási, mindenki meglelheti, amire vágyik. Ráadásul a pénztárcánkat sem kell halálra sokkolnunk, ha az olvasásnak hódolnánk, hiszen a könyvtárak szélesre tárt kapukkal várják látogatóikat. 

Kazincbarcikán például az Egressy Béni Városi Könyvtár igyekszik újabb és újabb beszerzésekkel kényeztetni a beiratkozott tagokat és a spontán betérőket egyaránt. Molekné Kőrösi Beatrix, a könyvtár vezetője szerint nem panaszkodhatnak, egész évben sok a látogató. Ugyanakkor az is igaz, hogy télen még szívesebben lépik át a könyvtár küszöbét a barcikaiak, hogy aztán könyvekkel felpakolva térjenek haza. Lássuk, milyen menüt ajánl egy szakember a notórius betűfalóknak! 

A jövő olvasói a barkák bűvöletében… 

Különösen fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb megszeressék a könyveket, ennek pedig az egyik módja, ha a szülő felolvas a kicsinek  – emelte ki Molekné Kőrösi Beatrix.

“Vadadi Adrienn Barkamesék könyvsorozata például kiváló lehetőséget ad egy izgalmakkal teli családi estéhez. A sorozat legutóbbi része A kis csizma címmel jelent meg, és könyvtárunkban is megtalálható. Sőt, maga az írónő is többször volt a vendégünk. Ebben a mesében megszemélyesített barkák a főszereplők, a velük történt kalandokat élvezhetik a gyerekek. A gyönyörű illusztációkkal teli kötet nemcsak a három és hat év közöttiek, de az első és második osztályos gyerekek körében is népszerű, akik már maguk is el tudják olvasni az izgalmas történeteket.” 

Romantikával sújts le a monotonitásra! 

Beatrix azokat sem hagyta ötlet nélkül, akik egy fárasztó munkanap után valami romantikával szeretnék színessé varázsolni a tél szürkeségét. Jennifer Dupee A kis francia menyasszonyiruha-bolt című regényét főként a női olvasók számára ajánlja. A könnyed, szórakoztató történet főszereplője egy szingli hölgy, aki munkanélkülivé vált, és egy napon megpillant egy különös menyasszonyi ruhát egy üzlet kirakatában. Ezzel persze el is kezdődnek a bonyodalmak… 

A fenntarthatóság is lehet izgalmas? 

Bizony! Csalár Bence divatújságíró és divatszakértő tálalásában legalábbis mindenképp. Az író A fenntartható divat kézikönyve című kötetéből megtudhatjuk, hogyan tündököljünk trendi ruhákban anélkül, hogy közben ártanánk a természetnek. Beatrix szerint ezzel a kötettel két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a divat és a fenntarthatóság területén is otthonosan mozgunk majd az elolvasása után. 

Molekné Kőrösi Beatrix méltán büszke arra, hogy könyvtáruk az országos statisztikákhoz képest is kiemelkedően sok látogatóval dicsekedhet. Tegyünk róla, hogy ez a jövőben se legyen másként – így egyúttal azért is teszünk, hogy életünket szebbé változtassa a betűk varázsa. 

KN

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk