https://kolorline.hu/Ültessünk februárban „bőrszerkós” virágot! — Kazincbarcika főkertészének tanácsai kert- és balkonimádóknak

Ültessünk februárban „bőrszerkós” virágot! — Kazincbarcika főkertészének tanácsai kert- és balkonimádóknak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A látványos törpecserjéktől kezdve egészen az erkélyre való kisebb virágokig számtalan ötlettel szolgál Molnár Péter városi főkertész arra a kérdésre, milyen növényeket ültethetünk februárban.

Ki hitte volna? Bár még csak február van, a virágok és a cserjék szerelmesei máris készíthetik az ásót vagy a kislapátot. Akadnak ugyanis olyan növények, amelyeket már most elültethetünk, némelyikük pedig néhány hét múlva szirmokban pompázik — akár a kertet, akár az erkély balkonját szeretnénk díszíteni vele. 

Kazincbarcika főkertésze, Molnár Péter kérdésünkre szívesen segített, milyen növények kerüljenek ebben az időszakban a földbe, hogy aztán szépségükkel derűt lopjanak mindennapjainkba. 

Egy „bőrszerkós” virág és a többiek…
 

„A szártalan kankalin a magyar erdőkben is megtalálható, és bár védett faj, létezik kertészeti változata. Nagyon kedves kis virág, amely többféle színben nyílhat balkonunkon vagy kertünkben – mesélte Molnár Péter főkertész. – A hunyor-fajokat sem érdemes hanyagolni. A fekete hunyor például olyan kinézettel bír, mintha valami vagány bőrszerkóban volna: minden bőrszerű rajta, a virága, a levele. Épp ettől különleges.”Molnár Péter jó szívvel ajánlotta a csarabot is. Az említett növénynél intelmei szerint csupán arra kell vigyázni, hogy ne meszes, hanem savanyú talajba kerüljön, érdemes tehát például egy kis tőzeget keverni a földbe.

A varázsmogyoró mágiája 

Családi házakban korán virágzó, látványos törpecserjékkel is feldobhatjuk a kertet. A főkertész szerint a februárban virágzó varázsmogyorót épp most kell elültetni, így két-három hét múlva már csodálhatjuk is sárga szirmait.
 

„A téli jázmin és a kikeleti bangita sem drága cserje, ellenben igen látványos – ötletelt tovább Molnár Péter. — Ültetésük pedig semmilyen különösebb szakértelmet nem igényel. Sőt, az árvácskák és a százszorszépek között is vannak olyan fajok, amelyek most kerülhetnek a földbe. 


Bár a tavasztündér érkezése még várat magára, úgy látszik, mégsem kell virágok nélkül árválkodnunk. Jó kertészkedést kívánunk mindenkinek! Cikk: Kecskés Niki
Fotó: elements.envato.com

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk