https://kolorline.hu/Ültessünk februárban „bőrszerkós” virágot! — Kazincbarcika főkertészének tanácsai kert- és balkonimádóknak

Ültessünk februárban „bőrszerkós” virágot! — Kazincbarcika főkertészének tanácsai kert- és balkonimádóknak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A látványos törpecserjéktől kezdve egészen az erkélyre való kisebb virágokig számtalan ötlettel szolgál Molnár Péter városi főkertész arra a kérdésre, milyen növényeket ültethetünk februárban.

Ki hitte volna? Bár még csak február van, a virágok és a cserjék szerelmesei máris készíthetik az ásót vagy a kislapátot. Akadnak ugyanis olyan növények, amelyeket már most elültethetünk, némelyikük pedig néhány hét múlva szirmokban pompázik — akár a kertet, akár az erkély balkonját szeretnénk díszíteni vele. 

Kazincbarcika főkertésze, Molnár Péter kérdésünkre szívesen segített, milyen növények kerüljenek ebben az időszakban a földbe, hogy aztán szépségükkel derűt lopjanak mindennapjainkba. 

Egy „bőrszerkós” virág és a többiek…
 

„A szártalan kankalin a magyar erdőkben is megtalálható, és bár védett faj, létezik kertészeti változata. Nagyon kedves kis virág, amely többféle színben nyílhat balkonunkon vagy kertünkben – mesélte Molnár Péter főkertész. – A hunyor-fajokat sem érdemes hanyagolni. A fekete hunyor például olyan kinézettel bír, mintha valami vagány bőrszerkóban volna: minden bőrszerű rajta, a virága, a levele. Épp ettől különleges.”Molnár Péter jó szívvel ajánlotta a csarabot is. Az említett növénynél intelmei szerint csupán arra kell vigyázni, hogy ne meszes, hanem savanyú talajba kerüljön, érdemes tehát például egy kis tőzeget keverni a földbe.

A varázsmogyoró mágiája 

Családi házakban korán virágzó, látványos törpecserjékkel is feldobhatjuk a kertet. A főkertész szerint a februárban virágzó varázsmogyorót épp most kell elültetni, így két-három hét múlva már csodálhatjuk is sárga szirmait.
 

„A téli jázmin és a kikeleti bangita sem drága cserje, ellenben igen látványos – ötletelt tovább Molnár Péter. — Ültetésük pedig semmilyen különösebb szakértelmet nem igényel. Sőt, az árvácskák és a százszorszépek között is vannak olyan fajok, amelyek most kerülhetnek a földbe. 


Bár a tavasztündér érkezése még várat magára, úgy látszik, mégsem kell virágok nélkül árválkodnunk. Jó kertészkedést kívánunk mindenkinek! Cikk: Kecskés Niki
Fotó: elements.envato.com

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk