https://kolorline.hu/Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A drogprevenció volt a témája annak a színdarabnak, melyet a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány új pályázatának nyitórendezvényén láthattak az érdeklődők március 27-én a Mezey István Művészeti Központban.

A projektnyitó „A Gyáva” című kétszemélyes színdarabbal kezdődött, melyben Kovács Krisztián, egy kábítószer-problémákkal küzdő fiút, Scherer Péter pedig az édesapját alakítja. (A darabról bővebben ITT olvashat).

Jaskó Judit, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány titkára érdeklődésünkre elmondta, a darab témája szervesen kapcsolódott a pályázathoz – gyakorlatilag megfogalmazta annak lényegét –, ezért is kezdték ezzel a programot.

– A Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány tavaly adott be ismét egy pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz, mellyel ebben az évben közel 5 millió forintot nyert. Ennek köszönhetően egy három hónapon át tartó 12 programsorozatból álló sorozatot indítunk, elsősorban általános és középiskolás gyerekeknek, fiataloknak, de lesznek programok szülőknek és pedagógusoknak, sőt családi rendezvényekkel is készülünk – részletezte Jaskó Judit, hozzátéve: az aktuális programokat mindig megtalálják majd a Kolor7 hetilapban.

Az ismertetőt követően A Gyáva című színdarab szereplői, Kovács Krisztián és Scherer Péter beszélgettek a résztvevőkkel azokról a témákról, melyeket a mű feldolgoz.

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk