https://kolorline.hu/Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A drogprevenció volt a témája annak a színdarabnak, melyet a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány új pályázatának nyitórendezvényén láthattak az érdeklődők március 27-én a Mezey István Művészeti Központban.

A projektnyitó „A Gyáva” című kétszemélyes színdarabbal kezdődött, melyben Kovács Krisztián, egy kábítószer-problémákkal küzdő fiút, Scherer Péter pedig az édesapját alakítja. (A darabról bővebben ITT olvashat).

Jaskó Judit, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány titkára érdeklődésünkre elmondta, a darab témája szervesen kapcsolódott a pályázathoz – gyakorlatilag megfogalmazta annak lényegét –, ezért is kezdték ezzel a programot.

– A Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány tavaly adott be ismét egy pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz, mellyel ebben az évben közel 5 millió forintot nyert. Ennek köszönhetően egy három hónapon át tartó 12 programsorozatból álló sorozatot indítunk, elsősorban általános és középiskolás gyerekeknek, fiataloknak, de lesznek programok szülőknek és pedagógusoknak, sőt családi rendezvényekkel is készülünk – részletezte Jaskó Judit, hozzátéve: az aktuális programokat mindig megtalálják majd a Kolor7 hetilapban.

Az ismertetőt követően A Gyáva című színdarab szereplői, Kovács Krisztián és Scherer Péter beszélgettek a résztvevőkkel azokról a témákról, melyeket a mű feldolgoz.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk