https://kolorline.hu/Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A drogprevenció volt a témája annak a színdarabnak, melyet a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány új pályázatának nyitórendezvényén láthattak az érdeklődők március 27-én a Mezey István Művészeti Központban.

A projektnyitó „A Gyáva” című kétszemélyes színdarabbal kezdődött, melyben Kovács Krisztián, egy kábítószer-problémákkal küzdő fiút, Scherer Péter pedig az édesapját alakítja. (A darabról bővebben ITT olvashat).

Jaskó Judit, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány titkára érdeklődésünkre elmondta, a darab témája szervesen kapcsolódott a pályázathoz – gyakorlatilag megfogalmazta annak lényegét –, ezért is kezdték ezzel a programot.

– A Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány tavaly adott be ismét egy pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz, mellyel ebben az évben közel 5 millió forintot nyert. Ennek köszönhetően egy három hónapon át tartó 12 programsorozatból álló sorozatot indítunk, elsősorban általános és középiskolás gyerekeknek, fiataloknak, de lesznek programok szülőknek és pedagógusoknak, sőt családi rendezvényekkel is készülünk – részletezte Jaskó Judit, hozzátéve: az aktuális programokat mindig megtalálják majd a Kolor7 hetilapban.

Az ismertetőt követően A Gyáva című színdarab szereplői, Kovács Krisztián és Scherer Péter beszélgettek a résztvevőkkel azokról a témákról, melyeket a mű feldolgoz.

További híreink

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Vegyszeres gyomirtást tart a MÁV

Dátum: 2019. jún 17. 11:52

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy a hogy a MÁV Zrt. Miskolc Területi Igazgatóság területének vegyszeres gyomirtásának II.üteme megkezdődik.

Beszéljünk az autólopásról - melyek a legrizikósabb helyzetek?

Dátum: 2019. jún 17. 11:25

A rendőrségi statisztikai adatok alapján szinte minden évben növekszik az autólopások száma. Ez részben annak köszönhető, hogy egyre többen válnak tulajdonossá, de egyben annak is, hogy ezek a tulajdonosok sokszor nem gondoskodnak megfelelően a biztonságról. Vannak olyan tényezők és körülmények, amelyek elkerülésével a lopás esélye csökkenthető. Ebben a cikkben ezekről lesz szó.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk