https://kolorline.hu/Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Drogprevenciós programsorozatot indított a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A drogprevenció volt a témája annak a színdarabnak, melyet a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány új pályázatának nyitórendezvényén láthattak az érdeklődők március 27-én a Mezey István Művészeti Központban.

A projektnyitó „A Gyáva” című kétszemélyes színdarabbal kezdődött, melyben Kovács Krisztián, egy kábítószer-problémákkal küzdő fiút, Scherer Péter pedig az édesapját alakítja. (A darabról bővebben ITT olvashat).

Jaskó Judit, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány titkára érdeklődésünkre elmondta, a darab témája szervesen kapcsolódott a pályázathoz – gyakorlatilag megfogalmazta annak lényegét –, ezért is kezdték ezzel a programot.

– A Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány tavaly adott be ismét egy pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz, mellyel ebben az évben közel 5 millió forintot nyert. Ennek köszönhetően egy három hónapon át tartó 12 programsorozatból álló sorozatot indítunk, elsősorban általános és középiskolás gyerekeknek, fiataloknak, de lesznek programok szülőknek és pedagógusoknak, sőt családi rendezvényekkel is készülünk – részletezte Jaskó Judit, hozzátéve: az aktuális programokat mindig megtalálják majd a Kolor7 hetilapban.

Az ismertetőt követően A Gyáva című színdarab szereplői, Kovács Krisztián és Scherer Péter beszélgettek a résztvevőkkel azokról a témákról, melyeket a mű feldolgoz.

További híreink

Nem csak a betegséget, a beteget kell gyógyítani

Dátum: 2020. júl 11. 10:00

Az orvos-beteg kapcsolat az orvosi hivatás és az orvostudomány egyik központi eleme. A jó orvos-beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a magas színvonalú betegellátásnak, a betegség kezelésének és a beteg gyógyulásának. Ezt vallja dr. Erdei Sándor háziorvos is, aki a több évtizeden át kimagaslóan végzett, gyógyító tevékenységéért idén, a Semmelweis-nap alkalmából Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjában részesült. Temérdek sikerélmény és tennivaló fér bele egy emberöltőnyi orvoslásba. A közel ötven esztendő munkásságának állomásairól, a szakma iránti elhivatottságról és a betegekkel szembeni legnemesebb elkötelezettségről beszélgettünk a közkedvelt orvossal.

Kolorfutás 2020 - Nevezzen kedvezményesen!

Dátum: 2020. júl 11. 08:00

Második szakaszába ért az idei Kolorfutás nevezési időszaka. A szeptember 13-ai versenyen idén először jótékonysági futamra is lehet jelentkezni, melynek bevételével a kazincbarcikai Csillagfürt EGYMI intézményét támogatják.

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk