https://kolorline.hu/Képviselői bejárás az inkubátorházban

Képviselői bejárás az inkubátorházban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Bejáráson tekintették meg az átadás előtt álló új inkubátorházat a kazincbarcikai önkormányzati képviselők április 3-án.

Az eseményen a városatyákat az önkormányzat képviseletében Juhász-Nagy Judit, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal tanácsadója és Hegedűs-Medgyesi Anett a Városüzemeltetési és Fejlesztési osztály vezetője kalauzolta a létesítményben. A bejárás célja az volt, hogy a grémium tagjai megismerjék azt az épületet, amellyel az önkormányzat azokat a kezdő, éppen most születő, új tevékenységet folytató vállalkozásokat, gazdasági társaságokat kívánja segíteni, amelyek Kazincbarcikán akarnak megtelepedni.

Az épület – melyen már az utolsó simításokat végzik – megtekintését követően több képviselőt is kérdeztünk tapasztalataikról. Elsőként Pétervári Györgyöt, akinek körzetében található a létesítmény. Az önkormányzati képviselő érdeklődésünkre elmondta, örömére szolgál, hogy az épület megújulhatott, hiszen az elmúlt években folyamatos problémát jelentett annak őrzése és karbantartása.
- Közel egy éve adta át az önkormányzat a területet a kivitelezőnek és azt gondolom, hogy ez alatt a 12 hónap alatt, mint az épület, mind a környéke hatalmasat változott előnyére. Külön öröm, hogy egy másik iskola hasznosítása történt meg ezzel a felújítással, mely így az Újvárosi Általános Iskola helyén létrejött Mezey Művészeti Központhoz hasonlóan reprezentatív és impozáns épülete lesz Kazincbarcikának, és biztos vagyok benne, hogy szintén jól fogja szolgálni a várost – mondta Pétervári György.

Hasonlóan fogalmazott Knopp Richárd önkormányzati képviselő is, aki azt mondta, az épület megújulása bizonyára minden kazincbarcikai számára öröm.
- Kiemelten fontos, hogy barcika szívében megújult ez az épület, hiszen jártában keltében mindenki láthatta, milyen állapotban volt a felújítás megkezdése előtt. Nagyon tetszett, amit itt láttam, az pedig, hogy ezt az újjászületést a város önkormányzati képviselőként élhetem meg külön öröm számomra. Óriási dolog Kazincbarcika életében, hogy ilyen impozáns, és a 21. század igényeinek megfelelő épületben fogadhatjuk majd az ide érkező befektetőket – mondta Knopp Richárd.

Kazincbarcika új inkubátorházának kialakítása a több mint másfél milliárd forintos összköltségű Svájci Hozzájárulási Program jóvoltából megvalósuló „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” projekt egyik alprogramjaként, mintegy nettó 730 millió forintból valósul meg.

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk