https://kolorline.hu/Képviselői bejárás az inkubátorházban

Képviselői bejárás az inkubátorházban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Bejáráson tekintették meg az átadás előtt álló új inkubátorházat a kazincbarcikai önkormányzati képviselők április 3-án.

Az eseményen a városatyákat az önkormányzat képviseletében Juhász-Nagy Judit, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal tanácsadója és Hegedűs-Medgyesi Anett a Városüzemeltetési és Fejlesztési osztály vezetője kalauzolta a létesítményben. A bejárás célja az volt, hogy a grémium tagjai megismerjék azt az épületet, amellyel az önkormányzat azokat a kezdő, éppen most születő, új tevékenységet folytató vállalkozásokat, gazdasági társaságokat kívánja segíteni, amelyek Kazincbarcikán akarnak megtelepedni.

Az épület – melyen már az utolsó simításokat végzik – megtekintését követően több képviselőt is kérdeztünk tapasztalataikról. Elsőként Pétervári Györgyöt, akinek körzetében található a létesítmény. Az önkormányzati képviselő érdeklődésünkre elmondta, örömére szolgál, hogy az épület megújulhatott, hiszen az elmúlt években folyamatos problémát jelentett annak őrzése és karbantartása.
- Közel egy éve adta át az önkormányzat a területet a kivitelezőnek és azt gondolom, hogy ez alatt a 12 hónap alatt, mint az épület, mind a környéke hatalmasat változott előnyére. Külön öröm, hogy egy másik iskola hasznosítása történt meg ezzel a felújítással, mely így az Újvárosi Általános Iskola helyén létrejött Mezey Művészeti Központhoz hasonlóan reprezentatív és impozáns épülete lesz Kazincbarcikának, és biztos vagyok benne, hogy szintén jól fogja szolgálni a várost – mondta Pétervári György.

Hasonlóan fogalmazott Knopp Richárd önkormányzati képviselő is, aki azt mondta, az épület megújulása bizonyára minden kazincbarcikai számára öröm.
- Kiemelten fontos, hogy barcika szívében megújult ez az épület, hiszen jártában keltében mindenki láthatta, milyen állapotban volt a felújítás megkezdése előtt. Nagyon tetszett, amit itt láttam, az pedig, hogy ezt az újjászületést a város önkormányzati képviselőként élhetem meg külön öröm számomra. Óriási dolog Kazincbarcika életében, hogy ilyen impozáns, és a 21. század igényeinek megfelelő épületben fogadhatjuk majd az ide érkező befektetőket – mondta Knopp Richárd.

Kazincbarcika új inkubátorházának kialakítása a több mint másfél milliárd forintos összköltségű Svájci Hozzájárulási Program jóvoltából megvalósuló „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” projekt egyik alprogramjaként, mintegy nettó 730 millió forintból valósul meg.

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk