https://kolorline.hu/Digitális környezetvédelem – rendhagyó témanap a Surányiban

Digitális környezetvédelem – rendhagyó témanap a Surányiban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Környezetvédelmi digitális témanapot rendeztek április 4-én, a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégiumban. 

A program keretében a diákok változatos, tematikus foglalkozásokon vettek részt, fizika, földrajz és informatika órákon dolgozták fel a környezetvédelem témakörét digitális, kooperatív módszerekkel. A témanap csúcspontjaként délelőtt egy nem mindennapi műtárgyat, egy digitális napórát is felavattak az iskolában.

Mint kiderült az óra azért digitális és azért napóra, mert az iskola tetejére felszerelt napkollektor segítségével, a nap energiáját a készülék felhasználja
 
A digitális témanap célja az volt, hogy népszerűsítse a digitális pedagógia módszertanát, valamint, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatikai órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. Vattay József, az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Gimnáziumának, Szakképző Iskolának és Kollégiumának igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a témaheteket központilag egy évvel ezelőtt rendezték meg, és a programsorozathoz a Surányi idén másodszor csatlakozott. 

Az egész napos program a napenergia felhasználását bemutató tabló avatásával és eredményhirdetéssel zárult.

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk