https://kolorline.hu/Digitális környezetvédelem – rendhagyó témanap a Surányiban

Digitális környezetvédelem – rendhagyó témanap a Surányiban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Környezetvédelmi digitális témanapot rendeztek április 4-én, a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégiumban. 

A program keretében a diákok változatos, tematikus foglalkozásokon vettek részt, fizika, földrajz és informatika órákon dolgozták fel a környezetvédelem témakörét digitális, kooperatív módszerekkel. A témanap csúcspontjaként délelőtt egy nem mindennapi műtárgyat, egy digitális napórát is felavattak az iskolában.

Mint kiderült az óra azért digitális és azért napóra, mert az iskola tetejére felszerelt napkollektor segítségével, a nap energiáját a készülék felhasználja
 
A digitális témanap célja az volt, hogy népszerűsítse a digitális pedagógia módszertanát, valamint, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatikai órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. Vattay József, az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Gimnáziumának, Szakképző Iskolának és Kollégiumának igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a témaheteket központilag egy évvel ezelőtt rendezték meg, és a programsorozathoz a Surányi idén másodszor csatlakozott. 

Az egész napos program a napenergia felhasználását bemutató tabló avatásával és eredményhirdetéssel zárult.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk