https://kolorline.hu/Digitális környezetvédelem – rendhagyó témanap a Surányiban

Digitális környezetvédelem – rendhagyó témanap a Surányiban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Környezetvédelmi digitális témanapot rendeztek április 4-én, a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégiumban. 

A program keretében a diákok változatos, tematikus foglalkozásokon vettek részt, fizika, földrajz és informatika órákon dolgozták fel a környezetvédelem témakörét digitális, kooperatív módszerekkel. A témanap csúcspontjaként délelőtt egy nem mindennapi műtárgyat, egy digitális napórát is felavattak az iskolában.

Mint kiderült az óra azért digitális és azért napóra, mert az iskola tetejére felszerelt napkollektor segítségével, a nap energiáját a készülék felhasználja
 
A digitális témanap célja az volt, hogy népszerűsítse a digitális pedagógia módszertanát, valamint, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatikai órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. Vattay József, az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Gimnáziumának, Szakképző Iskolának és Kollégiumának igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a témaheteket központilag egy évvel ezelőtt rendezték meg, és a programsorozathoz a Surányi idén másodszor csatlakozott. 

Az egész napos program a napenergia felhasználását bemutató tabló avatásával és eredményhirdetéssel zárult.

További híreink

Nem csak a betegséget, a beteget kell gyógyítani

Dátum: 2020. júl 11. 10:00

Az orvos-beteg kapcsolat az orvosi hivatás és az orvostudomány egyik központi eleme. A jó orvos-beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a magas színvonalú betegellátásnak, a betegség kezelésének és a beteg gyógyulásának. Ezt vallja dr. Erdei Sándor háziorvos is, aki a több évtizeden át kimagaslóan végzett, gyógyító tevékenységéért idén, a Semmelweis-nap alkalmából Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjában részesült. Temérdek sikerélmény és tennivaló fér bele egy emberöltőnyi orvoslásba. A közel ötven esztendő munkásságának állomásairól, a szakma iránti elhivatottságról és a betegekkel szembeni legnemesebb elkötelezettségről beszélgettünk a közkedvelt orvossal.

Kolorfutás 2020 - Nevezzen kedvezményesen!

Dátum: 2020. júl 11. 08:00

Második szakaszába ért az idei Kolorfutás nevezési időszaka. A szeptember 13-ai versenyen idén először jótékonysági futamra is lehet jelentkezni, melynek bevételével a kazincbarcikai Csillagfürt EGYMI intézményét támogatják.

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk