https://kolorline.hu/Tehetségfejlesztő konferencia a Tompában

Tehetségfejlesztő konferencia a Tompában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tompa Mihály Református Általános Iskola ad otthont április 7-én és 8-án a Kelet-Magyarországi Tehetségfejlesztő Konferenciának.

A szakemberek az ország több pontjáról: Tatáról, Pécsről, Szegedről, Győrből, Székesfehérvárról, Budapestről, valamint Kazincbarcikáról és környékéről érkeztek, s meghívást kapott Prof. F. J. Mönks, az ECHA örökös elnöke, dr. Csermely Péter az ECHA jelenlegi elnöke, illetve dr. Balogh László a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a MATEHETSZ elnöke is.  

A konferencián elsősorban a tehetséggondozásról, az együttműködésről, valamint a tehetségfejlesztésről lesz szó, s a meghívott több mint 200 vendég e témák keretében több mint tíz előadást hallgathat meg ma és holnap. Prezentációt tart többek között dr. Csermely Péter professzor, akadémikus, az ECHA elnöke „Tehetséggondozási együttműködés és trendek az EU-ban és más kontinenseken”, Prof. F.J. Mönks, ECHA (european Council for High Ability) örökös elnöke a „Betts-féle Autonóm Tanuló Modell”, valamint dr. Polonkai Mária, a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke, a ”Tehetségek Magyarországa Projekt szakmai tartalma” címmel.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján elsőként Suga Lászlóné, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, s beszédében kiemelte: nagy izgalommal készültek erre az alkalomra, s bízik benne, hogy az intézmény falai közé érkezők sok élménnyel térnek majd haza.  Ezt követően a nyitóáhitatot Csomós József püspök tartotta, majd Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szavai után Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere osztotta meg ünnepélyes gondolatait: - Nagyon fontos a fiatal tehetségek felfedezése, nevelése, s szívből örülök, valamint városvezetőként büszkeséggel tölt el, hogy e konferenciának Kazincbarcika ad otthont. A Konferenciát Ábrám Tibor, a Zsinat világi alelnöke a Tiszáninneni Egyházkerület főgondnoka nyitotta meg, majd elsőként Dr. Csermely Péter előadását hallgatták meg a vendégek.  

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk