https://kolorline.hu/Tehetségfejlesztő konferencia a Tompában

Tehetségfejlesztő konferencia a Tompában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tompa Mihály Református Általános Iskola ad otthont április 7-én és 8-án a Kelet-Magyarországi Tehetségfejlesztő Konferenciának.

A szakemberek az ország több pontjáról: Tatáról, Pécsről, Szegedről, Győrből, Székesfehérvárról, Budapestről, valamint Kazincbarcikáról és környékéről érkeztek, s meghívást kapott Prof. F. J. Mönks, az ECHA örökös elnöke, dr. Csermely Péter az ECHA jelenlegi elnöke, illetve dr. Balogh László a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a MATEHETSZ elnöke is.  

A konferencián elsősorban a tehetséggondozásról, az együttműködésről, valamint a tehetségfejlesztésről lesz szó, s a meghívott több mint 200 vendég e témák keretében több mint tíz előadást hallgathat meg ma és holnap. Prezentációt tart többek között dr. Csermely Péter professzor, akadémikus, az ECHA elnöke „Tehetséggondozási együttműködés és trendek az EU-ban és más kontinenseken”, Prof. F.J. Mönks, ECHA (european Council for High Ability) örökös elnöke a „Betts-féle Autonóm Tanuló Modell”, valamint dr. Polonkai Mária, a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke, a ”Tehetségek Magyarországa Projekt szakmai tartalma” címmel.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján elsőként Suga Lászlóné, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, s beszédében kiemelte: nagy izgalommal készültek erre az alkalomra, s bízik benne, hogy az intézmény falai közé érkezők sok élménnyel térnek majd haza.  Ezt követően a nyitóáhitatot Csomós József püspök tartotta, majd Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szavai után Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere osztotta meg ünnepélyes gondolatait: - Nagyon fontos a fiatal tehetségek felfedezése, nevelése, s szívből örülök, valamint városvezetőként büszkeséggel tölt el, hogy e konferenciának Kazincbarcika ad otthont. A Konferenciát Ábrám Tibor, a Zsinat világi alelnöke a Tiszáninneni Egyházkerület főgondnoka nyitotta meg, majd elsőként Dr. Csermely Péter előadását hallgatták meg a vendégek.  

További híreink

Újra nézők előtt játszik a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata

Dátum: 2021. máj 08. 08:15

Vasárnap nézők előtt rendezik meg a Kolorcity Kazincbarcika SC - Gyirmót FC Győr labdarúgó mérkőzést.

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Dátum: 2021. máj 08. 08:09

Segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és nemzeti tehetség program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. május 7.

Dátum: 2021. máj 07. 17:01

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyar Sport Napja – Kónya Lajos kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért díjat

Dátum: 2021. máj 06. 18:17

A Magyar Sport Napja alkalmából idén Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzője kapta a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Kiss Bence Máté vette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől május 6-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk