https://kolorline.hu/Tehetségfejlesztő konferencia a Tompában

Tehetségfejlesztő konferencia a Tompában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tompa Mihály Református Általános Iskola ad otthont április 7-én és 8-án a Kelet-Magyarországi Tehetségfejlesztő Konferenciának.

A szakemberek az ország több pontjáról: Tatáról, Pécsről, Szegedről, Győrből, Székesfehérvárról, Budapestről, valamint Kazincbarcikáról és környékéről érkeztek, s meghívást kapott Prof. F. J. Mönks, az ECHA örökös elnöke, dr. Csermely Péter az ECHA jelenlegi elnöke, illetve dr. Balogh László a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a MATEHETSZ elnöke is.  

A konferencián elsősorban a tehetséggondozásról, az együttműködésről, valamint a tehetségfejlesztésről lesz szó, s a meghívott több mint 200 vendég e témák keretében több mint tíz előadást hallgathat meg ma és holnap. Prezentációt tart többek között dr. Csermely Péter professzor, akadémikus, az ECHA elnöke „Tehetséggondozási együttműködés és trendek az EU-ban és más kontinenseken”, Prof. F.J. Mönks, ECHA (european Council for High Ability) örökös elnöke a „Betts-féle Autonóm Tanuló Modell”, valamint dr. Polonkai Mária, a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke, a ”Tehetségek Magyarországa Projekt szakmai tartalma” címmel.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján elsőként Suga Lászlóné, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, s beszédében kiemelte: nagy izgalommal készültek erre az alkalomra, s bízik benne, hogy az intézmény falai közé érkezők sok élménnyel térnek majd haza.  Ezt követően a nyitóáhitatot Csomós József püspök tartotta, majd Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szavai után Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere osztotta meg ünnepélyes gondolatait: - Nagyon fontos a fiatal tehetségek felfedezése, nevelése, s szívből örülök, valamint városvezetőként büszkeséggel tölt el, hogy e konferenciának Kazincbarcika ad otthont. A Konferenciát Ábrám Tibor, a Zsinat világi alelnöke a Tiszáninneni Egyházkerület főgondnoka nyitotta meg, majd elsőként Dr. Csermely Péter előadását hallgatták meg a vendégek.  

További híreink

Nem sikerült a győzelem a Kazincbarcikai KSE női kézilabdacsapatának (frissítve)

Dátum: 2022. nov 27. 19:15

Az Ungvár KC diadalmaskodott szombaton a Don Bosco Sportcsarnokban, az NB II Észak-kelet csoportjában a KKSE ellen.

Adventi játszóházak Kazincbarcikán

Dátum: 2022. nov 27. 08:36

Ünnepi videón a Gyermekek Háza - Kézművesház adventi programsora

Annyi az adventi program, hogy csak kapkodjuk a fejünket

Dátum: 2022. nov 26. 19:41

Kisfilmünkben heti bontásban a részletek, egy stand up comedy bónusszal

Szolgálat közben mentettek életet a barcikai rendőrök

Dátum: 2022. nov 26. 11:00

A leghősiesebb tettet hajtotta végre két járőr pénteken Kazincbarcikán. Egy üzletben rosszul lett férfit élesztettek sikeresen újra.

KolorTV élőben

Programajánló

Izsó Miklós Képzőművészeti Kör kiállítás-megnyitó

Mezey István Művészeti Központ udvara

II. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

Városi Mikulás-ünnepség I.

Mezey István Művészeti Központ

Mesés kalandozás a Mikulás-vonattal Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Mikulás-kocogás

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk