https://kolorline.hu/Vásárral készültek a húsvétra

Vásárral készültek a húsvétra

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Első alkalommal rendezett Húsvéti Termelői Vásárt a Don Bosco Sportközpont. Az eseményen 23 termelő mutatkozott be a létesítmény parkolójában.

A rendezvény megnyitóján előbb Seres Ottó, a Don Bosco Sportközpont igazgatója, Vitális Gábor tartományi vikárius, Szaniszló János, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője, valamint Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Ezután Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a település újabb színvonalas programmal gazdagodott.

– Nemzeti sportvárosként kiemelten fontos számunkra az egészséges életmód. Én nagyon örülök annak, hogy ez a rendezvény létrejött itt a városunkban, hiszen ezek a termékek, melyek egyenesen a termelőktől vásárolhatók meg nemcsak ízletesek, de semmiféle adalékanyag nincsen bennük, ezáltal bizonyosan egészségesek is – mondta Szitka Péter.

A húsvétváró eseményen 23 termelő mutatkozott be termékeivel, melyek között a mangalica húskészítmények éppúgy megtalálhatók voltak, mint sajtok, tojások, borok, pálinkák, kézműves termékek, sőt önkormányzati kiállítók is érkeztek a vásárra, ők többnyire a vendéglátást biztosították. Seres Ottó érdeklődésünkre elmondta, a rendezvényt hagyományteremtő céllal szervezték meg.
– Régi tervünk volt már az, hogy megszervezzük ezt a vásárt, melynek ötlete Vitális Gábor plébános úrtól származik. A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy a Don Bosco Sportközpont, mint egyházi intézmény, csatlakozhasson a húsvéti ünnepkörhöz – emelte ki Seres Ottó.

Az egész napos programot népzenei és néptáncműsorok színesítették, tárlat nyílt a sportközpontban húsvéti tojásokból, de volt többek között tojásfestő és húsvéti játszóház, egészségügyi előadás, lovagoltatás, sétakocsizás valamint állatsimogató is.

További híreink

Döntetlen idegenben

Dátum: 2020. aug 11. 15:23

A Merkantil Bank Liga 2020-2021-es bajnokság harmadik fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgói idegenben, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában 1-1-es döntetlent játszottak vasárnap. Legközelebb a kék-sárgák már hazai pályán, a Kolorcity Arénában, vasárnap este 20 órától a Pécsi MFC gárdáját fogadják.

Zsomborért sportoltak

Dátum: 2020. aug 11. 14:08

A múlt hétvégén, augusztus 8-án rendezték meg az Egészségmegőrző klub szervezésében, Múcsony Nagyközség Önkormányzatának segítségével a Burinda Zsombor támogatását célzó Jótékonysági Fitness Napot.

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Dátum: 2020. aug 11. 12:10

Ősztől "Szuper Nagyi" képzés indul Kazincbarcikán

Városi intézkedések a járvány alatt

Dátum: 2020. aug 10. 09:30

Munkaterv szerinti ülést tartott augusztus 5-én reggel 8 órától Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A napirendi pontok között a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről szóló tájékoztató is szerepelt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk