https://kolorline.hu/Húsvét: hűvős, változékony idő

Húsvét: hűvős, változékony idő

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kedden reggel egy hidegfront éri el hazánkat záporokkal, helyenként zivatarokkal, s ezzel együtt megerősödik az északnyugati szél. Délután 14-19 fok között alakulnak a maximumok. Szerdán már száraz, nyugodt, ugyanakkor hűvös idő várható. Felhős lesz az ég, elsősorban a megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti majd a napsütést. Mérsékelt, helyenként élénk lesz a nyugatias szél. Hajnalban 0-6, napközben 13-18 fokot mérhetünk. Csütörtökön egy újabb hidegfront érkezhet térségünkbe, erős, helyenként viharos szelet és záporokat hozva magával. 14-20 fok valószínű. A hét további részében hűvös, változékony időre van kilátás.


♦ Pollenjelentés

A jó időnek köszönhetően megnövekszik a pollenterhelés. A platán koncentrációja nagyon magas, a tölgy és a fűz virágpora magas szintet érhet el. A nyír, a kőris, a ciprus- és tiszafafélék közepes koncentrációban lesznek jelen.

Ciprusfélék: közepes

Kőris: közepes

Nyár: közepes

Juhar: alacsony

Fűz: közepes

Nyír: közepes

Platán: alacsony

Gomba: alacsony


♦ Orvosmeteorológia

Hétfőn sem várható még fronthatás, hűvös reggel után napközben nyugodt, meleg időre készülhetünk. A hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A nap folyamán a melegre érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, valamint enyhe migrénes fejfájás jelentkezhet. Egyeseknél a gyulladásos panaszok is fokozódhatnak. Érdemes kihasználni a kellemesen meleg időt, töltsünk hosszabb időt a szabadban. A hűvös, hajnali órákban azonban még, öltözködjünk rétegesen!

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk