https://kolorline.hu/Kazincbarcikai szerzők műveiből hangoskönyv

Kazincbarcikai szerzők műveiből hangoskönyv

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar költészet napján, vagyis április 11-én mutatták be a Szikra Alapítványnak és partnereinek második hangoskönyvét Őszülő kikelet címmel.

Az eseményen Papp Mónika az alapítvány ügyvezetője mondott köszöntőt, aki elmondta, a most megjelent diszk a Kazinci klub antológiáját, 13 alkotó 23 versét tartalmazza, míg az első hangos könyvön Pál-Kutas Orsolya A bükk bujdosója című művét dolgozták fel hangoskönyvként 19 közreműködő bevonásával, köztük a 13 fiatallal, akik felolvasták.

A Szikra Alapítvány ügyvezetője köszönetet mondott a közreműködő partnereknek, az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthonnak, az Idővár Nyugdíjas Klubnak, a Kazinci Klubnak illetve a Kazincbarcikai Városi Televíziónak (KVTV) is. Kiemelte, a szervezetek összefogása nélkül nem valósulhatott volna meg a hiánypótló mű.
– A 2016-2017-ben megvalósult közös programunk célja kettős: szerettük volna, hogy a diákok az iskolai közösségi szolgálatuk során hasznos, értékteremtő tevékenységet végezzenek. Így esett a választásunk a hangoskönyvek mellett, melyek aztán könyvtárak, művelődési intézetek mellett a vakok és gyengénlátók szervezeteihez is eljutnak. A másik célunk pedig az volt, hogy az irodalom, költészet egy szeletét átnyújthassuk azok számára is, akik fizikai akadályok miatt nehezebben jutnak hozzá az olvasás öröméhez – mondta Papp Mónika.

Az eseményen ezt követően az Őszülő kikelet antológiát felolvasó diákok adtak elő egy-egy verset, melyet korábban a hangoskönyvre is felolvastak.

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk