https://kolorline.hu/Kazincbarcikai szerzők műveiből hangoskönyv

Kazincbarcikai szerzők műveiből hangoskönyv

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar költészet napján, vagyis április 11-én mutatták be a Szikra Alapítványnak és partnereinek második hangoskönyvét Őszülő kikelet címmel.

Az eseményen Papp Mónika az alapítvány ügyvezetője mondott köszöntőt, aki elmondta, a most megjelent diszk a Kazinci klub antológiáját, 13 alkotó 23 versét tartalmazza, míg az első hangos könyvön Pál-Kutas Orsolya A bükk bujdosója című művét dolgozták fel hangoskönyvként 19 közreműködő bevonásával, köztük a 13 fiatallal, akik felolvasták.

A Szikra Alapítvány ügyvezetője köszönetet mondott a közreműködő partnereknek, az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthonnak, az Idővár Nyugdíjas Klubnak, a Kazinci Klubnak illetve a Kazincbarcikai Városi Televíziónak (KVTV) is. Kiemelte, a szervezetek összefogása nélkül nem valósulhatott volna meg a hiánypótló mű.
– A 2016-2017-ben megvalósult közös programunk célja kettős: szerettük volna, hogy a diákok az iskolai közösségi szolgálatuk során hasznos, értékteremtő tevékenységet végezzenek. Így esett a választásunk a hangoskönyvek mellett, melyek aztán könyvtárak, művelődési intézetek mellett a vakok és gyengénlátók szervezeteihez is eljutnak. A másik célunk pedig az volt, hogy az irodalom, költészet egy szeletét átnyújthassuk azok számára is, akik fizikai akadályok miatt nehezebben jutnak hozzá az olvasás öröméhez – mondta Papp Mónika.

Az eseményen ezt követően az Őszülő kikelet antológiát felolvasó diákok adtak elő egy-egy verset, melyet korábban a hangoskönyvre is felolvastak.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk