https://kolorline.hu/Tréningen az élménypedagógiáról

Tréningen az élménypedagógiáról

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Fónagysági Erdei Iskolában folytatódott a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány „A felelősség a miénk” című közösségi rendezvénysorozata egy úgynevezett élménypedagógiai tréninggel. A programon pedagógusok és gyerekekkel foglalkozó szakemberek vettek részt.

Bendicskó Emese Mária gyógypedagógus szerint a tréningen olyan hasznos módszereket leshetett el, melyek mindennapi munkája során is nagy segítségére lesznek.
– Mi a gyógypedagógiában egyébként is más módszereket használunk egy kicsit, mint a hagyományos pedagógia, úgyhogy hozzám ez nagyon közel áll, és a játékos közösségfejlesztő csapatmunkára épülő feladatokat mi egyébként is alkalmazzuk, úgyhogy nekünk különösen jó volt ennek új formáit elsajátítani, hiszen ezt majd később alkalmazni tudjuk a gyerekeknél is – mondta.

Kerekes Barbara, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének igazgatója elmondta, a négynapos tréningen a szervezők öt műhelyfoglalkozáson várták a szakembereket, melyek célja strukturált gyakorlatokon, játékokon keresztül az önismeret, emberismeret, magabiztosság, teherbírás, kommunikációs készség, kreativitáas, vagy éppen a proaktivitás fejlesztése volt. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány március végén indította el „A felelősség a miénk” című közösségi programsorozatát. Ennek keretében három hónapon keresztül 12 különböző programot szerveznek, melyek között a tréningen túl megtalálhatók előadások, drogprevenciós rendezvények, színházi műsorok és interaktív bűnmegelőzési programok is.

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk