https://kolorline.hu/Tréningen az élménypedagógiáról

Tréningen az élménypedagógiáról

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Fónagysági Erdei Iskolában folytatódott a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány „A felelősség a miénk” című közösségi rendezvénysorozata egy úgynevezett élménypedagógiai tréninggel. A programon pedagógusok és gyerekekkel foglalkozó szakemberek vettek részt.

Bendicskó Emese Mária gyógypedagógus szerint a tréningen olyan hasznos módszereket leshetett el, melyek mindennapi munkája során is nagy segítségére lesznek.
– Mi a gyógypedagógiában egyébként is más módszereket használunk egy kicsit, mint a hagyományos pedagógia, úgyhogy hozzám ez nagyon közel áll, és a játékos közösségfejlesztő csapatmunkára épülő feladatokat mi egyébként is alkalmazzuk, úgyhogy nekünk különösen jó volt ennek új formáit elsajátítani, hiszen ezt majd később alkalmazni tudjuk a gyerekeknél is – mondta.

Kerekes Barbara, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének igazgatója elmondta, a négynapos tréningen a szervezők öt műhelyfoglalkozáson várták a szakembereket, melyek célja strukturált gyakorlatokon, játékokon keresztül az önismeret, emberismeret, magabiztosság, teherbírás, kommunikációs készség, kreativitáas, vagy éppen a proaktivitás fejlesztése volt. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány március végén indította el „A felelősség a miénk” című közösségi programsorozatát. Ennek keretében három hónapon keresztül 12 különböző programot szerveznek, melyek között a tréningen túl megtalálhatók előadások, drogprevenciós rendezvények, színházi műsorok és interaktív bűnmegelőzési programok is.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk