https://kolorline.hu/Tréningen az élménypedagógiáról

Tréningen az élménypedagógiáról

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Fónagysági Erdei Iskolában folytatódott a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány „A felelősség a miénk” című közösségi rendezvénysorozata egy úgynevezett élménypedagógiai tréninggel. A programon pedagógusok és gyerekekkel foglalkozó szakemberek vettek részt.

Bendicskó Emese Mária gyógypedagógus szerint a tréningen olyan hasznos módszereket leshetett el, melyek mindennapi munkája során is nagy segítségére lesznek.
– Mi a gyógypedagógiában egyébként is más módszereket használunk egy kicsit, mint a hagyományos pedagógia, úgyhogy hozzám ez nagyon közel áll, és a játékos közösségfejlesztő csapatmunkára épülő feladatokat mi egyébként is alkalmazzuk, úgyhogy nekünk különösen jó volt ennek új formáit elsajátítani, hiszen ezt majd később alkalmazni tudjuk a gyerekeknél is – mondta.

Kerekes Barbara, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének igazgatója elmondta, a négynapos tréningen a szervezők öt műhelyfoglalkozáson várták a szakembereket, melyek célja strukturált gyakorlatokon, játékokon keresztül az önismeret, emberismeret, magabiztosság, teherbírás, kommunikációs készség, kreativitáas, vagy éppen a proaktivitás fejlesztése volt. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány március végén indította el „A felelősség a miénk” című közösségi programsorozatát. Ennek keretében három hónapon keresztül 12 különböző programot szerveznek, melyek között a tréningen túl megtalálhatók előadások, drogprevenciós rendezvények, színházi műsorok és interaktív bűnmegelőzési programok is.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk