https://kolorline.hu/Díjazták a megye legszebb ovis virágoskertjét

Díjazták a megye legszebb ovis virágoskertjét

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Második alkalommal vehette át az első helyezettnek járó oklevelet Marton Zsuzsanna és Sütő Lajosné vezette kis csapat a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár tagóvodájából, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által kiírt „Kertész leszek” pályázat eredményhirdetésén Edelényben.


Az oklevél mellé játékjutalomban részesültek a szorgos kezű gyerekek a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete jóvoltából. 
A gyermekek a szülők, nagyszülők és az óvodapedagógusok segítségével kis kertet alakítottak ki óvodájuk udvarán. A felnőttekkel együtt ásóznak, ültetnek, gereblyéznek. A csoportszobában palántákat nevelnek, amelyek tavasszal kiültetnek a virágládákba és a kiskertbe. Az előkészített földbe elszórt virágmagot együtt locsolják, gyomlálják és egészen őszig gondozzák. A virágmagokat begyűjtik, az évelő növényeket ládákba rakják, megfelelő helyen „teleltetik”. Ezáltal közvetlen tapasztalatot szereznek a növények, virágok fejlődéséről egészen a pici magtól a pompázó virágig.


Közben megtanulják a gyermek méretű szerszámok használatát, felelősséget éreznek a gondozott virágokért, a környezet védéséért, óvásáért, ezáltal alakul a környezettudatos szemléletük.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk