https://kolorline.hu/Díjazták a megye legszebb ovis virágoskertjét

Díjazták a megye legszebb ovis virágoskertjét

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Második alkalommal vehette át az első helyezettnek járó oklevelet Marton Zsuzsanna és Sütő Lajosné vezette kis csapat a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár tagóvodájából, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által kiírt „Kertész leszek” pályázat eredményhirdetésén Edelényben.


Az oklevél mellé játékjutalomban részesültek a szorgos kezű gyerekek a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete jóvoltából. 
A gyermekek a szülők, nagyszülők és az óvodapedagógusok segítségével kis kertet alakítottak ki óvodájuk udvarán. A felnőttekkel együtt ásóznak, ültetnek, gereblyéznek. A csoportszobában palántákat nevelnek, amelyek tavasszal kiültetnek a virágládákba és a kiskertbe. Az előkészített földbe elszórt virágmagot együtt locsolják, gyomlálják és egészen őszig gondozzák. A virágmagokat begyűjtik, az évelő növényeket ládákba rakják, megfelelő helyen „teleltetik”. Ezáltal közvetlen tapasztalatot szereznek a növények, virágok fejlődéséről egészen a pici magtól a pompázó virágig.


Közben megtanulják a gyermek méretű szerszámok használatát, felelősséget éreznek a gondozott virágokért, a környezet védéséért, óvásáért, ezáltal alakul a környezettudatos szemléletük.

További híreink

Pályaválasztási fórum – Kazincbarcikán széles a továbbtanulási kínálat

Dátum: 2022. okt 07. 13:51

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola szervezésében pályaválasztási fórumot tartottak az általános iskolák végzőseinek és szüleinek az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 6-án. A program helyszínét Kazincbarcika Város Önkormányzata biztosította.

Futball Diákolimpia – III. és IV. korcsoportos leány városi és körzeti döntő

Dátum: 2022. okt 07. 13:15

Futball Diákolimpia leány városi és körzeti döntőt rendeztek október 6-án a KSK műfüves pályáján. A megmérettetésen a III. és a IV. korcsoportos általános iskolás lányok vettek részt.

Zenével, tánccal és verssel köszöntötték a szépkorúakat

Dátum: 2022. okt 06. 11:12

Az idősek hónapja programsorozat keretein belül lepték meg zenével, tánccal és verssel a II. Számú Idősek Otthona lakóit a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és pedagógusai október 6-án.

Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Dátum: 2022. okt 06. 10:34

Felnőtt és gyermekprogramok, könyvbemutató, író-olvasó találkozók, különböző online programok, valamint ingyenes beiratkozás is várja a látogatókat az Egressy Béni Városi Könyvtárban. Magyarországon október 3-a és 9-e között tart az Országos Könyvtári Napok, amihez a kazincbarcikai könyvtár idén is csatlakozott.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Szüreti Vigalom

Mezey István Művészeti Központ udvara

Idősek hónapja –Tökös családi játszóház

Mezey István Művészeti Központ – Gyermekek háza-Kézművesház

Idősek hónapja – Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek táncelőadása

I. Számú Idősek Otthona Klubja Kazincbarcika, Csokonai utca 3.

Idősek hónapja – KolorAkadémia

Mezey István Művészeti Központ

Idősek hónapja – Szépkorúak Színes Világa - Nyugdíjas Ki mit tud?

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk