https://kolorline.hu/Díjazták a megye legszebb ovis virágoskertjét

Díjazták a megye legszebb ovis virágoskertjét

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Második alkalommal vehette át az első helyezettnek járó oklevelet Marton Zsuzsanna és Sütő Lajosné vezette kis csapat a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár tagóvodájából, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által kiírt „Kertész leszek” pályázat eredményhirdetésén Edelényben.


Az oklevél mellé játékjutalomban részesültek a szorgos kezű gyerekek a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete jóvoltából. 
A gyermekek a szülők, nagyszülők és az óvodapedagógusok segítségével kis kertet alakítottak ki óvodájuk udvarán. A felnőttekkel együtt ásóznak, ültetnek, gereblyéznek. A csoportszobában palántákat nevelnek, amelyek tavasszal kiültetnek a virágládákba és a kiskertbe. Az előkészített földbe elszórt virágmagot együtt locsolják, gyomlálják és egészen őszig gondozzák. A virágmagokat begyűjtik, az évelő növényeket ládákba rakják, megfelelő helyen „teleltetik”. Ezáltal közvetlen tapasztalatot szereznek a növények, virágok fejlődéséről egészen a pici magtól a pompázó virágig.


Közben megtanulják a gyermek méretű szerszámok használatát, felelősséget éreznek a gondozott virágokért, a környezet védéséért, óvásáért, ezáltal alakul a környezettudatos szemléletük.

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk