https://kolorline.hu/Nagyobb összegre pályázhatnak a civilek és a sportegyesületek

Nagyobb összegre pályázhatnak a civilek és a sportegyesületek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nagyobb összegre pályázhatnak a civilek és a sportegyesületek

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete április 27-én. A városatyák elfogadták többek között a Bűnmegelőzési, Vagyonvédelmi Alapítvány; a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ gyermekjóléti feladatairól, valamint a polgármesteri hivatal 2016. évi működéséről szóló beszámolót. A testület elé került a város új kitüntető díjakról szóló rendelete, amelynekjóvoltából emelkednek a kitüntető díjakhoz és elismerő címekhez járó pénzjutalmak, illetve két új díj alapítása is sor került. A grémium javaslatára idén nagyobb összegre pályázhatnak a civil szervezetek és a sportegyesületek. A önkormányzat támogatásával új gépjárművet kaphat a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete, valamint 1,5 millió forinttal és térkövekkel járulnak hozzá a Kazincbarcika-felsői Református Egyházközség leendő gyülekezeti házának felújításához. Az ülésen módosították az inkubációs ház bérleti díjaira vonatkozó határozatot is.

 

Két új kitüntető díjat alapítottak

A képviselő-testület legutóbb 2001-ben alkotott rendeletet a kitüntető díjak és elismerő címek alapításáról, valamint adományozásának szabályairól, amit azóta többször módosítottak. A grémium részéről tavaly egyértelműen megfogalmazódott: új rendeletre van szükség. Hosszas előkészítő munka után, a frakciók teljes egyetértésével elkészült az új rendelet, amelyet április 27-én elfogadtak. Ennek értelmében jelentősen emelkedneka kitüntető díjakkal és elismerő címmel járó nettó pénzjutalmak; a díszpolgári címhez egy nagy értékűezüst emlékérem is jár majd; valamint két új kitüntető díjat alapítottak, amelyek a Kazincbarcika Város Közbiztonságáért és a Kazincbarcika Város Civil Életéért díjak.

-Mindkét új díj a szívem csücske.Nagyon fontos, hogy a város közbiztonságáért dolgozók és a civil szférában tevékenykedők közül is értékeljük a legkiemelkedőbbeket- kommentálta az új kitüntető díjak alapításátPétervári György önkormányzati képviselő.

 

Emelkedő a pályázati keretösszegek

Kazincbarcika Város Önkormányzata 2017-ben a helyi civil szervezetek működésére, programjainak és rendezvényeinek támogatására 5 millió forintot; míg a sportszervezetek működésének támogatására 6 millió forintot kíván pályázati úton biztosítani. A pályázatok kiírásának, benyújtásának és elbírálásának határidejéről is döntött a képviselő-testület.

- A civil szektornak kiírt pályázatunk véglegesítését egy civil kerekasztal-beszélgetés előzte meg. Törekedtünk arra, hogy a fórumon megfogalmazott igények a pályázatban is megjelenjenek, például nagyobb összegre lehessen pályázni. Minden egyes civil és sportszervezeti vezetőt arra sarkallok, hogy a város honlapján és a helyi médiumokban keresse a kiírást,és bátran pályázzon! - buzdította az érintetteket Szitka Péter polgármester.

-Örömünkre szolgál, hogy emelkedett a pályázati keret. A civil szervezetek esetében idén 250 ezer forintra növekedett a pályázható összeg, ami a munkájukhoz hathatósabb segítséget nyújthat - tette hozzá Kondorné Sztojka Ágnes, a Fidesz frakcióvezetője.

 

Támogatás a mozgáskolátozottaknak és a felső-barcikaiaknak

Az önkormányzat támogatását élvezi a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete és a Kazincbarcika-felsői Református Egyházközség is, az egyesületnek és a helyi egyháznak is másfél millió forintot szavaztak meg a városatyák.

- Egyhangú döntés született arról, hogy támogatjuk a mozgáskorlátozottak egyesületének személygépjármű-beszerzését. Az egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy a feltételrendszerükön javítsanak, és ebben mi, mint önkormányzat szeretnénk szerepet vállalni - indokolta a támogatás fontosságát a polgármester.

A grémium hasonlóan járt el a helyi egyházközség esetében is. Tavaly februárbangyülekezeti gyűjtésből megvásároltak egy, a felső-barcikai református templom mellett található ingatlant, amely a felújítás után gyülekezeti házként működne. Ehhez járult hozzá az önkormányzat a pénzbeli támogatáson túl térkő biztosításával, amellyel a bekötőutat és az udvart burkolják majd le.

- A gyülekezeti ház a hagyományőrzés és a múlt megőrzésének egyik leendő színhelye lehet. Felső-Barcika ennek városnak a gyökere, gyökér nélkül pedig fa nem létezik - mondta Pogány István önkormányzati képviselő, aki köszönetét fejezte ki a képviselő-testületnek, majd hozzátette: az épület a későbbiekben nemcsak a helyi fiatalok és idősek, hanem a városon túli, Kazincbarcikát szerető fiatalok gyülekezeti háza is lehet.

 

Kedvező bérleti díjakkal várja a vállalkozásokata KOLORLAB Innovációs Központ

A grémium március 30-ai ülésén döntött arról, hogy üzemeltetés céljából a Barcika Szolg Kft. ingyenes használatába adja a volt Központi Általános Iskolából kialakított, leendőKOLORLAB Innovációs Központot. A döntést követő érdeklődések tapasztalatait összegezve április 27-én meghatároztáka bérletidíj-kedvezményre jogosult vállalkozások körét és a kedvezmények mértékét, illetve a kedvezményezetti kategóriába nem tartozó szervezetek bérleti díját. Ez utóbbi 2000 Ft/m2/hó + áfa, amely tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat is: közös helyiségek takarítása, külső és belső területek igénybevétele, épülettartozékok karbantartása, internet-szolgáltatás biztosítása, rezsiköltségek (villamos áram, víz, szennyvíz, távfűtés, kommunális hulladékszállítás), felújítási és ingatlankezelési költségek; viszont nem tartalmazza az egyedi tevékenység során keletkezett nagy mennyiségű gyártási hulladék és veszélyes hulladék elszállítását.

A kedvezményezetteknek két kategóriát állapítottak meg.Az ide tartozó vállalkozásoknak a betelepülés 1-3 évében az általánosnál kedvezőbb lesz a bérleti díja.

 

Táblázatba

1. kategória

Kategória                                                      Időszak          Bérleti díj

- Kezdő vállalkozó/vállalkozás                      1. félév            800 Ft/m2/hó + áfa

- Kézműves, feldolgozóipari                         2. félév            900 Ft/m2/hó + áfa

tevékenység                                                   3. félév            1100 Ft/m2/hó + áfa

- Svájci Alapból finanszírozott,                     4. félév            1300 Ft/m2/hó + áfa

önkormányzat által folytatott                                    5. félév            1500 Ft/m2/hó + áfa

Vállalkozói Pályázati Alapban                      6. félévtől       1700 Ft/m2/hó + áfa

való eredményes részvétel

 

2. kategória

Kategória                                                      Időszak          Bérleti díj

- Kutató-fejlesztő, mérnöki                           1. félév            1400 Ft/m2/hó + áfa

tevékenység                                                    2. félév            1500 Ft/m2/hó + áfa

- Digitális technológián alapuló                     3. félév            1500 Ft/m2/hó + áfa

távmunka jellegű tevékenység,                      4. félév            1750 Ft/m2/hó + áfa

IT-szektorba tartozó tevékenység                  5. félév            1750 Ft/m2/hó + áfa

- Kreatív jellegű tevékenység                        6. félévtől       2000 Ft/m2/hó + áfa

- Vállalkozások működését segítő

szolgáltatások jelenléténekösztönzése

- Ipari parkba való betelepülés ösztönzése

 

Külön keretes

A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2017-ben két alkalommal is igazgatási szünetet tart majd. Az őszi igazgatási szünetre október 30-ától és 31-éig, a télire december 21-étől 29-éig kerül sor. Az igazgatási szünetek időtartama alatt az ügyfélfogadás szünetel, a hivatalban ügyelet lesz. Az igazgatási szünet az Önkormányzati Rendészet Kazincbarcika munkarendjét nem érinti.

További híreink

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

Progresszív Digitális Témahét a Tompa Mihály iskolában

Dátum: 2024. ápr 22. 08:19

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája idén 9. alkalommal csatlakozott a Digitális Témahét nevű országos digitális pedagógiai mozgalomhoz. Az április 8-tól 16-ig tartó program címeres témája pedig kiváló alkalomszerűen Kazincbarcika kerek 70 éves születésnapja lett, köré épített kreatív feladatokkal az alsósok számára.

Kazincbarcikai siker a 6. Kassa-Miskolc Ultramarathonon

Dátum: 2024. ápr 21. 17:50

Nem akármilyen kazincbarcikai sikerek is születettek a 6. Kassa—Miskolc Ultramarathonon. A BorsodChem Runners férfi ötös váltója rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de szépen szerepeltek további egészben vagy részben kazincbarcikai formációk is.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk