https://kolorline.hu/Pályázati felhívás - „Tiszta udvar, rendes ház 2017 év”

Pályázati felhívás - „Tiszta udvar, rendes ház 2017 év”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika képviselő-testülete tavaly egy régi hagyományt felújítva 2016-ban megalapította a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címet, hogy elismerésben részesítse azokat a lakóközösségeket, lakóingatlan-tulajdonosokat és -használókat, akik kiemelkedően sokat tesznek a város szépítése érdekében.

Pályázók köre

A település közigazgatási területén lévő

- lakóközösségek,

- lakóingatlanok tulajdonosai,

- lakóingatlanok használói.

Kinek adományozható a cím?

1.) Akinek ingatlana, családi háza, társasháza, lépcsőháza, az ingatlan előtti járdaszakasz, az ott lévő növényzet, továbbá az ingatlanon található épület, kert, udvar megjelenésében harmonikusan, esztétikusan illeszkedik a környezetéhez.

2.) Ami/aki a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, és amennyiben vonatkozik rá, a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező közszolgáltatást igénybe veszi.

3.) Aminek/akinek az ingatlana jogerős építési engedély alapján épült, és jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkezik.

Az elismerés formája:

- lakóingatlan tulajdonosa vagy használója esetében 100 000 Ft egyszeri díjazás, a lakóközösségek esetében a lakóközösséghez tartozó lakásonként 10 000 Ft egyszeri díjazás;

- egy „Tiszta udvar, rendes ház 2017 év” feliratú, 20x30 cm-es nagyságú, falra szerelhető fém tábla, melyet az épület közterület felé eső homlokzatára kell rögzíteni.

Fontos! Aki az elismerő címet elnyerte, az elnyerést követő öt évben nem vehet részt a pályázaton az elismerő címet már elnyert ingatlannal!

Pályázat benyújtása

Pályázni az erre rendszeresített jelentkezési lapon lehet, amely letölthető a www.kazincbarcika.hu weboldalról, illetve személyesen átvehető a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal (3700 Kazincbarcika, Fő tér 4.) portáján.

A pályázatokat - azaz a hiánytalanul kitöltött, aláírt jelentkezési lapokat - 2017. május 10-én (szerdán) 16.00 óráig postai úton vagy személyesen kell visszajuttatni az alábbi címre: Kazincbarcika Város Polgármestere, 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4. A borítékra írják rá: „Tiszta udvar, rendes ház 2017 év” pályázat.

A pályázat elbírálása

A „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címet évente legfeljebb tíz pályázó nyerheti el, melyből ötöt lakóingatlanok tulajdonosai vagy használói közül, ötöt a lakóközösségek közül választ ki a Tiszta Udvar, Rendes Ház Bizottság.

A bizottság tagjai: a polgármester, a képviselő-testület állandó bizottságainak elnökei, a városi főépítész, egy kert- és tájépítészeti tervező, a Barcika Park Nonprofit Kft. szakmai vezetője, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési és fejlesztési osztályának vezetője.

A bizottság helyszíni szemle után tesz javaslatot az elismerő cím adományozására, amelyről a képviselő-testület dönt a 2017. június 22-ei munkaterv szerinti ülésén.

A nyertes pályázók írásban kapnak értesítést. Az elnyert címek 2017. augusztus 20-án ünnepélyes keretek között lesznek átadva.

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk