https://kolorline.hu/Színes programok és díjátadó a magyar sport napján

Színes programok és díjátadó a magyar sport napján

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A hagyományokhoz híven idén is megrendezte a magyar sport napját Kazincbarcika Város Önkormányzatának megbízásából a Barcika Art Kft. május 6-án. A programsorozat szombat reggel a Barcikai Emelkedők Terepfutó versenyével rajtolt, amit első alkalommal szervezett meg a Barcika Art Kft. a Csónakázó-tónál. A nem mindennapi megmérettetésen mintegy nyolcvanan vettek részt, közülük 61-en tíz, 17-en pedig harminc kilométeren teljesítettek. Távonként az első három nőt és férfit külön díjazták, a legjobb nő és férfi helyezett Kolorfesztivál-bérlettel gazdagodott, a BE TRAIL abszolút győztese egy vándorkupát kapott, amelyet egy évig birtokolhat, emellett a szervezők minden résztvevőnek oklevelet nyújtottak át teljesítményükért.

Kora délután a Don Bosco Sportközpont szabadtéri színpadán Czégel Erika, Miss Gymstick Hungary rendkívül jó hangulatú edzéssel mozgatta meg a kilátogatókat. Őt követte Schobert Norbert, aki retro aerobikórájával nemcsak fergetegessé tette a délutánt, de a ’80as, ’90-es évek nagy slágereit is együtt énekelte a sportok szerelmeseivel.

Az esemény keretében megrendezték a „Kazincbarcika Sportcsillagai” díjátadó ünnepséget, melyen a 2016-os évben kimagasló sportteljesítményt nyújtó tehetségeket és felkészítőiket jutalmazta Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az ünnepség a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének produkciójával kezdődött, majd elismerések átadása következett.

Az Év sportolója: Farkas János, a KBSC játékosa,

az Év utánpóltás sportolója: Bede Fanni, a Barcika Tenisz Club játékosa,

az Év edzője, felkészítője: Kónya Lajos, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület birkózó szakosztályának edzője,

az Év utánpótlás edzője, felkészítője: Kálmán Vilmos, a KBSC U17-es csapatának edzője,

az Év csapata: a Kazincbarcikai Ördögök futsalcsapata,

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden évben odaítéli egy arra érdemes sportolónak, felkészítőnek vagy sportszervezetnek a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat. Ezt az elismerést Czégel Erika Miss Gymstick Hungary vette át Szitka Pétertől, Kazincbarcika város polgármesterétől.

A rendezvényen az esélyegyenlőség jegyében érzékenyítő programokkal várta az érdeklődőket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a SINOSZ helyi szervezete, a Kincsem Napközi Fogyatékos Személyek Nappali Ellátása, a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete, az Autista Alapítvány Miskolc, az Idővár Nyugdíjas Klub Kazincbarcika, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete. Hiripi Edina, a B.-A.-Z. Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője a Kolorline érdeklődésére elmondta; szükség van arra, hogy az egészséges emberek közelebb kerüljenek a fogyatékkal élőkhöz, ezért is örült annak, hogy részt vettek a magyar sport napján.

A programok tombolasorsolással és közönségtalálkozóval zárultak, melyen Kazincbarcikai Ördögök együtt fociztak az érdeklődőkkel.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk