https://kolorline.hu/Mercedes-Benz Classic Csillagtúra Kazincbarcikán is

Mercedes-Benz Classic Csillagtúra Kazincbarcikán is

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kevesebb, mint két hét, és útjára indul a jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, amely az oldtimer Mercedes-Benz tulajdonosok kétévente megrendezett, látványos felvonulása. A harminc évnél is idősebb mérnöki műremekeket ünneplő esemény idén a legsportosabb Mercedes-Benz modellek története előtt tiszteleg.


A résztvevők május 19-e és 21-e között Budapestről indulva teljesítik a csillagtúrát a Mátra és a Bükk érintésével. A program népszerűségét bizonyítja, hogy mintegy nyolcvan oldtimert regisztráltak a rendezvényre.
A 2017-es csillagtúra központi témái az 50. születésnapjukat ünneplő, sportos AMG modellek, amelyek tervezésekor a dizájn és a teljesítmény volt a középpontban. A legsportosabb modellek régmúltra visszanyúló sikerei nem csupán a véletlennek, hanem a tudatos mérnöki munkának és a maximális teljesítményre való törekvésnek köszönhetőek, amelyeknek hála az elmúlt évtizedekben a Mercedes-AMG számos bajnokságon állt a dobogó legfelső fokára. Május 19. és 21. között azonban nem csak az AMG modelleket, hanem - mint minden alkalommal - magát az automobil megalkotóját és feltalálását is ünnepli a Mercedes-Benz.

Az 50. AMG évforduló alkalmából a veterán műremekek és tulajdonosaik útja az első csillagtúra helyszínére, Egerbe és annak környékére, köztük Kazincbarcikára vezet. A klasszikusok a Mátra és a Bükk szerpentinjeit népesítik be két teljes napon keresztül. Az oldtimerek felvonulása nem csak az autózás szerelmeseinek, hanem a dizájn és a sebesség kedvelőinek is kellemes kikapcsolódást nyújtanak majd.
A veterán modellek május 20-án, szombaton 14.55-16.50 között érkeznek Kazincbarcikára, a Fő térre (a városházával szembe), ahol időmérőpontot alakítanak ki a szervezők.
A jelentkezés már lezárult az idei eseményre. A regisztrációból befolyt összeg egy részét, azaz minden nevezési díjra eső tízezer forintot, a Mercedes-Benz 2017-ben is a Budapesti Korai Fejlesztő Központnak ajánlotta fel.

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk