https://kolorline.hu/Közmeghallgatás: középpontban az Egressy út forgalmi rendje

Közmeghallgatás: középpontban az Egressy út forgalmi rendje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Közmeghallgatást tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata május 11-én, a polgármesteri hivatal nagytanácskozójában.Az eseményen hat érdeklődő vett részt, akik több közérdekű témát jeleztek a városvezetésnek.

A közmeghallgatás fő témája egyértelműen az Egressy út megújult belvárosi szakaszának közlekedési rendje volt. A hozzászólók egyebek mellett kiemelték: csak részben megoldott az árufeltöltés, illetve főként a városba látogató idegeneknek jelent gondot, hogy nem tudják, hogyan lehet megközelíteni egy-egy üzletet.

Szitka Péter polgármester válaszában hangsúlyozta: a forgalmi rend – mely a sétálóutca felújításakor lett kialakítva – éppen azt a célt szolgálta, hogy az átmenő forgalom átterelődjön a korábban létesített gyűjtőutakra, és ezáltal megoldódjanak a korábbi forgalmi és parkolási problémák. Ráadásul – folytatta a polgármester – az új utak mentén számtalan új parkoló is létesült, így csupán megszokás kérdése az, hogy ne az üzlet előtt parkoljanak. Kiemelte, nincs ez másképp a közeli nagyvárosokban, így Miskolcon, Ózdon, de Egerben sem.

Azt a lakossági felvetést viszont a városvezető is támogatta, hogy jelenjen meg a közeledési rendről egy egyértelműsítő térkép a Kolor7 hetilapban, valamint, hogy kiegészítőtáblák segítsék az eligazodást a belvárosban.

Érkezett kérdés a városi strand újranyitásával kapcsolatban is. Szitka Péter kijelentette: a létesítmény további sorsa folyamatosan napirenden van a testületi üléseken. A strand újranyitásához először ki kell dolgozni egy koncepciót, illetve befektetőt, forrást kell találni a rekonstrukcióhoz.

Az Egressy úton és a strandon kívül téma volt még egyebek mellett egy új gyalogátkelő létesítése a Rózsadombnál, szó esett az Aranyalma utcában út és csapadékvíz-elvezető kialakításáról is, de a KSK-n épülő új művüfes pályával és annak finanszírozásával kapcsolatosan is érkeztek kérdések. 

További híreink

Bike Day

Dátum: 2023. szept 23. 08:00

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság idén is megrendezte a Bike Day elnevezésű balesetmegelőzési programját. A Don Bosco Sportközpont parkolójában több mint 100 helyi óvodás és általános iskolás mutatta meg, mennyire jártas a KRESZ-ben, és mennyire veszi jól a gyakorlatban a közlekedési akadályokat.

Feloldották az útzárat a Lidl-körforgalomnál

Dátum: 2023. szept 22. 19:25

Nem készült el még teljesen, ám szeptember 22-én feloldották a Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződésében az útzárat. Azok a munkálatok, amelyek még hátravannak, már nem járnak teljes korlátozással.

ERASMUS+ BARCELONA – 2023

Dátum: 2023. szept 20. 20:38

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola megnyerte az Erasmus+ rövidtávú szakmai gyakorlatának lehetőségét. 2023. június 25. és július 16. között Barcelonában bővült 12 grafikus tanuló szakmai tapasztalata, kulturális műveltsége.

Kertünk felkészítése a szélsőséges időjárásra — a kertben alkalmazható alkalmazkodási válaszlépések

Dátum: 2023. szept 19. 09:00

Kertünk fokozottan ki van téve az éghajlati elemeknek, a globális szintű klímaváltozás okozta extrém időjárás súlyosan károsíthatja a növényeket, kerti eszközöket és melléképületeket, ezzel akár jelentős anyagi károkat és terméskiesést okozva. Az ilyen jellegű károk egy része megelőzhető, ha tudatosan felkészítjük kertünket és – ha kert hiányában is kertészkednénk, akkor – erkélyünket az extrém időjárási események okozta kihívásokra. Ehhez fontos átgondolnunk, hogy a kertünknek vagy erkélyünknek milyen adottságai vannak, és a várható jövőbeli éghajlati változásokat figyelembe véve, tudatosan célszerű megtervezni a változtatásokat, beavatkozásokat.

KolorTV élőben

Programajánló

Mezey-workshop II.

Mezey István Művészeti Központ

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk