https://kolorline.hu/Közmeghallgatás: középpontban az Egressy út forgalmi rendje

Közmeghallgatás: középpontban az Egressy út forgalmi rendje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Közmeghallgatást tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata május 11-én, a polgármesteri hivatal nagytanácskozójában.Az eseményen hat érdeklődő vett részt, akik több közérdekű témát jeleztek a városvezetésnek.

A közmeghallgatás fő témája egyértelműen az Egressy út megújult belvárosi szakaszának közlekedési rendje volt. A hozzászólók egyebek mellett kiemelték: csak részben megoldott az árufeltöltés, illetve főként a városba látogató idegeneknek jelent gondot, hogy nem tudják, hogyan lehet megközelíteni egy-egy üzletet.

Szitka Péter polgármester válaszában hangsúlyozta: a forgalmi rend – mely a sétálóutca felújításakor lett kialakítva – éppen azt a célt szolgálta, hogy az átmenő forgalom átterelődjön a korábban létesített gyűjtőutakra, és ezáltal megoldódjanak a korábbi forgalmi és parkolási problémák. Ráadásul – folytatta a polgármester – az új utak mentén számtalan új parkoló is létesült, így csupán megszokás kérdése az, hogy ne az üzlet előtt parkoljanak. Kiemelte, nincs ez másképp a közeli nagyvárosokban, így Miskolcon, Ózdon, de Egerben sem.

Azt a lakossági felvetést viszont a városvezető is támogatta, hogy jelenjen meg a közeledési rendről egy egyértelműsítő térkép a Kolor7 hetilapban, valamint, hogy kiegészítőtáblák segítsék az eligazodást a belvárosban.

Érkezett kérdés a városi strand újranyitásával kapcsolatban is. Szitka Péter kijelentette: a létesítmény további sorsa folyamatosan napirenden van a testületi üléseken. A strand újranyitásához először ki kell dolgozni egy koncepciót, illetve befektetőt, forrást kell találni a rekonstrukcióhoz.

Az Egressy úton és a strandon kívül téma volt még egyebek mellett egy új gyalogátkelő létesítése a Rózsadombnál, szó esett az Aranyalma utcában út és csapadékvíz-elvezető kialakításáról is, de a KSK-n épülő új művüfes pályával és annak finanszírozásával kapcsolatosan is érkeztek kérdések. 

További híreink

Nem sikerült a győzelem a Kazincbarcikai KSE női kézilabdacsapatának (frissítve)

Dátum: 2022. nov 27. 19:15

Az Ungvár KC diadalmaskodott szombaton a Don Bosco Sportcsarnokban, az NB II Észak-kelet csoportjában a KKSE ellen.

Adventi játszóházak Kazincbarcikán

Dátum: 2022. nov 27. 08:36

Ünnepi videón a Gyermekek Háza - Kézművesház adventi programsora

Annyi az adventi program, hogy csak kapkodjuk a fejünket

Dátum: 2022. nov 26. 19:41

Kisfilmünkben heti bontásban a részletek, egy stand up comedy bónusszal

Szolgálat közben mentettek életet a barcikai rendőrök

Dátum: 2022. nov 26. 11:00

A leghősiesebb tettet hajtotta végre két járőr pénteken Kazincbarcikán. Egy üzletben rosszul lett férfit élesztettek sikeresen újra.

KolorTV élőben

Programajánló

Izsó Miklós Képzőművészeti Kör kiállítás-megnyitó

Mezey István Művészeti Központ udvara

II. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

Városi Mikulás-ünnepség I.

Mezey István Művészeti Központ

Mesés kalandozás a Mikulás-vonattal Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Mikulás-kocogás

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk