https://kolorline.hu/Három napig Kazincbarcika a mazsorett fővárosa

Három napig Kazincbarcika a mazsorett fővárosa

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika ad otthont május 12-14. között a XVII. Magyar Mazsorett Bajnokságnak. Az eseményre 18 településről közel 500 fiatal vesz részt.

Az esemény pénteken a Don Bosco Sportközpontban kezdődött, a létesítmény ad otthont a háromnapos bajnokság több programjának. Az eseményen előbb Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés a színes városnak, hogy otthont adhat ennek az ugyancsak színes rendezvénynek.
– Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még sosem rendeztek mazsorett bajnokságot, ezért külön öröm számunkra, hogy a tizenhetediknek éppen Kazincbarcika adhat otthont – hangsúlyozta Szitka Péter.

Seres Ottó, a Don Bosco Sportközpont igazgatója hozzátette, számukra is megtiszteltetés, hogy a múlt szeptemberi megnyitását követően fél évvel már ilyen neves eseménynek adhatnak otthont.

Geisztné Gogolák Éva, a Magyar Majorette Szövetség elnöke a kolorline.hu-nak elmondta, a Magyar Mazsorett Bajnokság a sportág legrangosabb hazai megmérettetése, ennek eredményei alapján vehetnek részt a legjobbak az Európa Bajnokságon.
- Borsod megyébe a szendrői Százszorszép Mazsorett Csoportnak köszönhetően kerültünk, akik korábban pályáztak az országos bajnokság megrendezésére. Nagy öröm számunkra, hogy Kazincbarcika és a Don Bosco Sportközpont vezetése ilyen örömmel fogadott minket, úgy érzem minden feltétel adott ahhoz, hogy egy sikeres rendezvényt bonyolítsunk le a következő három napban.

A XVII. Magyar Mazsorett Bajnokság pénteken egyéni és csoportos versenyekkel vette kezdetét, szombaton menetversennyel, vasárnap színpadi számokkal ért véget.

További képek a galériában!

A programról részletesen az alábbi linken olvashat.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk