https://kolorline.hu/Három napig Kazincbarcika a mazsorett fővárosa

Három napig Kazincbarcika a mazsorett fővárosa

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika ad otthont május 12-14. között a XVII. Magyar Mazsorett Bajnokságnak. Az eseményre 18 településről közel 500 fiatal vesz részt.

Az esemény pénteken a Don Bosco Sportközpontban kezdődött, a létesítmény ad otthont a háromnapos bajnokság több programjának. Az eseményen előbb Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés a színes városnak, hogy otthont adhat ennek az ugyancsak színes rendezvénynek.
– Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még sosem rendeztek mazsorett bajnokságot, ezért külön öröm számunkra, hogy a tizenhetediknek éppen Kazincbarcika adhat otthont – hangsúlyozta Szitka Péter.

Seres Ottó, a Don Bosco Sportközpont igazgatója hozzátette, számukra is megtiszteltetés, hogy a múlt szeptemberi megnyitását követően fél évvel már ilyen neves eseménynek adhatnak otthont.

Geisztné Gogolák Éva, a Magyar Majorette Szövetség elnöke a kolorline.hu-nak elmondta, a Magyar Mazsorett Bajnokság a sportág legrangosabb hazai megmérettetése, ennek eredményei alapján vehetnek részt a legjobbak az Európa Bajnokságon.
- Borsod megyébe a szendrői Százszorszép Mazsorett Csoportnak köszönhetően kerültünk, akik korábban pályáztak az országos bajnokság megrendezésére. Nagy öröm számunkra, hogy Kazincbarcika és a Don Bosco Sportközpont vezetése ilyen örömmel fogadott minket, úgy érzem minden feltétel adott ahhoz, hogy egy sikeres rendezvényt bonyolítsunk le a következő három napban.

A XVII. Magyar Mazsorett Bajnokság pénteken egyéni és csoportos versenyekkel vette kezdetét, szombaton menetversennyel, vasárnap színpadi számokkal ért véget.

További képek a galériában!

A programról részletesen az alábbi linken olvashat.

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk