https://kolorline.hu/Egészséghét az Alsóvárosi Körúti Tagóvodában

Egészséghét az Alsóvárosi Körúti Tagóvodában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egészséghét projekt keretében egy teljes héten át kínálták fel az óvodapedagógusok a gyermekeknek és családjuknak egészséggel kapcsolatos programjaikat.

Céljuk volt, hogy az egészségfejlesztés témakörén belül minden terület figyelmet kapjon. A mozgásra, az egészséges táplálkozásra, a környezetvédelemre, a megfelelő higiéniai szokásokra, esélyegyenlőség/másság illetve a lelki egészségvédelemre fókuszálva tervezték meg a napi tevékenységeiket. Programjaikat egy-egy mese előadással, koncerttel, táncházzal közös mozgással színesítették. A szülők különböző ingyenes szűrővizsgálatokon (vérnyomás, vércukor, testsúlyindex,) vehettek részt. Nem titkolt szándékuk volt, hogy a családokat megszólítva, közösen gondolkodva tegyenek gyermekeik, környezetük és önmaguk egészségéért.

A programot megelőzően a gyerekek ellátogattak a fogorvosi rendelőbe, a sportközpontba, zöldségesbe, hogy élményszerű tapasztalatokat szerezhessenek.

Változatos technikával jelenítették meg élményeiket, érzéseiket mely alkotásokból egy kiállítást rendeztek a tagóvoda tornatermében.

(Forrás: Alsóvárosi Körúti Tagóvoda)

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk