https://kolorline.hu/Egészséghét az Alsóvárosi Körúti Tagóvodában

Egészséghét az Alsóvárosi Körúti Tagóvodában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egészséghét projekt keretében egy teljes héten át kínálták fel az óvodapedagógusok a gyermekeknek és családjuknak egészséggel kapcsolatos programjaikat.

Céljuk volt, hogy az egészségfejlesztés témakörén belül minden terület figyelmet kapjon. A mozgásra, az egészséges táplálkozásra, a környezetvédelemre, a megfelelő higiéniai szokásokra, esélyegyenlőség/másság illetve a lelki egészségvédelemre fókuszálva tervezték meg a napi tevékenységeiket. Programjaikat egy-egy mese előadással, koncerttel, táncházzal közös mozgással színesítették. A szülők különböző ingyenes szűrővizsgálatokon (vérnyomás, vércukor, testsúlyindex,) vehettek részt. Nem titkolt szándékuk volt, hogy a családokat megszólítva, közösen gondolkodva tegyenek gyermekeik, környezetük és önmaguk egészségéért.

A programot megelőzően a gyerekek ellátogattak a fogorvosi rendelőbe, a sportközpontba, zöldségesbe, hogy élményszerű tapasztalatokat szerezhessenek.

Változatos technikával jelenítették meg élményeiket, érzéseiket mely alkotásokból egy kiállítást rendeztek a tagóvoda tornatermében.

(Forrás: Alsóvárosi Körúti Tagóvoda)

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk