https://kolorline.hu/Egészséghét az Alsóvárosi Körúti Tagóvodában

Egészséghét az Alsóvárosi Körúti Tagóvodában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egészséghét projekt keretében egy teljes héten át kínálták fel az óvodapedagógusok a gyermekeknek és családjuknak egészséggel kapcsolatos programjaikat.

Céljuk volt, hogy az egészségfejlesztés témakörén belül minden terület figyelmet kapjon. A mozgásra, az egészséges táplálkozásra, a környezetvédelemre, a megfelelő higiéniai szokásokra, esélyegyenlőség/másság illetve a lelki egészségvédelemre fókuszálva tervezték meg a napi tevékenységeiket. Programjaikat egy-egy mese előadással, koncerttel, táncházzal közös mozgással színesítették. A szülők különböző ingyenes szűrővizsgálatokon (vérnyomás, vércukor, testsúlyindex,) vehettek részt. Nem titkolt szándékuk volt, hogy a családokat megszólítva, közösen gondolkodva tegyenek gyermekeik, környezetük és önmaguk egészségéért.

A programot megelőzően a gyerekek ellátogattak a fogorvosi rendelőbe, a sportközpontba, zöldségesbe, hogy élményszerű tapasztalatokat szerezhessenek.

Változatos technikával jelenítették meg élményeiket, érzéseiket mely alkotásokból egy kiállítást rendeztek a tagóvoda tornatermében.

(Forrás: Alsóvárosi Körúti Tagóvoda)

További híreink

Szeptemberre elkészül az Eszterlánc Óvoda új épülete

Dátum: 2023. márc 29. 09:00

Korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő épületet kap a kazincbarcikai Eszterlánc Óvoda a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében. A beruházás jó ütemben halad, így az új intézmény idén szeptembertől fogadja a gyermekeket.

A végéhez közelít a távfűtési szezon

Dátum: 2023. márc 28. 18:29

Kazincbarcikán az országos átlaghoz képest kiemelten sok, körülbelül 8000 távfűtéses ingatlan található. A távhőtörvény szerint a szolgáltatónak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állnia. Hogy mikor induljon és mikor álljon le a fűtés ezen időszakon belül, azt a társasházközösség dönti el. Kazincbarcikán az intézményekben úgynevezett jelleggörbe alapján, míg a távfűtéses lakásokban a külső hőmérséklet alakulásának függvényében fűtenek.

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Dátum: 2023. márc 28. 09:00

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Bemutatkoztak a leendő elsősök tanítói Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 27. 22:13

Egy igazán kedves és emlékezetes program során ismerhették meg a leendő első osztályos kazincbarcikai óvodások tanítóikat. A Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái a Don Bosco Sportközpontba hívták a város utolsó éves ovisait, hogy bemutathassák, milyen munka zajlik az érintett oktatási intézményekben.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk