https://kolorline.hu/Versenyző dózsások Kárpátalján

Versenyző dózsások Kárpátalján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

 „Virtuális barangolás a múltban” címmel rendeztek versenyt Kárpátalján május 8-án és 9-én, melyre Borsod megyéből 126 gyerek, 17 csapat érkezett.

A Dózsa György Tagiskolából T-34-es szöcskék fantázianévvel – melyet a Hermann Ottó Múzeumban egy rendhagyó történelem óra keretében találtak ki - indultak gyermekek a megmérettetésre. A verseny feladatai folyamatosan kerültek fel az „Elhallgatott történelem” című blogra, a honfoglalásról és a Gulág és Gupvi táborok feldolgozott anyagából. A verseny feltétele egy bemutatkozó videó volt, valamint egy makett a gulágtáborról. Sok munka után Szolyvára érkezve (az egykori kárpátaljai gyűjtőhelyen) az első megmérettés után, mécses gyújtással és a Himnusz eléneklésével emlékeztek a munkatáborokba elhurcoltakra. A verseny Munkácson, majd másnap a beregszászi főiskolán folytatódott a főiskolai tanárok zsűrizésével.

A dózsás csapat III. helyezést ért el, a makettjük pedig „Pedagógia díjat” kapott, mint a legjobban tanítható munkadarab. A makettek a beregszászi főiskolán maradtak a történelem tanításához.

Köszönet a csapatnak:

  • Balogh Lászlónak
  • Budai Bettinának
  • Illés Vandának
  • Kardos Dorinának
  • Kormány Ágnesnek
  • Pogány Eszternek
  • Tóth Ritának
  • Vélin Gábornak

Szentesi Mária (történelem tanár)

 

További híreink

A végéhez közelít a távfűtési szezon

Dátum: 2023. márc 28. 18:29

Kazincbarcikán az országos átlaghoz képest kiemelten sok, körülbelül 8000 távfűtéses ingatlan található. A távhőtörvény szerint a szolgáltatónak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állnia. Hogy mikor induljon és mikor álljon le a fűtés ezen időszakon belül, azt a társasházközösség dönti el. Kazincbarcikán az intézményekben úgynevezett jelleggörbe alapján, míg a távfűtéses lakásokban a külső hőmérséklet alakulásának függvényében fűtenek.

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Dátum: 2023. márc 28. 09:00

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Bemutatkoztak a leendő elsősök tanítói Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 27. 22:13

Egy igazán kedves és emlékezetes program során ismerhették meg a leendő első osztályos kazincbarcikai óvodások tanítóikat. A Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái a Don Bosco Sportközpontba hívták a város utolsó éves ovisait, hogy bemutathassák, milyen munka zajlik az érintett oktatási intézményekben.

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk