https://kolorline.hu/Versenyző dózsások Kárpátalján

Versenyző dózsások Kárpátalján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

 „Virtuális barangolás a múltban” címmel rendeztek versenyt Kárpátalján május 8-án és 9-én, melyre Borsod megyéből 126 gyerek, 17 csapat érkezett.

A Dózsa György Tagiskolából T-34-es szöcskék fantázianévvel – melyet a Hermann Ottó Múzeumban egy rendhagyó történelem óra keretében találtak ki - indultak gyermekek a megmérettetésre. A verseny feladatai folyamatosan kerültek fel az „Elhallgatott történelem” című blogra, a honfoglalásról és a Gulág és Gupvi táborok feldolgozott anyagából. A verseny feltétele egy bemutatkozó videó volt, valamint egy makett a gulágtáborról. Sok munka után Szolyvára érkezve (az egykori kárpátaljai gyűjtőhelyen) az első megmérettés után, mécses gyújtással és a Himnusz eléneklésével emlékeztek a munkatáborokba elhurcoltakra. A verseny Munkácson, majd másnap a beregszászi főiskolán folytatódott a főiskolai tanárok zsűrizésével.

A dózsás csapat III. helyezést ért el, a makettjük pedig „Pedagógia díjat” kapott, mint a legjobban tanítható munkadarab. A makettek a beregszászi főiskolán maradtak a történelem tanításához.

Köszönet a csapatnak:

  • Balogh Lászlónak
  • Budai Bettinának
  • Illés Vandának
  • Kardos Dorinának
  • Kormány Ágnesnek
  • Pogány Eszternek
  • Tóth Ritának
  • Vélin Gábornak

Szentesi Mária (történelem tanár)

 

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk