https://kolorline.hu/Üléseztek a városatyák

Üléseztek a városatyák

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Javult a közbiztonság

Munkaterv-szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 29-én. A tanácskozáson elfogadták a város zárszámadását, és a grémium több beszámolót is meghallgatott. A beszámolók sorát a Kazincbarcika város közbiztonsági helyzetéről készült rendőrkapitánysági szakmai anyag nyitotta, amit az Önkormányzati Rendészet Kazincbarcika (most elfogadott, új nevén Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet) beszámolója követett.

Dr. Toldi-Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője az ülésen kiemelte: a városban csökkent a bűncselekmények száma, a közlekedési kihágások azonban még mindig problémát jelentenek, amire igyekeznek nagyon odafigyelni.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere elmondta: a rendőrség és a rendészet rengeteget tesz külön-külön és együtt is azért, hogy Kazincbarcika egy nyugodt, élhető város legyen. Kondorné Sztojka Ágnes, a Fidesz frakcióvezetője hozzátette: örül, hogy - a közlekedési kihágásokat leszámítva - javult a közbiztonság Kazincbarcikán.

A képviselők egyhangúlag, 14 igennel fogadták el mindkét beszámolót.

Egyszerűbb lesz a problémabejelentés

Az ülésen Novák Péter, a Barcika Holding ügyvezető igazgatója prezentáció keretében beszélt egy intelligens, városüzemeltetési probléma-bejelentő mobilapplikáció bevezetéséről. Novák Péter hangsúlyozta: mind Android, mind iOS rendszerre kifejlesztett applikációról van szó, hozzátette: még tavaly egy nagyon jó gyakorlatot ismertek meg Budafok-Tétény Önkormányzatánál, így jött az ötlet, hogy a kazincbarcikai önkormányzatnál is bevessék ezt. A program gyors, egyszerű, ami kiválthatja mind a levél-, az e-mail-írást és a telefonálást is, előnye pedig, hogy a bejelentést tevő azonnali visszajelzést kap a probléma rögzítéséről, a későbbiekben pedig az ügy menetéről is. Az applikáció belső tesztelése június közepén kezdődik, majd várhatóan július elejétől a városlakók bevonásával folytatódik.

Új neve lesz az oviknak

Megváltozik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák három tagintézményének a neve a képviselő-testület döntése értelmében, így a jövőben az Alsóvárosi Körúti Tagóvoda a Nefelejcs, a Kertvárosi Tagóvoda a Százszorszép, az Építők Úti Tagóvoda pedig az Eszterlánc nevet viseli majd.

A városatyák döntöttek a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számáról, ami 2017. szeptember 1-jétől harminckilenc lesz, ebből harminchat csoport Kazincbarcikán, egy Sajóivánkán, kettő Szuhakállóban indul.

Bővül a közvilágítási hálózat

Több új helyszínnel bővül a közvilágítási hálózat Kazincbarcikán. A döntés az Alkotmány és a Kikelet közi garázssorokat és a Batthyány Lajos utcát érinti. Az Eszperantó úton pedig négy lámpaoszlop és lámpatest cseréje valósul meg a közeljövőben.

Lelátó lesz a Kazinczy sportcsarnokban

A képviselők hozzájárultak a Kazincbarcikai Kézilabda Sport Egyesület által benyújtandó TAO pályázathoz szükséges önerő biztosításáról. Az egyesület a 2016-ban átadott, újonnan épült Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának Tornacsarnokában tartja rendszeresen edzéseit és a bajnokságokat. A csarnok csaknem ezerötszáz négyzetméter, amelyben nincs lelátó. Az egyesület úgy döntött, hogy 2017-ben TAO-pályázat keretében egy 358 férőhelyes összetolható mobillelátót kíván beszerezni, amelyhez a kazincbarcikai önkormányzat bruttó 9.450.000 forint önerőt biztosít.

A tanácskozásról bővebben a KVTV május 30-ai Testületi napló című műsorában hallhatnak és a Kolor7 június 2-ai lapszámában is olvashatnak.

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk