https://kolorline.hu/Üléseztek a városatyák

Üléseztek a városatyák

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Javult a közbiztonság

Munkaterv-szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 29-én. A tanácskozáson elfogadták a város zárszámadását, és a grémium több beszámolót is meghallgatott. A beszámolók sorát a Kazincbarcika város közbiztonsági helyzetéről készült rendőrkapitánysági szakmai anyag nyitotta, amit az Önkormányzati Rendészet Kazincbarcika (most elfogadott, új nevén Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet) beszámolója követett.

Dr. Toldi-Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője az ülésen kiemelte: a városban csökkent a bűncselekmények száma, a közlekedési kihágások azonban még mindig problémát jelentenek, amire igyekeznek nagyon odafigyelni.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere elmondta: a rendőrség és a rendészet rengeteget tesz külön-külön és együtt is azért, hogy Kazincbarcika egy nyugodt, élhető város legyen. Kondorné Sztojka Ágnes, a Fidesz frakcióvezetője hozzátette: örül, hogy - a közlekedési kihágásokat leszámítva - javult a közbiztonság Kazincbarcikán.

A képviselők egyhangúlag, 14 igennel fogadták el mindkét beszámolót.

Egyszerűbb lesz a problémabejelentés

Az ülésen Novák Péter, a Barcika Holding ügyvezető igazgatója prezentáció keretében beszélt egy intelligens, városüzemeltetési probléma-bejelentő mobilapplikáció bevezetéséről. Novák Péter hangsúlyozta: mind Android, mind iOS rendszerre kifejlesztett applikációról van szó, hozzátette: még tavaly egy nagyon jó gyakorlatot ismertek meg Budafok-Tétény Önkormányzatánál, így jött az ötlet, hogy a kazincbarcikai önkormányzatnál is bevessék ezt. A program gyors, egyszerű, ami kiválthatja mind a levél-, az e-mail-írást és a telefonálást is, előnye pedig, hogy a bejelentést tevő azonnali visszajelzést kap a probléma rögzítéséről, a későbbiekben pedig az ügy menetéről is. Az applikáció belső tesztelése június közepén kezdődik, majd várhatóan július elejétől a városlakók bevonásával folytatódik.

Új neve lesz az oviknak

Megváltozik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák három tagintézményének a neve a képviselő-testület döntése értelmében, így a jövőben az Alsóvárosi Körúti Tagóvoda a Nefelejcs, a Kertvárosi Tagóvoda a Százszorszép, az Építők Úti Tagóvoda pedig az Eszterlánc nevet viseli majd.

A városatyák döntöttek a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számáról, ami 2017. szeptember 1-jétől harminckilenc lesz, ebből harminchat csoport Kazincbarcikán, egy Sajóivánkán, kettő Szuhakállóban indul.

Bővül a közvilágítási hálózat

Több új helyszínnel bővül a közvilágítási hálózat Kazincbarcikán. A döntés az Alkotmány és a Kikelet közi garázssorokat és a Batthyány Lajos utcát érinti. Az Eszperantó úton pedig négy lámpaoszlop és lámpatest cseréje valósul meg a közeljövőben.

Lelátó lesz a Kazinczy sportcsarnokban

A képviselők hozzájárultak a Kazincbarcikai Kézilabda Sport Egyesület által benyújtandó TAO pályázathoz szükséges önerő biztosításáról. Az egyesület a 2016-ban átadott, újonnan épült Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának Tornacsarnokában tartja rendszeresen edzéseit és a bajnokságokat. A csarnok csaknem ezerötszáz négyzetméter, amelyben nincs lelátó. Az egyesület úgy döntött, hogy 2017-ben TAO-pályázat keretében egy 358 férőhelyes összetolható mobillelátót kíván beszerezni, amelyhez a kazincbarcikai önkormányzat bruttó 9.450.000 forint önerőt biztosít.

A tanácskozásról bővebben a KVTV május 30-ai Testületi napló című műsorában hallhatnak és a Kolor7 június 2-ai lapszámában is olvashatnak.

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk