https://kolorline.hu/Üléseztek a városatyák

Üléseztek a városatyák

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Javult a közbiztonság

Munkaterv-szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 29-én. A tanácskozáson elfogadták a város zárszámadását, és a grémium több beszámolót is meghallgatott. A beszámolók sorát a Kazincbarcika város közbiztonsági helyzetéről készült rendőrkapitánysági szakmai anyag nyitotta, amit az Önkormányzati Rendészet Kazincbarcika (most elfogadott, új nevén Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet) beszámolója követett.

Dr. Toldi-Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője az ülésen kiemelte: a városban csökkent a bűncselekmények száma, a közlekedési kihágások azonban még mindig problémát jelentenek, amire igyekeznek nagyon odafigyelni.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere elmondta: a rendőrség és a rendészet rengeteget tesz külön-külön és együtt is azért, hogy Kazincbarcika egy nyugodt, élhető város legyen. Kondorné Sztojka Ágnes, a Fidesz frakcióvezetője hozzátette: örül, hogy - a közlekedési kihágásokat leszámítva - javult a közbiztonság Kazincbarcikán.

A képviselők egyhangúlag, 14 igennel fogadták el mindkét beszámolót.

Egyszerűbb lesz a problémabejelentés

Az ülésen Novák Péter, a Barcika Holding ügyvezető igazgatója prezentáció keretében beszélt egy intelligens, városüzemeltetési probléma-bejelentő mobilapplikáció bevezetéséről. Novák Péter hangsúlyozta: mind Android, mind iOS rendszerre kifejlesztett applikációról van szó, hozzátette: még tavaly egy nagyon jó gyakorlatot ismertek meg Budafok-Tétény Önkormányzatánál, így jött az ötlet, hogy a kazincbarcikai önkormányzatnál is bevessék ezt. A program gyors, egyszerű, ami kiválthatja mind a levél-, az e-mail-írást és a telefonálást is, előnye pedig, hogy a bejelentést tevő azonnali visszajelzést kap a probléma rögzítéséről, a későbbiekben pedig az ügy menetéről is. Az applikáció belső tesztelése június közepén kezdődik, majd várhatóan július elejétől a városlakók bevonásával folytatódik.

Új neve lesz az oviknak

Megváltozik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák három tagintézményének a neve a képviselő-testület döntése értelmében, így a jövőben az Alsóvárosi Körúti Tagóvoda a Nefelejcs, a Kertvárosi Tagóvoda a Százszorszép, az Építők Úti Tagóvoda pedig az Eszterlánc nevet viseli majd.

A városatyák döntöttek a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számáról, ami 2017. szeptember 1-jétől harminckilenc lesz, ebből harminchat csoport Kazincbarcikán, egy Sajóivánkán, kettő Szuhakállóban indul.

Bővül a közvilágítási hálózat

Több új helyszínnel bővül a közvilágítási hálózat Kazincbarcikán. A döntés az Alkotmány és a Kikelet közi garázssorokat és a Batthyány Lajos utcát érinti. Az Eszperantó úton pedig négy lámpaoszlop és lámpatest cseréje valósul meg a közeljövőben.

Lelátó lesz a Kazinczy sportcsarnokban

A képviselők hozzájárultak a Kazincbarcikai Kézilabda Sport Egyesület által benyújtandó TAO pályázathoz szükséges önerő biztosításáról. Az egyesület a 2016-ban átadott, újonnan épült Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának Tornacsarnokában tartja rendszeresen edzéseit és a bajnokságokat. A csarnok csaknem ezerötszáz négyzetméter, amelyben nincs lelátó. Az egyesület úgy döntött, hogy 2017-ben TAO-pályázat keretében egy 358 férőhelyes összetolható mobillelátót kíván beszerezni, amelyhez a kazincbarcikai önkormányzat bruttó 9.450.000 forint önerőt biztosít.

A tanácskozásról bővebben a KVTV május 30-ai Testületi napló című műsorában hallhatnak és a Kolor7 június 2-ai lapszámában is olvashatnak.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk