https://kolorline.hu/Üléseztek a városatyák

Üléseztek a városatyák

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Javult a közbiztonság

Munkaterv-szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 29-én. A tanácskozáson elfogadták a város zárszámadását, és a grémium több beszámolót is meghallgatott. A beszámolók sorát a Kazincbarcika város közbiztonsági helyzetéről készült rendőrkapitánysági szakmai anyag nyitotta, amit az Önkormányzati Rendészet Kazincbarcika (most elfogadott, új nevén Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet) beszámolója követett.

Dr. Toldi-Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője az ülésen kiemelte: a városban csökkent a bűncselekmények száma, a közlekedési kihágások azonban még mindig problémát jelentenek, amire igyekeznek nagyon odafigyelni.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere elmondta: a rendőrség és a rendészet rengeteget tesz külön-külön és együtt is azért, hogy Kazincbarcika egy nyugodt, élhető város legyen. Kondorné Sztojka Ágnes, a Fidesz frakcióvezetője hozzátette: örül, hogy - a közlekedési kihágásokat leszámítva - javult a közbiztonság Kazincbarcikán.

A képviselők egyhangúlag, 14 igennel fogadták el mindkét beszámolót.

Egyszerűbb lesz a problémabejelentés

Az ülésen Novák Péter, a Barcika Holding ügyvezető igazgatója prezentáció keretében beszélt egy intelligens, városüzemeltetési probléma-bejelentő mobilapplikáció bevezetéséről. Novák Péter hangsúlyozta: mind Android, mind iOS rendszerre kifejlesztett applikációról van szó, hozzátette: még tavaly egy nagyon jó gyakorlatot ismertek meg Budafok-Tétény Önkormányzatánál, így jött az ötlet, hogy a kazincbarcikai önkormányzatnál is bevessék ezt. A program gyors, egyszerű, ami kiválthatja mind a levél-, az e-mail-írást és a telefonálást is, előnye pedig, hogy a bejelentést tevő azonnali visszajelzést kap a probléma rögzítéséről, a későbbiekben pedig az ügy menetéről is. Az applikáció belső tesztelése június közepén kezdődik, majd várhatóan július elejétől a városlakók bevonásával folytatódik.

Új neve lesz az oviknak

Megváltozik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák három tagintézményének a neve a képviselő-testület döntése értelmében, így a jövőben az Alsóvárosi Körúti Tagóvoda a Nefelejcs, a Kertvárosi Tagóvoda a Százszorszép, az Építők Úti Tagóvoda pedig az Eszterlánc nevet viseli majd.

A városatyák döntöttek a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számáról, ami 2017. szeptember 1-jétől harminckilenc lesz, ebből harminchat csoport Kazincbarcikán, egy Sajóivánkán, kettő Szuhakállóban indul.

Bővül a közvilágítási hálózat

Több új helyszínnel bővül a közvilágítási hálózat Kazincbarcikán. A döntés az Alkotmány és a Kikelet közi garázssorokat és a Batthyány Lajos utcát érinti. Az Eszperantó úton pedig négy lámpaoszlop és lámpatest cseréje valósul meg a közeljövőben.

Lelátó lesz a Kazinczy sportcsarnokban

A képviselők hozzájárultak a Kazincbarcikai Kézilabda Sport Egyesület által benyújtandó TAO pályázathoz szükséges önerő biztosításáról. Az egyesület a 2016-ban átadott, újonnan épült Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának Tornacsarnokában tartja rendszeresen edzéseit és a bajnokságokat. A csarnok csaknem ezerötszáz négyzetméter, amelyben nincs lelátó. Az egyesület úgy döntött, hogy 2017-ben TAO-pályázat keretében egy 358 férőhelyes összetolható mobillelátót kíván beszerezni, amelyhez a kazincbarcikai önkormányzat bruttó 9.450.000 forint önerőt biztosít.

A tanácskozásról bővebben a KVTV május 30-ai Testületi napló című műsorában hallhatnak és a Kolor7 június 2-ai lapszámában is olvashatnak.

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk