https://kolorline.hu/Új jármű segíti az Esély Támogató Szolgálatot

Új jármű segíti az Esély Támogató Szolgálatot

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy új kisbusszal gazdagodott a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A gépjármű megvásárlását a kazincbarcikai önkormányzat is támogatta. 
A Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete (KME) 2005 óta működteti az Esély Támogató Szolgálatát, amelynek tevékenysége keretében a kezdetek óta használja a szállító gépjárművét, mely mostanra elöregedett és cserére szorult.


– Az eddig használt autó már 14 éves volt, rendkívül sokba került az üzemben tartása, ezért volt szükséges egy új beszerzése. Az egyesület különböző pályázati kiírásokra nyújtott be pályázatot a vásárláshoz többek között a Magyar Nemzeti Bankhoz is, ahol nyertünk hatmillió forintot erre a célra – részletezte Tomkóné Kiss Mária, a KME elnöke.

Mint mondta, a támogató szolgálat munkájához szükséges jármű megvásárlásához egy helyi kereskedés jelentős kedvezményt nyújtott, azonban az egyesület anyagi helyzete nem tette lehetővé a hiányzó másfélmillió forint előteremtését. Ekkor fordultak az önkormányzathoz, melynek képviselő-testülete egyhangúlag döntött a támogatás megadásáról.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere úgy fogalmazott, az önkormányzat örömmel segített a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületének.
– Ez az egyesület hosszú évtizedek óta segíti rászoruló embertársainkat, ráadásul folyamatosan keresi a lehetőségeket, pályáz, ezért úgy gondoltuk, kötelességünk segíteni őket abban, hogy munkájukat a lehető legmagasabb színvonalon tudják végezni – tette hozzá a városvezető.

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk