https://kolorline.hu/Új jármű segíti az Esély Támogató Szolgálatot

Új jármű segíti az Esély Támogató Szolgálatot

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy új kisbusszal gazdagodott a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A gépjármű megvásárlását a kazincbarcikai önkormányzat is támogatta. 
A Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete (KME) 2005 óta működteti az Esély Támogató Szolgálatát, amelynek tevékenysége keretében a kezdetek óta használja a szállító gépjárművét, mely mostanra elöregedett és cserére szorult.


– Az eddig használt autó már 14 éves volt, rendkívül sokba került az üzemben tartása, ezért volt szükséges egy új beszerzése. Az egyesület különböző pályázati kiírásokra nyújtott be pályázatot a vásárláshoz többek között a Magyar Nemzeti Bankhoz is, ahol nyertünk hatmillió forintot erre a célra – részletezte Tomkóné Kiss Mária, a KME elnöke.

Mint mondta, a támogató szolgálat munkájához szükséges jármű megvásárlásához egy helyi kereskedés jelentős kedvezményt nyújtott, azonban az egyesület anyagi helyzete nem tette lehetővé a hiányzó másfélmillió forint előteremtését. Ekkor fordultak az önkormányzathoz, melynek képviselő-testülete egyhangúlag döntött a támogatás megadásáról.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere úgy fogalmazott, az önkormányzat örömmel segített a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületének.
– Ez az egyesület hosszú évtizedek óta segíti rászoruló embertársainkat, ráadásul folyamatosan keresi a lehetőségeket, pályáz, ezért úgy gondoltuk, kötelességünk segíteni őket abban, hogy munkájukat a lehető legmagasabb színvonalon tudják végezni – tette hozzá a városvezető.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk