https://kolorline.hu/A pedagógusokat ünnepelték

A pedagógusokat ünnepelték

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

 

Pedagógusnapi ünnepséget tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Tankerületi Központ június 2-án a Don Bosco Sportközpontban. Az eseményen elsőként Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd Szitka Péter Kazincbarcika város polgármestere beszédében az esemény jelentőségét hangsúlyozta.

A rendezvényen Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült: Fehér Béláné, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Mesevár Tagóvodájának óvodapedagógusa; Lengyel Rózsa, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium matematika-fizika szakos tanára; Nagy Albertné, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára; Pál-Ispán Roberta, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola székhelyiskolájának biológia-testnevelés szakos pedagógusa; Pálné Szendi Nóra, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának angol szakos tanára, ifjúságvédelmi felelőse; Pásztor Katalin, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár Tagóvodájának óvodapedagógusa és  Pogány Barnabásné, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák székhelyóvodájának óvodapedagógusa.

Mucsony Nagyközség Polgármesterének dicséretét Palkóné Nagy Mónika, a Mucsonyi Általános Művelődési Központ és Konyha Játékvár Óvodájának óvodapedagógusa; Mucsony Nagyközség Polgármesterének Dicséretét és Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést Pamlényi Attiláné, a Múcsonyi Általános Művelődési Központ és Konyha Játékvár Óvodájának óvodapedagógusa kapta.

Az ünnepségen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Székelyné Varga Mária Ágnes tankerületigazgató a Kazincbarcikai Tankerületi Központ részéről elismerő okleveleket adtak át intézményvezetőknek a 2016/2017-es tanévben nyújtott kiemelkedően színvonalas, áldozatos pedagógiai és szakmai munkáért. Elismerő oklevelet vett át:

- az Aggteleki Általános Iskolából: Kondorné Sztojka Ágnes,

- a bánhorváti Kazinczy Gábor Általános Iskolából: Kakszi Erzsébet,

- a Berentei Általános Iskolából: Gyenesné Kovács Enikő,

- a dédestapolcsányi Lajos Árpád Általános Iskolából: Lukács Lászlóné,

- a felsőnyárádi Nyárády András Általános Iskolából: Nagy Tamás,

- a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolából: Kerek Gábor,

- a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolából: Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes,

- a Kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskolából: Bukovenszki István,

- a múcsonyi Kalász László Általános Iskolából: Rakaczki Mária,

- az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskolából: Folyaminé Tomori Tünde,

- a putnoki Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából:Kónya István,

- a putnoki Serényi László Általános Iskolából: Markovicsné Demeter Edina,

- a putnoki Gomba Levente Gimnáziumból: Sándorné Gyurcsik Erika,

- a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskolából: Tóthné Béres Mária,

- a rudabánya i Gvadányi József Általános Iskolából: Sóváriné Sárog Éva,

- a Sajókazai Balassi Bálint Általános Iskolából: Kiss Éva,

- a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskolából: Perényi Barnabás.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 2017. évi pedagógusnap alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesített nyugállományba vonulása alkalmából huszonkét pedagógust. Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült: Acznélné Nagy Ilona, az Építők Úti Tagóvoda óvodapedagógusa; Gulyás Lászlóné, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák székhelyóvodájának óvodapedagógusa; Hacsiné Oláh Éva, az Építők Úti Tagóvoda óvodapedagógusa; Lakatos Istvánné, az Alsóvárosi Tagóvoda óvodapedagógusa, Nagyné Bánhidi Erika; az Alsóvárosi Tagóvoda óvodapedagógusa; Orosz Józsefné, a Mesevár Tagóvoda óvodapedagógusa; Sánta Judit, a Napsugár Tagóvoda óvodapedagógusa és Tóthné Léber Mária Magdolna, a Mesevár Tagóvoda óvodapedagógusa.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolából Benyó Anikó Erzsébet, Bodnárné Andó Katalin Zsuzsanna, Gál Mária, Gáspár Zoltánné, Hubayné Ágoston Mária, Jancsó Tiborné, Krecz Zsuzsanna Magdolna, Lehóczky Lászlóné és Mogyoródi Gábor Béláné vették át az emlékérmet. Szintén Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott: Boros Józsefné, a Sajókazai Balassi Bálint Általános Iskola pedagógusa; dr. Czenke Antalné, a Sajókazai Balassi Bálint Általános Iskola pedagógusa; Kaló Béla Kázmérné, a rudabányai Gvadányi József Általános Iskola pedagógusa; Magicz Lászlóné, a Putnoki Serényi László Általános Iskola pedagógusa Mega Andrásné, a Rudabányai Gvadányi József Általános Iskola pedagógusa.

Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést és Ormosbánya Község Képviselő-testületének dicséretét Papp Lajosné, az Ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola pedagógusa kapta.

Pedagógusnap alkalmából olyan pedagógusokat is köszöntöttek, akik ötven, hatvan, illetve hatvanöt évvel ezelőtt kapták meg a diplomájukat. Az ünnepségen Arany Díszoklevél kitüntetésben Kis-Paál Györgyné, Gyémánt Díszoklevél kitüntetésben Niederwieser Gabriella, Vas Díszoklevél kitüntetésben Kovács Józsefné részesült.

A 2017. évi pedagógusnap alkalmából szakszervezeti kitüntetéseket is átadtak. Az Eötvös József-emlékérem bronz fokozatát Andrejcsikné Pohovics Éva és Mártonné Kövesdi Ilona, az ezüst fokozatot pedig Misurdáné Filek Mónika érdemelte ki.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden esztendőben egy kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző kazincbarcikai pedagógusnak „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat adományoz. Idén ezt az elismerést Horváthné Geleta Máriának, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetőjének ítélte a szakmai kuratórium.  

A díjátadó ünnepséget Bolyki Balázs és a Bolyki Soul&Gospel Kórus fergeteges műsora zárta.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk