https://kolorline.hu/Új lehetőség: az egész megyéből várja az ellátottakat a Demens Személyek Nappali Ellátása

Új lehetőség: az egész megyéből várja az ellátottakat a Demens Személyek Nappali Ellátása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ha az Önök családjában, környezetében, ismeretségében demens idős ember él, lehetőségük nyílik a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) által 15 férőhelyen az I. Számú Idősek Klubja intézményegységében hétköznaponként 07.00 és 15.00 óra, szombaton 06.00 és 14.00 óra közötti időtartamban Demens Személyek Nappali Ellátása szolgáltatás igénybe vételére.

Az egész megyére kiterjesztett szolgáltatás keretében szakszerű, egyénre szabott, speciális, egyúttal integrált szolgáltatásokkal segítjük, színesíthetjük a beteg emberek mindennapjait. A szolgáltatás működtetésével olyan családoknak szeretnénk segíteni, akiknek a hozzátartozója szellemileg leépült, és a család, a házastárs számára nagy megterhelést jelent a demens hozzátartozó egész napos ellátása, felügyelete. Az I. Számú Idősek Klubja speciális szolgáltatása biztosítja a napközbeni felügyeletet, így a családtagok nyugodtan végezhetik munkájukat, mert biztonságban tudhatják hozzátartozójukat. Tapasztalt, speciális végzettséggel rendelkező szakembereink segítik, fejlesztik a demenciában szenvedő ellátottjainkat. A gondozás komplex tevékenység formájában történik, igazodva az egyén képességeihez, igényeihez, szükségleteihez, valamint a demencia fokához. Igény esetén biztosítjuk az ellátott intézménybe, illetve otthonába történő szállítását. A szolgáltatás igénybe vételének feltétele: pszichiáter, neurológus, geriáter szakorvos demencia kórképet megállapító szakvéleményének megléte.

 

További információk: Takácsné Lőkös Éva intézményi egységvezető

cím: KSzSzK I. Sz. Idősek Klubja Kazincbarcika, Hámán K. út 1

tel.: 06-48/512-464

e-mail: idosklub@kszszk.hu

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk