https://kolorline.hu/Rekordközeli összeget gyűjtött Kazincbarcika a kórházának

Rekordközeli összeget gyűjtött Kazincbarcika a kórházának

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Richter Egészségváros program történetének második legnagyobb adományát, vagyis több mint 8.5 millió forintot gyűjtöttek össze a kazincbarcikaiak a helyi kórháznak, pusztán azzal, hogy részt vettek a rendezvény által kínált szűréseken, június 10-én.

A program szombat reggel egészségsétával kezdődött, majd a Kazincbarcikai Majorette Együttes műsorát láthatták az érdeklődők a Fő téren. Ezt követően az ünnepélyes megnyitón előbb Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, majd Szitka Péter polgármester köszöntötték a megjelenteket, akik örömüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a Richter Egészségváros történetében először Kazincbarcikára is ellátogatott. Mint elhangzott, a Kazincbarcikai Kórház kiemelten fontos a város lakosságának, annak fejlődése szívügye a helyieknek.

Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, a program hármas célt szolgál: egyrészt nagyon hasznos megelőző szűréseken vehet részt bárki, másrészt családi programokkal, koncertekkel, filmvetítésekkel várnak mindenkit a szervezők, valamint – nem utolsó sorban – még jelentős támogatást is szerezhettek a város legnagyobb egészségügyi intézményének. Mint mondta, a befolyt összegből egy kolonoszkópot szeretnének vásárolni, mely a vastagbél-szűréseknél fontos.

Az egész napos programnak Rákóczi Ferenc, rádiós műsorvezető volt a házigazdája, és azon fellépett többek között Pál Dénes, a Flash Táncstúdió, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola és Katus Attila is.

A résztvevők összesen harminchétféle szűrésen vehettek részt, és minden egyes helyszínen 300 forint értékű bélyeget szerezhettek a pontgyűjtő füzetükbe, ez alapján számolták ki a végösszeget, melyet a Richter Gedeon gyógyszergyár fizet ki az egészségügyi intézménynek. Késő délutánra kiderült, nyolc és félmillió forintnál is több pénzt „szűrtek össze” a helyiek a Kazincbarcikai Kórháznak. Ez a Richter Egészségváros eddigi 9 éves történetében a második legnagyobb adomány, a közel 60 városból egyedül Komló utasította maga mögé Kazincbarcikát, ott 9 millió forint körüli összeg folyt be a helyi kórháznak.

További híreink

TÉRKÉPPEL — Nem áll meg a munka az Újkazinc városrészen és a Paál László utcán sem

Dátum: 2024. ápr 15. 18:57

Az Újkazinc városrészen április 17-től (szerdától) aszfaltmarással folytatódik az útfelújítás, a Paál László utcán pedig ugyanekkortól egy szakasz lezárásra kerül. Mint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltot.

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 14. 20:24

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Jubileumi, 10. születésnapját ünnepelte a Kincsem Napközi

Dátum: 2024. ápr 13. 21:02

A jelenleg 32 férőhellyel üzemelő intézmény 2014-ben vált a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ tagjává. Az intézmény jelentős és megkerülhetetlen szerepet tölt be a város életében: az ide járó fogyatékkal élő fiatalok társadalmi integrációját és esélyegyenlőségét is segíti.

Súlykorlátozott zónát alakítanak ki Sajószentpéteren

Dátum: 2024. ápr 12. 17:11

Tavaly év végén adták át a forgalomnak az új 260-as, többek között Sajószentpétert elkerülő utat. A fejlesztés lehetőséget teremtett arra, hogy a településen átmenő nehézgépjármű-forgalmat átirányítsák az új útra, tehermentesítve ezzel a várost.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk