https://kolorline.hu/Út a munkaerőpiacra

Út a munkaerőpiacra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (röviden: GINOP) 5.1.1 kiemelt munkaerőpiaci program célja egyrészt a nyilvántartott, 25-64 év közötti álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése. A támogatások előzetes egyeztetést követően, célcsoportba történő besorolástól függően vehetőek igénybe!

  • Foglalkoztatást elősegítő képzési támogatások
  • Bérjellegű támogatások:
  • akár 100%-os bérköltség támogatás, 8+4 hónap támogatási időtartamra
  • 90 napos, 100%-os bérköltség támogatás
  • munkába járás költségének támogatása 100%-osan.
  • Vállalkozóvá válás támogatása

Legfeljebb 6 hónap időtartamra a kötelezően adható legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatás.

  • Lakhatási támogatás

A támogatás a lakóhelyétől legalább 60 km távolságra munkát vállaló ügyfél részére adható, legfeljebb 12 hónap időtartamra.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kazincbarcikai Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztályán az érdeklődők részletes tájékoztatást kérhetnek a program támogatási lehetőségeiről.

Képzési támogatások

Lukács Lóránt Fsz. 1. iroda 48/510-071 lukacs.lorant@borsod.gov.hu

Foglalkoztatás bővítését elősegítő támogatások (bér-, bérköltség, utazási és lakhatási támogatások):

Magyar Beáta  I. em. 14. iroda 48/510-034 magyar.beata@borsod.gov.hu

Varga Nikolett  I. em. 14. iroda 48/510-079  varga.nikolett@borsod.gov.hu

További híreink

A végéhez közelít a távfűtési szezon

Dátum: 2023. márc 28. 18:29

Kazincbarcikán az országos átlaghoz képest kiemelten sok, körülbelül 8000 távfűtéses ingatlan található. A távhőtörvény szerint a szolgáltatónak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állnia. Hogy mikor induljon és mikor álljon le a fűtés ezen időszakon belül, azt a társasházközösség dönti el. Kazincbarcikán az intézményekben úgynevezett jelleggörbe alapján, míg a távfűtéses lakásokban a külső hőmérséklet alakulásának függvényében fűtenek.

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Dátum: 2023. márc 28. 09:00

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Bemutatkoztak a leendő elsősök tanítói Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 27. 22:13

Egy igazán kedves és emlékezetes program során ismerhették meg a leendő első osztályos kazincbarcikai óvodások tanítóikat. A Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái a Don Bosco Sportközpontba hívták a város utolsó éves ovisait, hogy bemutathassák, milyen munka zajlik az érintett oktatási intézményekben.

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk