https://kolorline.hu/Bevették a spártaiak Kazincbarcikát!

Bevették a spártaiak Kazincbarcikát!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Igazi spártai időjárás mellett, több mint ötezren teljesítették a nem mindennapi akadályokkal tarkított 13 kilométernél is hosszabb távot a Spartan Race Superen június 17-én, a Csónakázó-tótól indulva. A világ egyik legnépszerűbb és legismertebb akadályverseny- sorozatának kazincbarcikai állomása a hazai versenyek sorában a nyolcadik volt, és az első olyan, melyet nyáron rendeztek meg.

A rendezvényt reggel Szitka Péter polgármester nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy a Spartan Race Super Kazincbarcikára is eljutott. A megnyitót követően a résztvevőket körülbelül negyed óránként indították el a 14.5 kilométernél is hosszabb pályán. Sisak Zsófia a Spartan Race versenyigazgatója a Kolorline-nak elmondta, a megmérettetést követően a résztvevők legtöbbje elégedettségét fejezte ki a pályával kapcsolatban.

– Nagy örömünk volt hallani, hogy mind a pályavezetéssel, mind az akadályokkal elégedettek voltak, nem is beszélve a táj szépségéről, melyet külön is dicsértek. Ráadásul az időjárás is méltó volt a Spartan Racehez, hiszen az ég többször is leszakadt, máskor meg majd’ égető volt a napsütés, szóval mondhatni, hogy igazán spártai volt – mondta.  

A Kazincbarcika Superen közel 5000-en indultak el, és a középtávú verseny mellett két kísérő futamot is elhoztak a szervezők. Az egyik a Spartan Race Kids volt, ahol a gyerekek, a serdülők, a kamaszok mérethették meg magukat. A legkisebbek egy hat-hétszáz méteres távon kocoghattak szülői felügyelettel. A 6-8 évesek nyolc-kilencszáz méteres, a 8-10 évesek körülbelül másfél kilométeres, a 10-14 évesek pedig 2-2.3 kilométeres pályákon futhattak kisebb akadályok közt. Sisak Zsófia érdeklődésünkre elmondta, a Kids futammal is nagyon elégedettek voltak, hiszen a várakozásokhoz képest jóval többen, körülbelül 700-an álltak rajthoz a négy kategóriában.

Emellett szombat hajnalban rajtolt el a Spartan Race Hurrican Heat is, ami egy katonai jellegű, kiképzésszerű csapatjáték. Itt a versenyzők kifejezetten nehezített feladatokat kaptak és ezeket csak együttműködve tudták megoldani. 

A Csónakázó-tó környékén kialakított fesztiválterületen egész napos, látványos, ingyenes programok várták az érdeklődőket. A verseny rajt és célkapuja is itt kapott helyet, a legkisebbek a NERF pályán próbálhatták az akadályokat, a „Kolorcity shop és relax”-nél unikornis tetoválás, lufihajtogató bohóc, interaktív rajzóra és sok-sok meglepetés program színesítette a napot.

Az érdeklődők városnéző segway-túrákon tekinthették meg a kazincbarcikai színes házfalakat, a Kolorcity-alkotásokat, a város legszebb pontjait, a tónál pedig street food különlegességekkel és egyéb kísérőprogramokkal vártak mindenkit.

Az egész napos program ingyenes after party-val, Mystery Gang-koncerttel és retro discoval zárult.

 

A kazincbarcikai Spartan Race Training Group 02:10:03 eredménnyel a 221 csapatból a 10. helyezést szerezte meg:

46. Karmanóczki Péter 1:55:23

88. Varga Péter 02:01:35

159. Sánta Róbert 02:09:26

169. Szatmári Lajos 02:10:03

További híreink

Húsvéti látványajándék a Völgy parkban: művészi óriási tojások

Dátum: 2024. márc 29. 12:58

Kazincbarcika idén reformmódon ünnepli a húsvétot: március 31-én, vasárnap a Völgy parkban három óriás tojást festenek meg helyi művészek és közösségek. A 15:00 órakor kezdődő Tojásra fel! című esemény az ünnepi hangulat fokozásán túl a közösségépítést is szolgálja, így a programra mindenkit szeretettel vár a város.

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk