https://kolorline.hu/Folytatja a munkát a Zenei Tehetséggondozó Műhely

Folytatja a munkát a Zenei Tehetséggondozó Műhely

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Lezárult az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Zenei Tehetséggondozó Műhelyének legutóbbi pályázata. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót június 23-án az iskolában, ahol Harsányiné Kovács Marianna igazgatóhelyettes köszöntötte a meghívottakat. A tanév során végzett munkáról Lukácsné Járdánházi Emese, a pályázat szakmai vezetője számolt be.

Mint ismeretes: a zenei tehetséggondozó műhely működtetésére és hangszerek vásárlására csaknem kétmillió forintot nyert tavaly az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon. A projekt keretében egy hangstúdiót alakítottak kis és rendeztek be az Irinyisek, akik a kedvenc dalaikat egy csokorba gyűjtve egy CD-t is készítettek. A pályázat keretében megvalósult tevékenységek: élő fellépések, zenei tábor, hangszerek vásárlása,  fotókiállítás szervezése a zenei műhely tevékenységéről.

A tanévben első sorban ismert régebbi és mai slágerek akusztikus feldolgozásait készítették el és adták elő koncertjeiken a diákok. A zenei műhely produkcióinak híre jutott az iskola falain kívülre is, így a számos iskolai rendezvényen kívül több mint huszonöt alkalommal léptek fel külső fellépésekre. Ezen túlmenően a csapat feldolgozást készített a Müller Péter Sziámi and Friends zenekar Szeretni még című dalából az általuk kiírt pályázatra, amellyel megnyerte az egyik fődíjat. Jelenleg a zenei műhely stúdiójában egy újabb CD készül, amelyet várhatóan a nyár végén mutatnak majd be.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk