https://kolorline.hu/Folytatja a munkát a Zenei Tehetséggondozó Műhely

Folytatja a munkát a Zenei Tehetséggondozó Műhely

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Lezárult az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Zenei Tehetséggondozó Műhelyének legutóbbi pályázata. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót június 23-án az iskolában, ahol Harsányiné Kovács Marianna igazgatóhelyettes köszöntötte a meghívottakat. A tanév során végzett munkáról Lukácsné Járdánházi Emese, a pályázat szakmai vezetője számolt be.

Mint ismeretes: a zenei tehetséggondozó műhely működtetésére és hangszerek vásárlására csaknem kétmillió forintot nyert tavaly az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon. A projekt keretében egy hangstúdiót alakítottak kis és rendeztek be az Irinyisek, akik a kedvenc dalaikat egy csokorba gyűjtve egy CD-t is készítettek. A pályázat keretében megvalósult tevékenységek: élő fellépések, zenei tábor, hangszerek vásárlása,  fotókiállítás szervezése a zenei műhely tevékenységéről.

A tanévben első sorban ismert régebbi és mai slágerek akusztikus feldolgozásait készítették el és adták elő koncertjeiken a diákok. A zenei műhely produkcióinak híre jutott az iskola falain kívülre is, így a számos iskolai rendezvényen kívül több mint huszonöt alkalommal léptek fel külső fellépésekre. Ezen túlmenően a csapat feldolgozást készített a Müller Péter Sziámi and Friends zenekar Szeretni még című dalából az általuk kiírt pályázatra, amellyel megnyerte az egyik fődíjat. Jelenleg a zenei műhely stúdiójában egy újabb CD készül, amelyet várhatóan a nyár végén mutatnak majd be.

További híreink

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk