https://kolorline.hu/NB I-es múlttal rendelkező csapat ellen idegenben kezd a KBSC

NB I-es múlttal rendelkező csapat ellen idegenben kezd a KBSC

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megtartották a labdarúgó NB II 2017/2018-as idényének sorsolását. A sorozatban érdekelt kazincbarcikai együttes július 30-án idegenben a 2015/2016-os szezonban még NB I-ben szerepelt Békéscsaba ellen idegenben játssza az első meccsét. A sorsolás szerint augusztus 6-án az egykori NB I-es bajnokcsapat a Vác ellen lesz pályaválasztó a Vitelki legénység. A labdarúgó NB II július 30-án vasárnap rajtol és ebben az évben december 10-én ér véget. Az év utolsó hónapjában már két „tavaszi” fordulót is megrendeznek. A jövő évi folytatás attól függ kijut-e a magyar válogatott az ororszországi világbajnokságra. Ha Bernd Storck együttesének sikerül kiharcolnia a részvétel jogát, akkor február 18-án, ha nem akkor február 25-én folytatódik a bajnokság. A magyar válogatott jelenleg nem áll továbbjutó, vagy pótselejtezőt érő helyen csoportjában.

Az NB II mezőnye erős, hiszen az elsőosztályból kiesett nagymúltú többszörös bajnok MTK mellett a Gyirmót is feljutásban bízik. A KBSC újonckét erős ellenféllel idegenben kezd. A Békéscsaba egy hete felkészülési találkozón ugyanis öt gólt rúgva győzött Somodiék ellen és az előző szezonban az 5. helyen zárt, egy évvel korábban pedig az NB I-ben szerepelt. A következő ellenfél a szintén NB i-es múlttal rendelkező, de az utóbbi években rendre másodosztályban szereplő Vác együttese lesz, amely a múlt század 90-es éveinek sikercsapata volt Csank János vezetésével. A 3. fordulóban az NB I-be korábban „átszállójegyet” váltó, ott mindössze egy idényt töltő Szolnok vár a barcikaiakra. A kék-sárgák a 4. fordulóban egy újonccal az NB III közép csoportjának bajnokával a Budafokkal meccselnek, amely a Magyar Kupa legutóbbi kiírásában elődöntőig jutott, ahol a Ferencváros állította meg őket. A budafokiak előtte azonban a sorozatban egy NB I-es skalpot is begyűjtöttek, legyőzték a tavalyi NB I ezüstérmesét, a Videotont. A vegyésznek így nem lesz könnyű dolga a bajnokság első 4 fordulójában. A következő mérkőzéseken sorrendben: Budafok, Nyíregyháza, Dorog, Soroksár, Gyirmót, Szeged, MTK, Sopron, Mosonmagyaróvár, Győr, Zalaegerszeg, Kisvárda, Siófok, Csákvár és Cegléd lesz a KBSC ellenfele. A felsorolásból kiderült, hogy hat csapat korábban már szerepelt az NB I-ben és ha a idevesszük a az 1977-ben még NB I-es Dorogot, valamint a más néven, de szintén korábban élvonalban játszó Szegedet és Sopront, akkor látható, hogy nagy múltú, riválisokban nem lesz hiány. A KBSC a 20 csapatos bajnokságban ebben az évben 21, 2018-ban pedig 17 mérkőzést játszik. Az első mérkőzésre ebben az évben július 30-án vasárnap kerül sor az utolsóra december 10-én. 2018-ban a bajnokság a magyar válogatott világ bajnokságra való kijutása esetén február 18-án ellenkező esetben egy héttel később kezdődik. A bajnokság utolsó játéknapjára május 20-án, vagy június 2-án kerül sor. Az MLSZ Versenybizottsága a találkozók pontos kezdési időpontját július 14-ig véglegesíti. Az bajnokság során négy hétközi forduló is lesz.

A Kazincbarcika dolga korántsem egyszerű, de lelkesedéssel, hittel és szorgalmasan elvégzett munkával elérhető a cél: az NB II-es tagság meghosszabbítása.

További híreink

Nem csak a betegséget, a beteget kell gyógyítani

Dátum: 2020. júl 11. 10:00

Az orvos-beteg kapcsolat az orvosi hivatás és az orvostudomány egyik központi eleme. A jó orvos-beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a magas színvonalú betegellátásnak, a betegség kezelésének és a beteg gyógyulásának. Ezt vallja dr. Erdei Sándor háziorvos is, aki a több évtizeden át kimagaslóan végzett, gyógyító tevékenységéért idén, a Semmelweis-nap alkalmából Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjában részesült. Temérdek sikerélmény és tennivaló fér bele egy emberöltőnyi orvoslásba. A közel ötven esztendő munkásságának állomásairól, a szakma iránti elhivatottságról és a betegekkel szembeni legnemesebb elkötelezettségről beszélgettünk a közkedvelt orvossal.

Kolorfutás 2020 - Nevezzen kedvezményesen!

Dátum: 2020. júl 11. 08:00

Második szakaszába ért az idei Kolorfutás nevezési időszaka. A szeptember 13-ai versenyen idén először jótékonysági futamra is lehet jelentkezni, melynek bevételével a kazincbarcikai Csillagfürt EGYMI intézményét támogatják.

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk