https://kolorline.hu/NB I-es múlttal rendelkező csapat ellen idegenben kezd a KBSC

NB I-es múlttal rendelkező csapat ellen idegenben kezd a KBSC

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Megtartották a labdarúgó NB II 2017/2018-as idényének sorsolását. A sorozatban érdekelt kazincbarcikai együttes július 30-án idegenben a 2015/2016-os szezonban még NB I-ben szerepelt Békéscsaba ellen idegenben játssza az első meccsét. A sorsolás szerint augusztus 6-án az egykori NB I-es bajnokcsapat a Vác ellen lesz pályaválasztó a Vitelki legénység. A labdarúgó NB II július 30-án vasárnap rajtol és ebben az évben december 10-én ér véget. Az év utolsó hónapjában már két „tavaszi” fordulót is megrendeznek. A jövő évi folytatás attól függ kijut-e a magyar válogatott az ororszországi világbajnokságra. Ha Bernd Storck együttesének sikerül kiharcolnia a részvétel jogát, akkor február 18-án, ha nem akkor február 25-én folytatódik a bajnokság. A magyar válogatott jelenleg nem áll továbbjutó, vagy pótselejtezőt érő helyen csoportjában.

Az NB II mezőnye erős, hiszen az elsőosztályból kiesett nagymúltú többszörös bajnok MTK mellett a Gyirmót is feljutásban bízik. A KBSC újonckét erős ellenféllel idegenben kezd. A Békéscsaba egy hete felkészülési találkozón ugyanis öt gólt rúgva győzött Somodiék ellen és az előző szezonban az 5. helyen zárt, egy évvel korábban pedig az NB I-ben szerepelt. A következő ellenfél a szintén NB i-es múlttal rendelkező, de az utóbbi években rendre másodosztályban szereplő Vác együttese lesz, amely a múlt század 90-es éveinek sikercsapata volt Csank János vezetésével. A 3. fordulóban az NB I-be korábban „átszállójegyet” váltó, ott mindössze egy idényt töltő Szolnok vár a barcikaiakra. A kék-sárgák a 4. fordulóban egy újonccal az NB III közép csoportjának bajnokával a Budafokkal meccselnek, amely a Magyar Kupa legutóbbi kiírásában elődöntőig jutott, ahol a Ferencváros állította meg őket. A budafokiak előtte azonban a sorozatban egy NB I-es skalpot is begyűjtöttek, legyőzték a tavalyi NB I ezüstérmesét, a Videotont. A vegyésznek így nem lesz könnyű dolga a bajnokság első 4 fordulójában. A következő mérkőzéseken sorrendben: Budafok, Nyíregyháza, Dorog, Soroksár, Gyirmót, Szeged, MTK, Sopron, Mosonmagyaróvár, Győr, Zalaegerszeg, Kisvárda, Siófok, Csákvár és Cegléd lesz a KBSC ellenfele. A felsorolásból kiderült, hogy hat csapat korábban már szerepelt az NB I-ben és ha a idevesszük a az 1977-ben még NB I-es Dorogot, valamint a más néven, de szintén korábban élvonalban játszó Szegedet és Sopront, akkor látható, hogy nagy múltú, riválisokban nem lesz hiány. A KBSC a 20 csapatos bajnokságban ebben az évben 21, 2018-ban pedig 17 mérkőzést játszik. Az első mérkőzésre ebben az évben július 30-án vasárnap kerül sor az utolsóra december 10-én. 2018-ban a bajnokság a magyar válogatott világ bajnokságra való kijutása esetén február 18-án ellenkező esetben egy héttel később kezdődik. A bajnokság utolsó játéknapjára május 20-án, vagy június 2-án kerül sor. Az MLSZ Versenybizottsága a találkozók pontos kezdési időpontját július 14-ig véglegesíti. Az bajnokság során négy hétközi forduló is lesz.

A Kazincbarcika dolga korántsem egyszerű, de lelkesedéssel, hittel és szorgalmasan elvégzett munkával elérhető a cél: az NB II-es tagság meghosszabbítása.

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk