https://kolorline.hu/Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A memóriát fejleszti és az alapvető olvasási, számolási ismeretek elsajátítását is segíti az első hazai interaktív játszótér, melyet Kazincbarcikán alakítottak ki – egyebek mellett erről, valamint az innovációval kapcsolatos további terveiről is beszélt Berta Anita, az interaktív játszótér ötletgazdája július 10-én reggel, a HírTV Reggeli Járat című műsorában.

Az interaktív játékokat a megújult Völgy parki és Eötvös téri játszóterekre helyezték ki Kazincbarcikán, és azokat hivatalosan május 28-án a városi gyermeknapon vehették birtokba a kicsik és a nagyok.

A Memo, Sutu és Sona elnevezésű okosjátékok az Európában már ismert Yalp márkához köthetők.  Hazai meghonosításukban oroszlánszerepe volt Berta Anitának, aki a HírTV Reggeli Járat című műsorában beszélt az interaktív játszóterekről. Mint mondta, cégükkel több tíz éve terveztek és telepítettek hagyományos játszótereket, az okos játékokkal pedig egy kiállításon ismerkedtek meg.

– Célunk az volt, hogy a hagyományt és a modern technikát úgy ötvözzük, hogy annak köszönhetően a gyerekek játszva tanulhassanak mozgás közben. Szerencsénkre volt egy város, mégpedig Kazincbarcika, ahol a városvezetők nagyon nyitottak voltak erre az újdonságra, így kerülhettek oda az első interaktív játszóeszközök – mondta Berta Anita, aki hozzátette, a gépek programjainak visszajelzése alapján folyamatosan nagy az érdeklődés a Völgy parki és a Eötvös téri okosjátékokkal kapcsolatban. Kiemelte, mivel az okosjátékok több város figyelmét is felkeltették, így a kazincbarcikai interaktív játszóteret a jövőben továbbiak követhetik az ország számos pontján.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk