https://kolorline.hu/Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A memóriát fejleszti és az alapvető olvasási, számolási ismeretek elsajátítását is segíti az első hazai interaktív játszótér, melyet Kazincbarcikán alakítottak ki – egyebek mellett erről, valamint az innovációval kapcsolatos további terveiről is beszélt Berta Anita, az interaktív játszótér ötletgazdája július 10-én reggel, a HírTV Reggeli Járat című műsorában.

Az interaktív játékokat a megújult Völgy parki és Eötvös téri játszóterekre helyezték ki Kazincbarcikán, és azokat hivatalosan május 28-án a városi gyermeknapon vehették birtokba a kicsik és a nagyok.

A Memo, Sutu és Sona elnevezésű okosjátékok az Európában már ismert Yalp márkához köthetők.  Hazai meghonosításukban oroszlánszerepe volt Berta Anitának, aki a HírTV Reggeli Járat című műsorában beszélt az interaktív játszóterekről. Mint mondta, cégükkel több tíz éve terveztek és telepítettek hagyományos játszótereket, az okos játékokkal pedig egy kiállításon ismerkedtek meg.

– Célunk az volt, hogy a hagyományt és a modern technikát úgy ötvözzük, hogy annak köszönhetően a gyerekek játszva tanulhassanak mozgás közben. Szerencsénkre volt egy város, mégpedig Kazincbarcika, ahol a városvezetők nagyon nyitottak voltak erre az újdonságra, így kerülhettek oda az első interaktív játszóeszközök – mondta Berta Anita, aki hozzátette, a gépek programjainak visszajelzése alapján folyamatosan nagy az érdeklődés a Völgy parki és a Eötvös téri okosjátékokkal kapcsolatban. Kiemelte, mivel az okosjátékok több város figyelmét is felkeltették, így a kazincbarcikai interaktív játszóteret a jövőben továbbiak követhetik az ország számos pontján.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk