https://kolorline.hu/Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A memóriát fejleszti és az alapvető olvasási, számolási ismeretek elsajátítását is segíti az első hazai interaktív játszótér, melyet Kazincbarcikán alakítottak ki – egyebek mellett erről, valamint az innovációval kapcsolatos további terveiről is beszélt Berta Anita, az interaktív játszótér ötletgazdája július 10-én reggel, a HírTV Reggeli Járat című műsorában.

Az interaktív játékokat a megújult Völgy parki és Eötvös téri játszóterekre helyezték ki Kazincbarcikán, és azokat hivatalosan május 28-án a városi gyermeknapon vehették birtokba a kicsik és a nagyok.

A Memo, Sutu és Sona elnevezésű okosjátékok az Európában már ismert Yalp márkához köthetők.  Hazai meghonosításukban oroszlánszerepe volt Berta Anitának, aki a HírTV Reggeli Járat című műsorában beszélt az interaktív játszóterekről. Mint mondta, cégükkel több tíz éve terveztek és telepítettek hagyományos játszótereket, az okos játékokkal pedig egy kiállításon ismerkedtek meg.

– Célunk az volt, hogy a hagyományt és a modern technikát úgy ötvözzük, hogy annak köszönhetően a gyerekek játszva tanulhassanak mozgás közben. Szerencsénkre volt egy város, mégpedig Kazincbarcika, ahol a városvezetők nagyon nyitottak voltak erre az újdonságra, így kerülhettek oda az első interaktív játszóeszközök – mondta Berta Anita, aki hozzátette, a gépek programjainak visszajelzése alapján folyamatosan nagy az érdeklődés a Völgy parki és a Eötvös téri okosjátékokkal kapcsolatban. Kiemelte, mivel az okosjátékok több város figyelmét is felkeltették, így a kazincbarcikai interaktív játszóteret a jövőben továbbiak követhetik az ország számos pontján.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk