https://kolorline.hu/Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Sikertörténet a barcikai interaktív játszótér!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A memóriát fejleszti és az alapvető olvasási, számolási ismeretek elsajátítását is segíti az első hazai interaktív játszótér, melyet Kazincbarcikán alakítottak ki – egyebek mellett erről, valamint az innovációval kapcsolatos további terveiről is beszélt Berta Anita, az interaktív játszótér ötletgazdája július 10-én reggel, a HírTV Reggeli Járat című műsorában.

Az interaktív játékokat a megújult Völgy parki és Eötvös téri játszóterekre helyezték ki Kazincbarcikán, és azokat hivatalosan május 28-án a városi gyermeknapon vehették birtokba a kicsik és a nagyok.

A Memo, Sutu és Sona elnevezésű okosjátékok az Európában már ismert Yalp márkához köthetők.  Hazai meghonosításukban oroszlánszerepe volt Berta Anitának, aki a HírTV Reggeli Járat című műsorában beszélt az interaktív játszóterekről. Mint mondta, cégükkel több tíz éve terveztek és telepítettek hagyományos játszótereket, az okos játékokkal pedig egy kiállításon ismerkedtek meg.

– Célunk az volt, hogy a hagyományt és a modern technikát úgy ötvözzük, hogy annak köszönhetően a gyerekek játszva tanulhassanak mozgás közben. Szerencsénkre volt egy város, mégpedig Kazincbarcika, ahol a városvezetők nagyon nyitottak voltak erre az újdonságra, így kerülhettek oda az első interaktív játszóeszközök – mondta Berta Anita, aki hozzátette, a gépek programjainak visszajelzése alapján folyamatosan nagy az érdeklődés a Völgy parki és a Eötvös téri okosjátékokkal kapcsolatban. Kiemelte, mivel az okosjátékok több város figyelmét is felkeltették, így a kazincbarcikai interaktív játszóteret a jövőben továbbiak követhetik az ország számos pontján.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk