https://kolorline.hu/Kerékpárosbarát település - 3 km új kerékpárút épül Kazincbarcikán

Kerékpárosbarát település - 3 km új kerékpárút épül Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A tervezett fejlesztések szerint, pályázati forrásból, több ponton bővül a jövőben a kazincbarcikai kerékpárút-hálózat.

 

Új kerékpárút építésére kerül sor az Attila út, az Építők útja és a Tesco körforgalom között (700 m, külön kerékpársáv), a Pollack Mihály úton az Egressy út és Mátyás király út között (500 m, járdák szélesítésével kialakított elválasztott gyalog- és kerékpárút), valamint a Tardonai úton a Május 1. úttól a Gábor Áron úti buszmegállóig (1681 m, egyes szakaszokon zöldsávban, más szakaszokon szervizúton vagy járdával közösen vezetett kétirányú kerékpárút kiépítésével).

– A munkahelyek, közintézmények, kereskedelmi létesítmények elérhetőségének javítása, a városi kerékpáros hálózat hiányzó szakaszainak megépítése a biztonságos kerékpározás érdekében a nagyobb forgalmú belterületi utak mentén, a térségi kerékpáros hálózat kialakítása Tardona és Sajóivánka irányában régóta terveink között szerepelt. Kazincbarcikán és a környéken rengetegen járnak kerékpárral munkába, iskolába, a biztonságos közlekedés és a város főbb központjainak elérése elsődleges. Kazincbarcika 2016-ban megkapta a Kerékpárosbarát Település címet, amire nagyon büszke vagyok. A saját és a környező települések pályázati lehetőségeit összehangolva, közös összefogással egy teljes, térségi hálózat is létrejöhet, ami Sajószentpétertől egészen a szlovák határig lehetővé teszi a biztonságos, kerékpáros közlekedést. Célunk, hogy az érintett települések polgármestereit meggyőzzük arról, milyen jelentőséggel bírhat ez a közös gondolkodás. – mondta el szerkesztőségünknek Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk