https://kolorline.hu/Folytatódik az Építők úti fejlesztés

Folytatódik az Építők úti fejlesztés

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött az Építők útja 1., 3., 5., 7. és 9. száma alatti társasházak közötti terek rehabilitációja. A munkaterület átadására június 29-én került sor. A projekt a tervek szerint szeptember 18-áig a Barcika Park Nonprofit Kft. kivitelezésében valósul meg. A beruházásra a nettó 23 213 945 Ft-ot Kazincbarcika Város Önkormányzata saját forrásból biztosította.

A tervezést és a kivitelezést konzultáció előzte meg tavaly szeptember 19-én, amelyen a társasházak lakói elmondták igényeiket Szitka Péter polgármesternek, továbbá Bukó Géza, Molnár Zoltán és Riespler Pál önkormányzati képviselőknek.

- Az elkészült szervizút és huszonnyolc új parkoló után folytatjuk az Építők úti fejlesztéseket. A lakókkal részletesen megbeszéltük, hogy melyik térre, hová ültessünk majd virágokat és bokrokat, valamint hová kerüljenek a padok. Nagyon fontos volt számunkra a véleményük, hiszen ők használják majd ezeket a tereket – nyilatkozta a beruházásról a polgármester.

A kivitelezés során megújulnak a társasházak körüli töredezett csepegőjárdák, az épületek között burkolt sétányokat alakítanak ki. A zöldfelületeket humusszal töltik fel, amelybe többféle virágot és cserjét ültetnek. A rehabilitáció keretében több utcabútort – székeket, padokat, asztalokat, hulladékgyűjtőket, kerékpártámaszokat – helyeznek ki.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk