https://kolorline.hu/Folytatódik az Építők úti fejlesztés

Folytatódik az Építők úti fejlesztés

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött az Építők útja 1., 3., 5., 7. és 9. száma alatti társasházak közötti terek rehabilitációja. A munkaterület átadására június 29-én került sor. A projekt a tervek szerint szeptember 18-áig a Barcika Park Nonprofit Kft. kivitelezésében valósul meg. A beruházásra a nettó 23 213 945 Ft-ot Kazincbarcika Város Önkormányzata saját forrásból biztosította.

A tervezést és a kivitelezést konzultáció előzte meg tavaly szeptember 19-én, amelyen a társasházak lakói elmondták igényeiket Szitka Péter polgármesternek, továbbá Bukó Géza, Molnár Zoltán és Riespler Pál önkormányzati képviselőknek.

- Az elkészült szervizút és huszonnyolc új parkoló után folytatjuk az Építők úti fejlesztéseket. A lakókkal részletesen megbeszéltük, hogy melyik térre, hová ültessünk majd virágokat és bokrokat, valamint hová kerüljenek a padok. Nagyon fontos volt számunkra a véleményük, hiszen ők használják majd ezeket a tereket – nyilatkozta a beruházásról a polgármester.

A kivitelezés során megújulnak a társasházak körüli töredezett csepegőjárdák, az épületek között burkolt sétányokat alakítanak ki. A zöldfelületeket humusszal töltik fel, amelybe többféle virágot és cserjét ültetnek. A rehabilitáció keretében több utcabútort – székeket, padokat, asztalokat, hulladékgyűjtőket, kerékpártámaszokat – helyeznek ki.

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk